Göletin Adı 1 Merkez-Korucuköy Göleti 2 Merkez-Eskikadın Göleti 3 Merkez-B.Doğanca Göleti 4 Merkez-Uzgaç Göleti 5 Merkez-Keramettin Göleti 6 İpsala-Kumdere Göleti 7 İpsala-YeniKarpuzlu Göleti 8 Keşan-Dokuzdere Göleti 9 Keşan-Mercan Göleti 10 Keşan-Muzalıdere Göleti 11 Keşan-Mecidiye Göleti 12 Keşan-Kocadere Göleti 13 Keşan-Koruklu Göleti 14 Keşan-Boztepe Göleti 15 Keşan-Kavakdere Göleti 16 Keşan-Kadıköy Göleti 17 Keşan-K.Doğanca Göleti 18 Keşan-Çamlıca Göleti 19 Keşan-Beğendik Göleti 20 Keşan-Y.Muhacır Göleti 21 Keşan-Karasatı Göleti 22 Meriç-Merkez Göleti 23 Meriç-Kavaklı Göleti 24 Meriç-Küpdere Göleti 25 Meriç-K.Doğanca Göleti 26 Uzunköprü-Kavacık Göleti 27 Uzunköprü-Başağıl Göleti 28 Uzunköprü-Beykonak Göleti 29 Uzunköprü-Kurtbey Göleti 30 Uzunköprü-Bülbüldere Göleti 31 Uzunköprü-Değirmenci Göleti 32 Uzunköprü-Yağmurca Göleti 33 Uzunköprü-Gazihalil Göleti 34 Uzunköprü-Çiftlikköy Göleti 35 Uzunköprü-Kavakayazma Göleti 36 Havsa-Osmanlı Göleti 37 Enez-Çavuşköy Göleti Yukarida isimleri bulunan göl ve göletlere balık salınmıştır .Tatil için veya avlanmak için trakya bölgesine gelicek arkadaşların bilgilerine önemle sunulur. NOT: AVLANMA YASAĞI İLE İLGİLİ HENÜZ ELİMİZE ULAŞAN BİLGİ YOKTUR .TÜM BALIKÇI DOSTLARIMIZIN BU BARAJLARDA AVLANIRKEN GEREKLİ MERCİİLERDEN BİLGİ ALMALARI DAHA İYİ OLACAKTIR. SAYGILARLA
Bizdede aynı olay yaklaşık 15 yıl önce olmuştu.Dikilitaş göletinde gece kimseye musade etmezdi.Gece avlanamazsınız derler ve geceleride traktörlar dolusu adamlarla gelirlerdi.Mecburi dışarıya çıkardık.Zaman ilerleyince adamlar köy kalkınması için fiş kesmeye başladılar. Sizin olayla ilğili,araştırmacı arkadaşım osman altuneli bilgilendireceğim .O bu olayın üzerine gideceği gibi çözümede kavuşturacağından emin olabilirsiniz. RASGELE
çok teşekkür ederim ,bir diğer konu ise edirne ve çevresinde isimleri yazılı göletlere 279.000 adet yavru sazan bırakılmış acaba yasak mı değil mi onu öğrenmeye çalışıyoruz
Arkadaşlar akşam konunuzu takip ediyordum gece 3.40 da yattım az öncede Turgay abi beni aradı ve elinden geleni yap diye beni uyardı yapılacak en akıllıca şey valilikten bilgi almaktır ayrıca konuya ilk önce vakıf olanda bölgede bulunan jandarmadır çünki eğer bir yasak konuluyorsa yayınlanana kadar ilk önceden jandarmadan tedbir alması istenir bizim ülkemizde koordinasyon olmadığı içinde biri balık bırakır ondan sonra resmi sirküleri değiştirmek için yukarıya bilgi verir brokraside işin içine girdimi balık biter ondan sonra sirküler yayınlanır.Fakat sirküler dışında özel durumlarda valiliğinde yasak koyma yetkisi vardır şimdi birileri çıkıp bana sirküleri mutlaka okutmaya kalkacaktır bakanlıktan başkası değiştiremez diye sirkülerde öyle bir madde vardır fakat birde özel durumdan bahsedilir güvenlik vs.vs.konularında valiliklerinde yasak koyma yetkisi vardır. Bugüne kadar balık bırakılan tüm bölgelerde en az 2 yıl balık yakalnması yasakalanmıştır bazen bu süreyi dahada uzatabilirler fakat genelde 2 yıl yapıyorlar. Gelelim asıl soruya nasıl öğrenebiliriz buradan benim yapacağım şey valiliğe,su ürünlerine,dsi ye ve jandarma genel komutanlığına yazı yazmaktır bununda cevabı 20 günden evvel kesinlikle gelmez isterseniz ben genede yazılarımı yazıp sonuçlarını bekleyelim ama asıl tavsiyem bölgenizdeki jandarma ile mutlaka görüşün ama yüzyüze yazı yazarsanız beklemeniz gerekecektir hemen balığa gitmenin veya konuyu hemen öğrenmenin tek yolu budur mutlaka onlara bir yazı gelmiştir yada bilgilendirilmişlerdir size en doğruyu en kısa zamanda ancak onlar verecektir.Bilgi aldığınızda bizide bilgilendirirseniz sevinirim. İkinci sorunda zaman kısıtlaması yada fiş kesilmesi olayı aynı şey bizimde başımızda Turgay abininde belierttiği gibi var bugüne kadar hiç üstüne düşmedim doğrusu fakat bizim buradakiler çok cüzi bir para alıyorlar ellerindekide köy muhtarlığına ait bir makbuz köye yardım amaçlı para toplanıyor bunuda geçen günlerde dikilitaşa balığa gittiğimde zor durumda kalan jandarmaya yardım ederken sordum bilgileri olduğunu ve köye yardım amaçlı olduğunu kaymakamlığın bilgisi dahilinde yapıldığını söylemişti resmi yazıları varmı kanuni hakları varmı bilmiyorum dediğim gibi üstüne düşmedim.Türk bonkörlüğü. Sizin olaydada böyle bir durumla karşı karşıya olduğunuz görülüyor akşam hava karardımı av yapılmasını yasaklıyabiliyorlar bizim buradada yolu bariyerle kapatıyorlardı bunun başka bir sebebide o bölgede akşam kendileri ağla vs. balık sağmak için olabilir o bölgede bununda yapılabileceği ihtimaller dahilinde onuda orada sizin birebir araştırmanızda iyi dostluklar kurarak köylülerden öğrenme şansınız vardır çünki bizdeki olay öyleydi öğrendik ama durduramadık.
Elimden gelecek birşey olursa her zaman yardıma hazırım belki konuyu göremiyebilirim ama özelden mesaj atarsan konu hakkında daha dikkatli bakabilirim. O bölgelerde kaldım ve sorunlardanda az çok haberim var edirnede 5 - 6 ay kaldım kanalizasyon alt yapısı için ve pompalar için elekt.ben getirdim çokta balık yakaladım oralarda.Hepinize iyi avlar dilerim.