Bu balık işine saralı bir yıl oluyor..Ondan önce karayoluyla silifke-izmir arası çok git gel yaptım...Fakat uzun zaman sonra ilk kez gittim..Yol üstünde yaklaşık 60 km boyunca yolla aynı doğrultuda uzanan göksu'da özellikle bol bulunabilecek yerler olduğunu gördüm...Hani bir yeri hiç bilmeyen balıkçı bile der ya içine doğar hani...Burda balık olmalı diye..İşte o his düştü içime....60 km boyunca içinde müthiş avlaklar saklıyor gibime geliyor göksu...İçinizde bu nehrin varsa balıklarını boylarını avlamaya değip değmeyceğini bilen varsa yazsın
Beni arama butonuna çevirdiniz ya helal olsun Buyur bak http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=69333&postcount=17
Sevgili arkadaşım yukardaki linkte okuduklarına şunları ekleyebilirim.Göksu nehri Konya il sınırlarından doğar ve doğduğu bölge Karasu dediğimiz ırmakla birleşir ve mersinde görünen su hacmine ulaşır.Mersinde denize doğru Tatlı su kefali çıktığı doğrudur.Konya tarafında Alabalık ve bazı kaya balığı türleri yakalayabilirsin.Ama oltaya çok zor gelir.Genelde ağ kullanıldığından balık toplu tutulmakta ve çok ulaşılması zor yerler olduğundan kontrolü yapılamamakta.Mut civarında bir kaç alabalık tesisi olduğunu duydum giden arkadaşlarım var.Dediğin gibi çok güzel bir nehirdir ve bu kadar az balık vermezi çok talihsiz bir olay Yine de Göksuda balık tutmaya çalışmak ayrı bir zevktir.