Göl Kamişi

Konu, 'Kamışlar' kısmında ALOS15 tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    7 metre kamis,7 metrede misina eder 14 metre,bu kamislarda gaye atis olmasada eh mu mesafe eder...

2. harunbyrm

harunbyrm harun bayram

ya işte bilmiyorum öğrenmeye çalısıyorum göl kamışıyla av nasıl oluyo diye

3. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Göl veya makinasız düz kamışlarında misina boyu kamışın boyu kadar olur fazla olursa o misinaya hükmedemessin, kamışı kaldırınca 7 mt. fazladan misina olursa o misinayı nasıl savurup atacaksın, atamassın, kısacası olmaz...

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu açıklamaya Selim abimin cevabını pek merak ediyorum.:rolleyes:

Bence hiçbirşey yazamayacak :eek: :D

5. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Merak etme Nuri kardes tatlisu ise konu herseyi aciklarim,ben acikladim ama anlatamadim galiba,kamisin boyu 7 metremi,suya dogru uzatirsak en az 6 metresi suya dogru olur,misinada 7 metre dersek vede bunun 1 metresi suyun icinde kaldigini farzedersek oda 6 metre olur,edermi 12 metre..Aslinda erhan arkadasimizda dogru söylüyor,bu kamislarin asil gayesi atis degildir,ama kol alti atisla 10-12 metre atilabilir,baska cesit bir atisla 2-3metre daha öteye gider,bu kamislarda hemen kamisin ucundan dikey suya birakilir yem,tabiki bu kamisla samandirali sistemler kulanilir,yani gayesi samandirali sistemlerdir,umarim aciklayici olmustur...

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :D :D

Bence sorun yok Selim abim, önceki cevabınızda da konu gayet açık ve anlaşılırdı zaten.

Ancak, Erhan abim "zinhar olmaz" deyince?

7. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    ==========================-

"zinhar olmaz" dediğimi hatırlamıyorum ama neyse...hihi

7+7=14 mt ileri attık, misinada hem mantar, hem kurşun var yanlış bilmiyorsam..!! attığımız misina 14 mt ileride diyelim.... attığımız yerde yani 14 mt ileride dururmu yoks kurşunun ağırlığı ile dibe indikçe kamışın uç kısmı hizasına doğru gelmeye başlarsa, misinamız kaç metre ileride duruyor olur..!!?? :D

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Erhan abi ilk önce bir pardon diyeyim,yasini görmeden arkadasimiz diye hitap ettigim icin,bu kamislarda zaten atis olmaz diye belirtim,bende bu kamislardan 3-4-5-6-7 metre olmak üzere bir kac tane var,3 ve 4 metre olanlarini bazen yem baligi yakalamak icin kulanirim,aynen dedigin gibi kamis boyu kadar misina,bir meter derinlikte duran samandirali sistem,kamislardan 4 metre olanini kulandigim zaman 6-7 metre öteye atma imkanim oluyor,ben buradan yola cikarak o hesaplamayi yaptim,haklisin bu kaamislarda av kamisin ucundan dikey olarak suya biraklilarak yapilir,burada mutabikiz ama benim gibi kulanma imkaninda var hepsi bu,saygilar abi...

Yani su sekilde........

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 11 Mayıs 2011
  9. qaziEmir

qaziEmir emre

arkadaşlar göl kamışını kefal yerine çok daha iyi olan çupra,karagöz,ısparoz yakalamadada kullana biliriz denizde kayalıkların olduğu yerde 5m lik kamış ve 7 veya 6 numaralık kanca ve birde şamandıra kullanarak verim alabiliriz kamışımızla dalga çok olduğu günlerde çokdaha fazla verim alabiliriz 6-7 numara kanca size küçük gelebilir ama 1 kiloya kadar olan bütün balıkları almakta işinize yarıyacaktır iğneniz çapraz ve beyaz olursa daha iyi olur ben izmir körfezinde dalgalı bir günde 4 saatte 3 çupra 34 tanede 100 gramlık ısparozlar aldım hadi size rastgele