Bende kendi gözlerimle tanık oldum hatta bu olayla ilgili bir konuda açmıştım pazar günleri belediye binasının tam karşısında yüzlerce boğcacı dolu sadece sinek iğneyle değil tırıvırıda kullanılıyor belediye ilgilencez diyor ilgilenmiyor gündüz ağ atamayan balıkçılarda gece km lerce ağ serip sabaha karşı topluyorlar mogan bütün çabalara karşı düzelmekte fakat turna populasyonu yok olma aşamasında ve limit altı cahil insanlar sazanıda bu gidişte bitirirler..Kendim tek iğneli bi takımla avlandım 3-4 saat içinde 20 den fazla ufak sazan yakaladım tabiki geri ieade millet abi sen napıon atılırmı hiç o falan diye tepki verdiler gerçekten birşeyler yapılması lazım
bunlara balıkçı denilmez cünki deil bunlar.Tiksiniyorum böyle insanlardan ayrıca jandarma polis vs sallamıyor kimse bu konuları muhattab bulunmuyor
Bilinç mi? Gülünç mü? Bu forumda yeniyim. Haftada bir giderdim Mogana. Bu yaz hakikatten bir facia yaşanıyor. Eline olta benzeri neyi varsa alan oraya gidiyor. Dün akşam da oradaydım. Saat 02.00 dolaylarında 2,1 kiloluk bir sazan yakaldım. O saate kadar yakaladıklarımı salıverdim bir o hariç. Dikkatimi çeken; - Tırıvırı atan olduğunu öğrendim (gözümle görmedim) - Bir adam 6-7-8 olta ve her bir oltada 2şer 3er iğne (gözümle gördüm) - Kıbrıs olta ile av (gözümle gördüm) - Bir kişi 50 (ki 100 tutanıda duydum) balık tutmakta (gözümle gördüm) Cevaplar aynı. Uyardım mı? Evet, ama kar etmedi. Şikayet ettim mi? Evet, ama "biz naapalım abi, dinletemiyoruz" cevabını aldım. Sonrada öğrendimki aynı güvenlik görevlileri mesai bitimi elinde olta aynı yerden balık tutuyor (muhtemelen aynı şartlarda). Sonuçta denetim yok, bilinç yok, düşünce yok...
haklısınız arkadaşlar bende arasıra giderim mogan gölüne bazen gözlemliyorum adamlar küçükcük balıkları tutmuşlar adamın birisine tutuğu balıkları geri bırakması şartıyla kendi tuttuğum balıkları verdim çünki tuttuğu balıklar çok çok küçüktü