Değerli balıkcı arkadaşlarım..Benim 20 yılın üzerinde bir olta balıkcılığım almasına rağmen yaklaşık 5 yıl önce öğrendiğim ve mükemmel seviyede iş yapan bi yemleme tekniğini sizlerle paylaşmak istiyorum.. Yaklaşık 5 yıl önce yine Tekirdağ' da bulunan Bıyıkali göletinde balık tutmaya çalışıyordum..Bu gölete her gitmemde 1 -2 parça büyük balık (1kg ve üzeri)alırdım..Göle balık tutmaya gittiğim birgünde olta attığım bölgenin 200m yakınına bir grup olta balıkcısı geldi..Göle sürekli kamışlarla birşeyler fırlatıp çekiyorlardı,bende uzaktan neler yaptıklarını anlamaya çalışıyordum..Aradan 1 saat geçtikten sonra gözlerime inanamayacağım şeyler olmaya başlamıştı..Balıkcılar sanki istavrit tutarmış gibi sürekli 1kg ,2kg,hatta 10 kg lık sazanları olta ile çekiyorlardı..Beş dakikada bir birileri ''KEPCEYİ GETİR KEPCEYİ'' diye bağırıyordu.Ben artık bulunduğum yerden bu ''KEPCEYİ GETİR,KEPCEYİ'' seslerinden rahatsız olmuştum..Adamların ne yaptığını balıkları nasıl yakaladıklarını çok merak ettim ve dayanamayıp yanlarına gittim.. Usta! dedim onlara bu işin sırrı ne;Nasip işi evladım dediler,söylemediler anlıcanız.. Moralim bozularak geriye döndüm..Adamlar harbiden söylemiyolardı ne yaptıklarını..O gün moralim acayip derecede bozulmuştu.Balıkcısın diye geçiniyosun volkan diye kendi kendime söylendim durdum.. Aradan birhafta geçti yine aynı yere gidecektim ve bir hafta o adamların ne yaptığını anlamaya çalışmış başaramamıştım..Adamları orada görürüm ümidiyle yanıma onları uzaktan izlemek için bir dürbün aldım..Eee asker adamız nede olsa askerlikte emir verilmeden yapılacak ''Keşif,Emniyet ve irtibat'' dan 1ncisini uygulayacaktım..Kısacası Keşif Harekatına çıkıyordum. Şans işte o adamlar yine ordaydı..Onları uzaktan dürbünle izlemeye başladım..Neyaptıklarınıda anlamaya çalışıyordum..Sonunda adamların ne yaptıklarını anlamıştım..Arkadaşlar şimdi merak etme sırası sizde..Yanınıza bir dürbün alıp Bıyıkali göletine gitmeye ne dersiniz...KEPCEYİ GETİR,KEPCEYİ...