Görüşlerim, Görüşleriniz Ve Değerlendirmeleriniz.!!!!!!!!!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Böyle değerlendirebiliyorsanız ve bu şekilde değerlendirilebiliyorsam, ne mutlu bana; Ersin kardeşim.

Bende, canı gönülden selam ve sevgilerimi iletirim.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Burak Halil yeğenim, merhaba. Bende '' I Love You '':D :D

Sevgilerimle.

3. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    sevgili teyfik ustam.
    her yerde olduğu gibi buradada kendini bilmez, ve klavyenin arkasından sallayanlar var maalesef.
    insanlar yüz yüze söyleyemediklerini buradan rahatlıkla yazabiliyorlar,
    sen boş ver onlara,
    ben boş vereli çok oldu,
    bizim gibilerin amacı hoş sohbet,dostluk,arkadaşlık ve yardım etmekten ibaret.
    millet ne düşünürse düşünsün.
    saygılarımla.

4. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Abim yazdıklarına harfi harfine katılıyorum her konuya cevap yazmasam bile emin olun tüm konuları genelde okurum ve bu durumda benimde dikkatimden kaçmıyor degil örnegin öneride bulunursun öneride bulundugun yer o anda hizmet verememektedir '' bu çok normaldir '' ama bunu tüm markaya ve söyleyene mal ederler
    birşey daha eklemek istiyorum balıkçılık pahalı bir hobi degildir ve emin olun 3 liralık ürünle 300 liralık ürünün tuttugu balık aynı balıktır. önemli olan oltanın başındaki deneyimli + kullanım kolaylıgı mukavemeti ve kalitesidir kaliteyi fiyat ile lütfen kıyaslamıyalım

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ne demezsiniz abi...

Hayatında 100 kg'luk balık görmediği halde, bu makine 100 kg'luk balığı tutar diye yazanlar.

Sen daiwa'da çalışıyorsun da, ondan maman varda, o yüzden böylesin diyenler.

Neyse, uzatmayayım, bunların hepsi ortada.

Ve bunlar olurken sessiz kalıp seyredenler.

Ne demişler: "Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır".

Ama konuşana olunca da, bu kez şu oluyor:

Köpekleri salıp, taşları bağlamışlar, nasıl bir memleketsek....

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Estağfurullah Murat bey. Ben, ne usta ve ne de diğer üstün mertebelerin insanı değilim. Sadece ve sadece olabilirsem, klasik bir hobidaşınız olabilirim. O mertebeler bana ve benim seviyelerime gerçekten çooook uzak. Ama yinede bu güzel iltifatınıza teşekkürler ederim. Hoşuma da gitmedi değil yani.:D :D hihi Keşke o mertebelerin ve donanımın binde birine sahip olabilsem.

Konu hakkında yazdıklarınızın içindeki anlam ve değerlendirmeler, sizin ne kadar olgun yapıya ve erdeme eriştiğinizinin göstergesidir diye düşünüyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.

7. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Merhabalar, burada paylaşımda bulunan herkesin bence samimi duygu ve düşünceler içerisinde paylaşımda bulunmalarıdır.!Ben dahil bir çok kişi bu platformlar vaıstası ile değerli bilgileri alıyoruz ve araştırıyoruz sonucunda bir misina ya da kamış vb.. alımlarda bulunuyoruz.Buradaki en önemli nokta sanırım verilen bilgilerde kişinin kendi kullandığı ,denediği ürün bilgisini paylaşmasıdır.Elbette sıkıntılı şahıslar olacaktır, önüne geçmek ancak itibarsızlaştırmak ile olur.Ancak kimin neyi doğru söylediğini kestirmek gerçekten zor olabilir.Konunun açılması güzel.Lütfen sadece bildiğimiz şeyler hakkında yorum yapalı.Şahsen en büyük balığı tutsanızda en pahalı ve ya güzel ekipman sahtelere sahip olsanızda burada birisine madalya verilmiyor taktir ve saygıyı kişi; farkettiyseniz paylaşım ve yaklaşımından dolayı alıyor.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Öncelikle Güzel Adana'nıza selam olsun.:D :D

Duygu ve düşüncelerime gösterdiğiniz güzel bakış açınız ve değerlendirmeleriniz için öncelikle teşekkürler ederim.

Bu hobidir. Bu hobiden zevk alırsanız, yapacağınız 3000 - 5000 liralık harcamalar bile yerine göre azdır, ucuzdur. Ne var ki, zevk almadan bu işe harcanan 3 lira bile, pahalı bir harcamadır bence. Tabii, kişi kendi bütçesi doğrultusunda bir şeylere yönelmeli ve yönelirken de, aldığı ürünlerde, o kişinin çizgisini, zevkini ve estetiğini yansıtmalıdır diye görür, değerlendiririm. Bunların hepsi, benim için ayrı ayrı önemli ve değerlidir. Karşımda ki kişiyide ilk önce kendim gibi bilir ve değerlendirirsem....................

Tüm güzelliklerin sizlerle olması dileklerimle.

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bizlerde zaten, bildiğimiz, kullandığımız.................felsefesinden yola çıkarak bir şeyler söylemeye, aktarmaya çalışıyoruz; Mehmet kardeşim. Bunun sonrasında da, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı kurulan güzel ve samimi dostluklar ön planda olmalıdır. En büyük kazanç da, bu olmalıdır bence.

Teşekkürler ederim.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Merhaba Tevfik abi, yazdıklarını akşam da okumuştum, yine okudum.
    Bazı durumlardan rahatsızlık duyduğun çok belli. Gerçekten bazı yaşanan tartışmalarda takip edenlerden olarak bende rahatsızlık duyuyorum.

Kullanıcı olarak uzun süredir sorunsuz kullandığın bir makinayı (özellikle makinalarda) tavsiye etmen çok normal ve doğru.
    Bir başkası da aynı konuda başka bir makinayı tavsiye edebilir. Bu da çok normaldir tabi de bazen öyle yorumlar oluyor ki sırf sen değil, durumu yalnız gözlemleyen bende rahatsız oluyorum.

İş öneride bulunmaktan çıkıp, a markasıyla b markasının savaşına dönüşüyor.
    Konu faydadan çok, sinir bozucu bir hal alıyor. Seni bu açıdan anlıyor ve hak veriyorum.

Önerilmiş bir marka hedef tahtasına konup, öneriyi yapanı da yeri geliyor yalan, yanlış bilgiler veriyormuş durumuna getiriliyor. Üzülerek izliyorum birçok konuda. Hassasiyetine hak veriyorum.
    Eleştiriler ve başka makina önerileri daha yumuşak bir dille yapılabilir. Konu daha bir anlam kazanabilir.

Kırılmadan, gücenmeden paylaşımlarının devamını dilerim.
    Farklı düşüncelere sahip abilerimizin ve arkadaşlarımızın da eleştiri getirirken, karşısında ince ruhlu birinin olabileceğini, kırılabileceğini aklından çıkarmamasını, kelimelerini daha bir özenli seçmesini temenni ederim.

Sevgilerimle...

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bazen aynen böyle oluyor, o zaman ne yapmamızı salık verirsin?

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Salık vermek benim haddime değil Serdar abi. Kardeşin olarak yalnız güzel durmadığını, kırıcı yorumlar, aşağılayıcı, küçük görücü tavırlar olduğunu okuyorum.

O marka bu kadar yüceltilmeyi hak etmiyor olabilir/hak ediyor da olabilir. (bilgim yok)

Karşı görüşünü yazarken biraz daha uyumlu, biraz daha hassas yazabilirsen, kimse kırılıp, incinmez. Rahatsız da olmaz bence.

Bu konuya yazıp, yazmamayı ayrıca çok düşündüm. Yeni bir tartışma doğmasına açıktı kısmen. Umarım öyle birşey olmaz.

Sevgilerimle. :)

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sanki, ruhumun derinliklerinden gelen o ince çizgi ve hassasiyeti okumuşsun Volkan kardeşim. Teşekkür ederim.

Şimdi bende sizi güzel bir okuyup üfleyeceğim ki, daha önce o olumsuz okunmuşluğunuzun etkisi yok olsun.:D :D

Tamamdır.

Ama şunu unutma, takımlarını bir daha gözden geçir ve olabildiğince sağlamlaştır. Zira, sizi bekleyen o levrek 3-5 kilo falan değil. Demedi deme.:D :D hihi

Tüm güzelliğinle ve sevecenliğinle kal der, gözlerinden öperim.

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tartışmadan bir şey olmaz aziz dostum.

Çok hızlı bir özet geçeyim. Birisi diyor, şu şu, böyle süper, öyle müthiş. Biz diyoruz, yok, o kadarda değil veya şöyle bir derdi var filan.

Hemen cevap şu oluyor genelde (her zaman değil); ama bunu herkes kullanıyor, çok memnun... Diyoruz, iyide bak buda işte belli bir mesele, memnun diyerek olmuyor bu. Cevap gene belli: Bunun daha iyisi varsa getir göster.

Bizde gösteriyoruz birini. Al bak işte diyoruz. Vay efenim sen bu markanın yalakalığını yapıyorsun noktasına hemen mesele gidiveriyor. Olay o mamül, o markaya değil, şahsileşmeye doğru gidiyor. Artık markalar filan değil, sen topun ağzında oluyorsun. Niyetin okurlar, onun adamı, bunun adamı vs. diye iftira ederler, hepsini ederler.

Eğer doğru olduğunu cidden bildiğini savunmaya devam edersen, sana sabit fikirli derler, şu bu derler, alakasız şeyler koyarlar filan derken diş geçiremediklerini görürler.

Sonrada duygu sömürüsüne başlarlar, aman biz çok iyiyizde, işte şu adam bu adam her neyse kötüdür de gibi, böyle duygularınızdan sizi ele geçirmeye çalışırlar.

İşte bütün mesele burada. Forumlar hala burada, böyle mi değil mi?

Bugüne kadar doğru olduğundan emin olmadığım hiç bir şeyi ne yazdım, ne söyledim. Ve zaman hep beni haklı çıkardı. Bu yüzden de içim gayet rahat.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bu forumda tek bir kisiye saygida kusur ettim, o da edilen bir kelama verilen karsilikti, büyügümdür özrümü ilettim sagolsun kabul etti unuttuk gitti.

Ama simdi daiwa shimanoya göre birkaç gömlek iyidir be Tevfik abim :D

Seviye saygi sevgi hosgörü olmadan tartisma ortami yersiz.

Ama daiwa shimanodan iyidir :D

Bir konu hakkinda görüs bildiren arkadaslarin abilerin söylediklerine verilen cevaplar sahsilestirilmemeli.

Daiwa > shimano :D

Ellerinden öperim Tevfik abim :) bu esprili mesajimi da hosgörü ile karsilayacagindan eminim.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi gerçekten, tartışmak neyim istemiyorum. :rolleyes: Hiçbir faydası da olmayacak muhtemelen. Karşı görüşünü savunurken bazen kantarın topuzunu kaçırıp çok sert, dik yorumlar yaptığını birkaç kere okudum.
    Sende x markasının adamı yerine konmaktan muzdaripsin ama başka bir kişiyi de y markasının adamı yerine koymaktan geri kalmıyorsun.

İş marka savaşlarına dönüşmedi mi bu güne kadar?

İkinizde benden yaşça büyüksünüz. Abimlerimsiniz, kalp kırmak veya taraf olmakta istemiyorum. İkinizin de haklı olduğu yönler vardır. Bence ikiniz de yeri geliyor haksızlığa uğrayıp, inciniyorsunuz.

Ben diyorum ki, x ve y markasının sahipleri değilseniz (ki sanmıyorum) hiç gerek yok böyle sertleşmeye ve kırılmalara. Çok boş durumlar için tartışmalar yaşanıyor bence.
    Biri x markasını önerir artılarını koyar ortaya, diğeri de y'nin.
    Alacak arkadaş ta mantığına yatanı alır. Yanlış seçim yapmışsa da akıl parası olur, başka kişilerin önerilerini değerlendirir bir dahakine.

Mesela son mesajında yine kırıcısın abi.:rolleyes: :eek:
    "Duygu sömürüsü yapar falan demişsin"

Bu kadar dik bir tarza gerek yok be abi, sen gene farklı fikrini, düşünceni yaz ama bu denli sert, güzel olmuyor.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Aziz dostum, o kadar basit olmuyor bu işte.

Satır aralarına dikkat edersen, pek çok mesajda bizi resmen yalancı, şu bu yerine sokan mesajlarla karşılaşıyoruz. Cevap vermeden de olmuyor haliyle. Ama ben radikal gerçekciyimdir (psikolog arkadaşların çıkarımı). İma etmem, ima edileni anlarım ama, cevabım direk, dorğudan, neyse o olur.

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :thumb: :thumb: :thumb:

Kendimi, sanki yüzümü bir kadife okşamış gibi hissettim.:D :D

Tüm güzel ve güzelliklerinle kal desemde;:confused: :confused:

...............><...................:confused: :confused: :D :D hihi

Sevgiler Roy kardeşim.

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tevfik agabey genel bir rahatsizligi cok net ve nazik bicimde dile getirmis... ellerine, yuregine saglik.

Volkan da bir o kadar iyi niyetli ve samimi sekilde dogrulari soylemis.

Yapay gerilimlerin genellikle tartisilan konunun ozuyle alakali olmadigina, sahsi huzursuzluklarin ve yetersizliklerin disa vurumu olduguna inanirim. Nitekim, forumdaki marka/model tartismalarinda da cogunlukla bu havayi sezinlemekteyim.

Her ote beri sorusunu/tavsiyesini, her marka/model elestirisini firsat bilip gerilim yaratmaya calisan, bu sayede "siz bilmezsiniz, ben bilirim" havasiyla saygi gorme umudunda olan kisilerin eksikliklerini bilen bilir zaten. Onlarla muhatap olmamak sanirim en dogrusu olacaktir.

Neticede sorularin, cevaplarin ve onerilerin gayesi topluca bilgilenmektir. Bunu yaparken baska kisisel beklentilerle hareket edenler zamanla dislanacaktir zaten.

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Burada ki amacımız, güzel ve samimi diyaloglarla, duygularla, güzellikleri ve güzel olanları, güzel insanlarla paylaşmak.

Sonunda da kurulabilecek olan, 3 - 5 candan dostluk, her şeye bedel olsa gerek. Şimdiye kadar sizle kurduğumuz güzel ve anlamlı dostluğumuz ve kurulması için bazı arkadaşlarla belirlediğimiz randevularda olduğu gibi.

Her şey, gönlünün derinliklerinden gelen güzelliklerle, dolu dolu olsun.