Göl başı (mogan) gölü

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında w0ody tarafından paylaşıldı.

1. w0ody

w0ody volkan

02.07.2010 tarihinde mogan gölüne sazan avlanmaya gidik ama elimiz boş döndük mısır solucan ve ekmek denedik inanın gölde gümüş bile kalmamış geçen sene ekmeği takıp atdığım takdirde iki saniye sonra ekmek uçardı iki saate 10 balık aldığımızı bilirm .Bu günlerde kimse avlanmaya gelmiormuş ordaki güvenlikle biraz muhabbet etdik geçen seneki bereketin bu sene olmadığını ve sezon açıldığından beri karaya her hangi bir balık çekilmedi biz görmedik dedi eymir gölünü önerdi bu yıl orda çok balık oldunu söledi sazan ve turna çok çıkıormuş ama mogan gölü bu sene bitik gidicek olanlara uyarım olsn yeme vurmuyor bile... ancak iki üç senesi var nese benden sizlere uyarı haftaya turnaya gitcem eymir gölüne inş raporlarımızı paylaşırım :D

2. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Volkan kardeşim ben gölbaşılıyım ne mogan gölü nede eymir gölü balık yok eymir demişler sana orada da aynı sıkıntıyı göreceksin
    GÖLBAŞINDA 2009 yılında yaklaşık 30000 balık ölümü oldu gölün yüzü hem eymirde hem moganda balık kapladı o yüzden ben gölbaşılı olarak balık tutmaya 100 km uzağa gidiyorum bilgin olsun

GÖLBAŞI= BOŞ GÖL avcı arkadaşlarımın bilgisi olsun

3. w0ody

w0ody volkan

peki ne tarafa gitmeliyiz yardımcı olabilirmisiniz

4. angorabaronu

angorabaronu TARIK

En İyi Avı:
    TURNA 2.5KG
    Evet geçen sene mogan çokgüzel sazan veriyordu,hernekadar balıkları yenilmesede suya salmak için iyi bahane oluyordu.Gelelim eymire 3-4 sene once ordan aldığım turnaları hiçbiyerde tutamadım.ama şimdi bırakın turnayı kurbağa bile yaşamıyor orda.hemen hemen herhafta gezmek için gidiyorum ama bir tane bile balık görmedim.Bekçiler bu konuda biraz bilgisiz kalmışlar bence:)

5. fender

fender Köksal

Favori Kamış:
    Shakkespeare Kamışlar
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 7.4 kg , Turna 112 cm
    Geçen sene moganda tutulanlara BALIK mı diyorsunuz :(

ben demiştim zaten bu sene böyle olacağını... el kadar sazanları mal bulmuş gibi deliye dönen insanların toplaması..

memleketim haline yazık iğreniyorum artık o insanları gördükçe..

bu işin tadını kaçırdılar iyice.. galata kulesinden farksız olmuştu orası. 15 tl ye gidip bir tane olta alan herkes balıkçı olmuş. Bundan 3-5 sene sonra artık buraya şöyle başlıklar açılır.

Ankaranın falanca gölünde, suda 1 adet canlı gümüş balığı olduğu saptandı.
    balığın yaşam izlerine rastlandı, yetkililer araştırıyor.

Ertesi günü 1500 kişi o gümüş balığını tutmaya giderler oraya.

Herkese Rastgele.. pek rastgelmesede :)

6. turna91

turna91 Furkan

En İyi Avı:
    sazan 6.5kg
    Mogan gölüne sabah 6:00 gibi gittik turna varmış diye heveslendik, fakat saat 11:00 kadar at-çek, sırtı hiç bir sonuç vermedi sonra sazan denedik solucan,hamur,mısır hiç bir hareket olmadı bir tane gümüş balığı bile göremeden eymir gölüne gittik ordada görülen sonuç pek farklı değildi bir sürü ölü sazan balığına rastladık arkadşm 3 tane kadife yakaladı ama onlarda yeterince ufaktı,turna için canlı gümüş balığı denedik ama hiç bir sonuç vermedi saat 18:00 civarında ordan çıkıp son bir heves imrahor göletlerine gittik, solucanlı diplerle bolca kadife yakaladık ama asıl hedefimiz turnayı yine yakalayamadık.

Görülüşe göre Ankaraya en yakın avlaklarda çok ciddi metan gazı veya bir başka balık populasyonunu zararlı yönde etkileyen sorunlar var zamanında kiloluk sazanlar yakaladığımız bilkent göletinde bile sazan sonuç vermemeye başlamış, hepimiz için sonu hayırlısıyla inşallah güzel devam eder

7. %murat%

%murat% murat

mogandan düz devam ettiğinde gökçehöyük köyünü geçtikten sonra dikilitaş köyü ve devamında göleti var orada aynalı ve kızılkanat(galiba) sazan ve kadife var turna olduğunu da söylediler ama ben turna da görmedim turna yakalamaya çalışan da dediğim yer mogan parktan sonra 25-30 km filan ben google earth yardımıyla orayı buldum rastgele......

8. arsan006

arsan006 mustafa

slm

Bende arkadaşıma katılıyorum. Biz millet olarak, nedense farklı bir yapımız var, sözde herkes balıkçı ama öyle değil malesef, balıkçı dediğin doğasını korur, avını korur, canlılara en azından yaşına girene kadar veya ilk yumurtasını bırakana kadar yaşama hakkı verir. Burdaki amaç temiz havada bir uğraş ve hayatın sitresinden bir an olsun kaçmaktır. ama malesef bizimkisi balıkçılıktan ziyade katliam yapmak bence çünki avrupa kanallarında izliyorum insanlar dehasa balıkları tutuyor, seviyor ve geri doğaya bırakıyor ihtiyacı kadarını alıyor.Ama biz öyle yapmıyoruz malesef balığa çıkmadan önce herkese her gördüğümüze vaatte bulunuyoruz söz sana balık getireceğim diye, kardeşim balık yemek isteyen alır balığını balıkçıdan yer . Haaaaaa o kişiye illa sen balık yedirmek istiyorsan balıkçıdan istediğin kadar balığı al götür ver yesin madem.
    Ondan sonra da çıkarlar forum sayfalarına o göl kurudu şunda balık kalmadı yok gölbaşında gazdan zehirlenmiş balıklar ne gazı kardeşim biz insanlar gazdan daha tehlikeliyiz
    geçen sene adamlar gölbaşında iyne atsan yere düşmezdi 100 gramlık sazanlar için insanlar birbiriyle yarışıyordu benim amcam anlatıyor gölbaşında 74 adet sazan tutmuş güldüm ya sinirimden napacaksın dedim beyefendi komşulara dağıtacakmış ayıp ayıp sadece yazık halimize diyorum

Son düzenleme: 6 Temmuz 2010
  9. askemhan06

askemhan06 KEMAL

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    6 kğ sazan
    arkadaşlar mogan gölünün durumunun daha iyiye gideceğini söylemek çok zor.

10. askemhan06

askemhan06 KEMAL

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    6 kğ sazan
    dikilitaş

dikilitaş göletine geçen yıl gitmiştim... kapıda bekçi var ve ücret ödüyorsunuz..sabahlamamıza rağmen aldığımız 8 parça balığın tamamı limit altı idi. bilginize!!!!

11. w0ody

w0ody volkan

Anlaşılan ankarada balık falan tutulmaz :D eymire gitdm sabahdan akşama kadar sadece 3 kadife tutum fena dildi limitin üstü ama bna ufak geliği için saldım turnadan ve sazandan eser kalmamış bakalım haftayada dikilitaşa gidicem bide oranın nabzını tutayım ama turna için halen biyer bulamadım

12. arsan006

arsan006 mustafa

slm
    Arkadaşım Ankarada balık olayı bitti gibi bir şey en yakın yer dikilitaş göletiydi paragöz canlısı bekçi sincandan gelen balık tüccarlarıyla anlaştı adamlar bir tezgah kurdu oraya 3 yıl önce güya ağ atmak yasakya 25 -30 olta attılar 1 ay 2 ay orda yattılar aşağı yukaraı abartısısz 1 tona yakın balık çıkardılar irili ufaklı ve inanki adamlar hangi oltaya koşacaklarını şaşırıyorlardı biz 6 olta attığımız halde bekçi homurdanıyor fakat adi herif öbür tarafı gözü görmüyordu görmek istemiyordu senin en yakın gideceğin yer ankara içinde imrahor deresindeki göletler tek tük de olsa çıkıyor yoksa biraz il sınırlarına doğru çıkman lazım iyi bir av için bence

13. w0ody

w0ody volkan

imrahora hiç gitmedim turna için iyi biyermi sasi at-çek yapıcam diplerde çok yosun fln varsa gitmek mantıklı değil :D bide sınıra doğru bildiğin biyerler varmı?

14. fubo

fubo

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5 kilo turna
    benim asil memleketimdir golbasi,oraya bagli bir koydur.gecen yaz gitmistim inanin insanlar cildirmiscasina el kadar sazanlari yakaliyorlardi.butun kovalar agzina kadar doluydu.tahmin etmistim boyle olacagini birde uzerine memleketi olunca insan uzuluyor.yazik cocukluk yillarimda kuzenimle cok guzel turnalar yakalardik oralarda.tahmin etmiyorum artik oyle guzel baliklarin cikacagini.

15. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Haklısın Fubo..Yıllar önce bırak tekneyi, botu kıyıdan at çek ile en küçüğü kolum kadar turnalar alırdık..Hatta devlet hastanesinin yanından göle kanaldan su verilirdi.O kanal içerisine girer karşılıklı tül perde gerer gümüş çıkartırdık.Neydi o eksi günler heey heeeyy..Şİmdi mumla arar olduk maalesef..

16. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    geçen sene çok balık tuttum gölbaşından ama bu sene hiç gitmedim gidipde tutanda yok zaten doğru düzgün. zaten balığıda yenmiyor kokudan

17. yighitjan

yighitjan

Herkese iyi forumlar..

İlk olarak Gölbaşın'da bi tane dahi balık yok,nedeni ise bir çok söylentiye dayanıyor.İlk balık ölümlerini gördüğüm zamanlarda söylentiler metan gazından oksijenin azalması ve buna bağlı ölümlerin yaşanmasıydı,bu senenin başında gezmek için gittiğimde ise orda geçen senedende tanıdığım bir amcanın gölün yakınında lağan patlaması ve pis suyun göle karışması gibi bir şeyden bahsetmesi...

Öte yandan Eymir gölünde geçen sene gayet güzel sazanlar çıkıyordu(bir gecede 4 civarı 2-3 kglik sazanlar tuttuk,limit altı tutup bıraktıklarımızı istisna)
    ama bu sene Mogan'daki olay Eymir'de de var,insanın aklına acaba zehirlediler gibi bir soru gelmiyor değil hani ?

Dikilitaş tam bi fiyasko haberiniz olsun gitmeye değmez..

Artık Ankara içi Sazan ve türleri bize yalan oldu açıkcası,ben artık başka türlere yöneldim(Levrek-Turna).

Herkese rastgele

Bu arada yarın akşamdan itibaren Kurtboğazındayım eğer ordaysanız arayın sohbet edelim (0506 713 19 16)