Görüşlerim, Görüşleriniz Ve Değerlendirmeleriniz.!!!!!!!!!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    bende şimano da yok dayva da :) rahatım. Gidip almayıda düşünmezdim aslında. Özentiden alıcaz sanırım evde bir bagaj dolusu makina kamış varken

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Oh ne ala, ne ala. Vallahi sizden rahatı ve huzurlusu yok; Okan kardeşim..:D :D

Ne mutlu size.:thumb: :thumb:

Ama, ara sıra o özenti de olsun artık.:D :D

İyi dileklerimle.

3. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Selamlar teyvik ağbi kusura bakma tekrar yazma gereği duydum, aklıma şu geldi bu forum hepimizn içinde bulunduğu bir gemi aslında,ve ben burda tenkit eden,kızan,sevinen,soran,espiri yapan herkesi seviyorum.:) :p Eğer burada daiwa serdar,Levrekçi kadir,Roy,zıpkıncı ibo,aliço,ceyhun,vedat ağbi.orhan ağbi ve şu anda burda aklıma gelmeyen kişiler olmassa ne olurdu kimbilir:eek: ne kadar monoton olurdu ,:D birbirimize kızacağız ,tavsiye,akıl vereceğiz.Yni biz aslında aileyiz,bunu herkes kabul edecek.Ona göre light olmaya çalışacak.:D Ben çoğu mesajları gülerek okuyorum.Kızsam cevap vermem,....Ünlü bir atasözü şöyle der aynı yola baş koyanların, ruhlarıda, karakterleri, de hareketleride, aslında aynıdır.Aynı kişilerdir.:rolleyes: Evet biz aslında aynı kişiyizdir.:eek: selamlar ve sevgiyle..:p

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet Suat kardeşim, aynen dediğiniz gibi, bir gemi ve o gemide bazı değerleri paylaşmaya çalışan bizler.............................

Tabii nasıl bir ortamda yaşamak istiyorsak, bu ortamı yaratmak da, hazırlamak da bizim elimizde olsa gerek. Ama öyle, ama böyle.

Yeri geldiğinde cevap vermemek olan sükut '' Altındır.'' Ama yeri geldiğindede '' Pasifliktir.'' Sükut olurum, olmayı yeğlerim ama, Pasif olmayı asla.

Bizler 15-20 yaşlarında gençler değiliz ki, bazı değerleri pas geçebilelim veya değerlendirmeyebilelim. Bu nedenle ağzımızdan çıkan, çıkacak her kelime ve cümlenin, her sözün tartısını çok sağlıklı yapmalıyız. Yapamıyorsak, olgunlaşmadan dalında kuruyan meyve gibi değerlendirilmemeye mahküm oluruz.

LIGHT = :confused: :confused: :confused: :D

Suat kardeşim, ben 2 gün denedim o dediğini de, bulaşık önlüğünü belime takmaya çalıştılar.:D :D hihi hihi

Sevgilerimle.

5. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Yok yok böyle düşünmeyin...:( Sizin değerinizi, herkes takdir ediyor.:) ama sonuçta burası tüm dünyada olduğu gibi ,açık platform ,yani yeni trendler içindeyiz:rolleyes: ..Bizlerin zamanı gibi değil:( Ve malesef günümüzde ülkemizde cehalet tam gaz devam ediyor.Üstelik insanın bu kadar kendini geliştirebileceği imkanlar var iken:confused: Bu gün sokakta yürüyen genç kollarını aça aça yürürken ,benim vücuduma çarptı.:mad: Yani kaldırımda dahi yürümesini bilmeyen insana nereden ve ne, öğretmeye başlayacaksın.:confused: Bağzı kavramlar bizim okullarda öğretilmedi:mad: Saygı-Dürüstlük-Sevgi-Kibarlık-Nazik olmak-Şeref-Vicdan-Adil olmak-Sadakat vs...Saygılar:) sevgiler

6. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Sevgili Abim :) aynı fikirde olan insanların oluşturduğu topluluk yıkılmaya mahkumdur.Herkesin fikrini söylemesi bilgi zenginliği oluşturur.Fakat söylemler çok önemlidir.Heleki sanal ortamda buna azami dikkat gösterilmelidir.Bu dikkat gösterilmediği sürece bir adım yol alamayız maalesef.

Kim olursa olsun herkesin tercihlere saygı duyması lazım, x malzeme ne kadar iyi malzeme olursa olsun,başka malzeme kullanan insanların tercihlerine saygı duymak her şeyden önce o insansa saygı duymak anlamına gelir.

Türkiyede online satış yapan hemen bütün firmaların reklamları forumların en üst kısmında yapılırken,konuların içerisinde tavsiye niteliğinde verilmesinin ne mahsuru olabilirki.

Hemen her hafta en az bir defa balığa gidip 2 yıl içerisinde yakşalık 50 den fazla konu açan,bir okadarını da açmayan birisi olarak,kendi konularım dışında çok nadirdir başka konulara yazmam,heleki tavsiye niteliğinde yazdıklarım parmakla sayılacak kadar azdır.Açtığım av raporlarının sadece bir kaç tanesine yorum yapan,fakat nadiren de olsa tartışma yaşanan konulara anında müdahil olan kişiler ne denli doğru karar verdiğimi gösteriyor.

Sevgili Ağabeyim :) bir kaç gün önce işyerime bir müşteri geldi,sohbet koyulaşınca Bursa'dan misafir geldiğini söyledi,eğer deniz de avlanıyorsanız Bursa da size yardımcı olacak Tevfik Ağabeyimiz var dedim,teşekkür etti ve tatlı sularda avlandığını söyledi :)

Kim ne yazarsa yazsın,kim ne söylerse söylesin ortada bir gerçek var,bu gerçek oluşan dostluklar.İstanbul'a,Ankara'ya,İzmir'e gittiğim zaman hep forumdan tanıdığım dostlarımla birlikte oluyorum bu da bana yetiyor.

Yok balıkların yanın da ölçüt yokmuş,yok efendim avlakta fotoğraf yokmuş,yok balık Iskarmozmuş ama tebliğ yanlış yazmışmış,yok şu sitenin linki verilmiş,yok illa şu malzemeyi al demiş,yok şuymuş,yok buymuş,yok Tevfik Abi şucuymuş,yok Selim abi bucuymuş,o öyleymiş,bu böyleymiş.Abeste iştigal :rolleyes:

Hangi forumda olduğunu hatırlamıyorum, toplamda 5 kg a yakın balık olan bir av raporuma gelen yorum aynen şu şekildeydi '' ...... iğneyi kullansaydın daha başarılı olurdun '' :D :D

Genç kardeşimiz şöylemi demişti '' Demekki forumun Yaşlı kurdu Tevfik Ağabeymiş '' :D :D :D

Selam ve Sevgilerimle.

Rastgelsin.

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim iltifatınız için; Suat kardeşim.

Her ne kadar bu teknoloji platformlarına bir nebze uzak kalsak da, yetişmeye çalışmaya gayret ederek, takatımız kalmasada, en azından bu platformlarda da bir dost ortamında, bir aile ortamında bulunulduğu şekilde bulunulması hususunda çabalarımız olmalı. Bunun uygulanırlığını da, bu forum içerisinde gerçekten bariz şekilde görebilmekteyim.

Bu arada şunu da özellikle belirtmeliyim.:confused: :confused:

Kolay kolay kimseyi kırmam, kırmamaya azami özen gösterir ve kimseden de, yine kolay kolay kırılmam. Lakin bir kez kırılmışsam da .......................... :confused: :confused:

Ama kesinlikle ve kesinliklede, sinsi ve kindar değilim.:D :D

O bahsettiğiniz '' Bazı kavramlar '' en yakınında, yaşam alanında ve alt yapında varsa alırsın. :confused: :confused: Yoksa sonuç bu.:eek: :eek:

Selam ve sevgilerimle.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Zaten mantık çerçevesine alternatif fikirler, öneriler olmaz ise ve kişiler de bu alternatif öneri ve tekliflere kapalıysa, o kişi veya kuruluş, gelişmemeye ve körelerek yok olmaya mahkumdur; Orhan bey. Aynen dediğiniz gibi.:thumb: :thumb:

Tabii konu her ne olursa olsun, yapılan tartışma ve münazaraların belli bir seviye ve olgunlukta olmasının önemi de, bir o kadar değerlidir. Bu ve benzer ortamlarda, her zaman sağlıklı sonuca ulaşmak mümkündür. Aksinden ise, sadece patırtı, gürültü kirliliğinden başka bir sonuç çıkmaz.

Yeniliklere açık olmak, gelişmeye müsait olmak ve konuları ciddi ciddi irdelemek, araştırmak gerekir. Buradan da sonuç ve amaç olarak, en mükemmelini, bulunulan koşul ve şartlar içerisinde elde etmek, etmeye çalışmak olmalıdır. Bu benim yaşam tarzımdır, hayata bakış açımdır. Bu kadarımızla, kişilere ve yakın çevremize bir nebze olsun katkıda bulunabiliyorsak, ne mutlu bize.

Yoksa '' Yaşlı Kurt '' dediğin kiiim, biz kim. Biz kendi kendimize yetelim, başımızdan ziyade.:p :p

Güzel ve bir o kadar da isabetli değerlendirmeleriniz ve bakış açınız için teşekürler eder, selam ve sevgilerimi iletirim.

9. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Tevfik abi sırf senin için hala Okuma kamışı almadım, bir umut Shimanocular artık taşınıp, mallarını sayar diye bekledim ama bugün yine aradım yine bi hafta sonra dediler idk

Misal benim problemim, sen olmasaydın ben o an ulaşamazdım onlara, cep numarasına kadar verdin bana.

Ben bundan sonra o marka ile bir araştırmam veya soracağım birşey olsa sana sorarım tevfik abim.

Keşke her markanın her marketin bir yetkilisi foruma üye olmuş olsa, keşke hemen her birine ayrı bir kategori açılmış olsa ve orda destek verseler üyelere ama yok böyle bir şans, onun yerine sizler gibi büyüklerimiz var desteğini esirgemeyen.

Yazdığı her mesajda, bir iğnemele, hafiften laf dokundurma, zaman zaman küçük görme olan ama yaş olarak abi belki de amca sayılabilecek bir çok insanın yanında sen melek kalıyorsun :clap2: :clap2: :clap2:

Keşke herkes senin gibi seviyeli olsa, beyfendiliğini korusa.

Saygılarımı sunarım

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Erhan kardeşim öncelikle güzel iltifat ve değerlendirmelerin için teşekkür ederim.

Gerçek konumuza bakarsak, kendi bakış açınızdan yerden göğe kadar haklısınız. ( Bende henüz istediğim ürünü getirtemedim. Telaşlarını tahmin edebildiğimden de fazlaca ısrarcı olmadım.)

Lakin ciddi kurumların, şirketlerin, gerçek kar & zarar, bilanço ve gelecek seneye devreden stoklarını tesbiti açısından yıl sonu sayımları kaçınılmazdır. Senelerce en sevmediğim iş olarak her sene, hem de her ay sonu yaptığımdan ötürü çok ama çooook iyi bilirim. Bu vesile tadına bakmadığım içki kalmamıştır. Koklamaktan bile 3 gün sarhoş gezerdim.:D :D

Bu sayfada AvMarketi linkine girerseniz ilk sayfada bir mesaj göreceksiniz.

İlgili distiribütörün linkine girerseniz adres ve telefon bilgilerinin değiştiğini göreceksiniz.

Geçen hafta da gümrükten gelen partilerini aldılar.

Bunların faturalarıyla karşılaştırılarak stok kayıtlarının girilmesi, mağazalarının taşınması, yeni gelen ve ellerinde ki ürünlerin, yukarıda da belirttiim gibi sayımlarıyla uğraşlar, hele hele hepsi birden üst üste gelmişse adamı canından bezdirir. Ben işimden emekli olduğum gün, beynimde çalışmayı sonlandırdım. Az daha çalışsaydı o garibim beyin '' Trak deyip pert olacaktı.'':p :p O kadar güzel ve cazip teklifler gelmesine rağmen, gerçekten kabul etmeyi hiç düşünmedim. Zordur zor. Bildiğimden ve yaşadığımdandır ki, ben bekliyorum. Sizde Tevfik abiniz gibi düşünün ve bekleyin derim.:D :D

Yoksa adamlar, o malları saymak için değil de satmak için getirdiler. Eh yurt dışı göndericiside ürünleri 20-25 gün geç gönderince, bizim gümrükde de 15 gün fazla bekletilince yaşanan bu olumsuzluklar ortaya çıktı sanırım.

Birde reel gözle bakmamız gerekecek.

Burası bizlere perakende hizmeti veren bir yer değil. Direkt muhattabı bayileridir. Siz, ben veya bir başkası, alış veriş yaptığımız yere giderek isteğimizin karşılanmasında orayı kullanmamız gerekirken, buraya direkt olarak ulaşıyoruz, onlarda kırmamak adına birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Yoksa size, bana veya bir başkasına diyebilirlerdi, '' Bulunduğunuz yerde ........... adresteki bayiye hasarlı ürününüzü bırakın, veya siparişinizi verin.'' diye.

Güzelliklerle sevgilerimi iletirim.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İyide, niye beklesin ki millet? Sanki o aletten daha iyisi, onun ayarında olan başka şey mi yok? Niye gidip, ister bekle, istersen şu şu evsafta ne bileyim, okuma var, aha mitchell var vs. demiyor da, illa bekle diyorsunuz ki?

Nedir ki bu varsa yoksa shimano telaşesi? Siz arkadaşın bir makine vs. sahibi olmasını değil, illa da shimano'cunun aletini satmasını amaçlıyorsunuz. Arada baya önemli bir fark var.

Sen istenen evsafta, maliyette veya beklenen görevi yapacak nitelik ve fiyatta olanlar sıralasanda, arkadaş gönlünce seçeceğini seçse daha iyi olmaz mı? Sen ise, açıkca, adamın bu seçme özgürlüğünü elinden alıp, onu shimano'ya mahkum etmeye çalışıyorsun. Nedir ki bunda amacın?

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daha önce de yazmıştım; '' Dervişin Fikri Neyse Zikride.............'' diye.

Soralım ve ilgili arkadaşımız cevaplasın; neyi bekliyormuş ?:confused: :confused:

Sorunu ve sıkıntısı neymiş ?:confused: :confused:

Şu, neyin ne olduğunu bilmeden yazmak, sırf karalamak, eleştirmek için, yazmış olmak adına yazmak yok mu ?:( :( :eek:

Sıkıntının ana kaynağı bu olsa gerek.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sen sana sorulanları bir cevaplarsan, sanırım öte yanı çok daha kolay olacak.

14. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:

Spin kamışımın üst parçasını bekliyorum Serdar bey. Bekleme sebebimde firmanın taşınma ve sayım işlemlerinin olmasıdır.

Tevfik abimin bu güzel saygılı ve işten tavrı için verdiğim Okuma siparişi bile iptal ettim. Bunu ciddi söylüyorum.

Lakin bu piyasada yeni sayılmama rağmen antipatik baktığım tek marka Daiwadır.

Bunun da başlıca sebebi, malesef sizsiniz.

İyi, kötü yada berbat bir marka olabilir yada Shimanodan 10 kat daha iyi bir marka olabilir.

Orasını bilemem tartışmasına da hele hele sizinle hiç giremem tabiki.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Daiwa filan antipati duyman, beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Bu senin sorunun, benim değil.

16. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet tıpkı benim kamış sorunum gibi sizi ilgilendirmiyor değil mi?

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Evet, aynen, sizin kamış sorununuz nedir diye hiç sorduğumu hatırlamıyorum, siz hatırlıyor musunuz?

Bir başkasına da, nedir bu kamış meselesi, neymiş adamın derdi tasası diyede sormadım, buna da bir dikkat ettiyseniz. Benim derdim sizin kamış probleminiz değil, olmadıda hiç bir zaman.

Size de sormadım zaten bir şeyler. Velakin bu da önemli değil. Siz belki onun adına değil, o konularda kendi cevaplarınızı koyabilirsiniz, bununda iyi bir şey olacağını düşünüyorum şahsen. Ama bu cevaplar sizi bağlar, başkalarını değil.

18. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çok haklısınız özür dilerim.

Bundan sonra da kendi adıma yazacağım.

Oldu mu şimdi?

Tamam mı?

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Olur tabi iki gözüm.

Kendi başına gelenleri herhangi bir başka sebepten başına gelmiş say. Diyorum ki:

Yahu bir araba aldım, direksiyonu kırıldı. Servise götürdüm, taşınıyorlarmış, yılsonuymuş şu bu derken aylardır (günlerdir, haftalardır vs.) bir allahın milini getirip takamadılar. Ne yapayım şimdi, beklemeye devma mı edeyim, yoksa gidip yeni bir araba alıp keyfime, işime gücüme mi bakayım?

Bahsettiğin durum bundan farklı mı? Şimdi, bu durumda o servisi de, bu arabayı da, ithalatçısını da hepsini tefe koymak, adam gibi yapın işinizi, vatandaşı mağdur etmeyin demek mi lazımdır, yoksa böyle "eh işte bugün yarın taşınırlar, idare edin, ne olacak, olur böyle şeyler" filan demek mi?

Samimi olarka ne dersiniz bu konuda? Sizin durumunuzun farkı ne? Neden gidip bu pozisyonda, biz (buna dikkat edin, biz, hepimiz) tüketicilerin arkasında olması gerekenler, gidip kusurlu oldukları açıkca ortada olanları savunur?

Adam işini doğru dürüst yapsın. Bunları düşünerek ona göre taşınma planını vs. yapsın, bu değil mi beklememiz gereken?

Sizin bu konuda fikirleriniz nedir?

20. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu konuda size hak veriyorum zira bu konu ile ilgili şikayetlerimi belirten bir konu da açmıştım.

Aynı şekilde bende yaklaşık bir aydır bekletiliyorum. Bu son derece sıkıcı bir durum.

Benim burda tevfik abiye senin için Okuma siparişi iptal ettim dememin sebebi şudur Serdar Bey, ben o firmaya telefon ile ulaşamadım. Durumumu belirten bir konu açtım, tevfik abide once onlarla gorustu sonra cep telefonlarını verdi, ve bende adamları cep telefonu numaralarında aradım ve Tevfik abinin referansı ile konuştuğumu söyledim.

Aradan haftalar geçtikten sonra ben sinirlenmiş bir halde burda bir konu açtım bilmiyorum gördünüzmü.

Firmayı rezillikle suçladım vs. daha sonra o konu kaldırıldı forumdan.
    (Sebebi de çok mantıklı bir şekilde bana site tarafndan izah edildi.)

Gelelim benim bekleme sebebime, şimdi düşünün siz Daiwa Turkiye Dİst. tanıyorsunuz muhabbetınız var ve sizin aracılığınızla ben adamlarla iletişime geçiyorum.

Sonrasında iki üç hafta sonra adamların hakkında şöyleler böyleler diye konu açıyorum.

Siz bu durumda ne hissederdiniz?

Ha siz diyebilirsiniz ki, kardeşim benim aracılığımla veya başka şekilde bu firma senin işii halletmek zorunda. Hatalıysa bende söylerim bunu.

Elbetteki söylersiniz, bunda haklısınız da fakat benim burdaki durumumun ne Shımano ile ne alakası var, ne de sorunumun hala devam etmesi ile, yukarda da belirttiğim gibi sadece ve sadece Tevfik abi için bekliyorum.

Tekrar teşekkür ederim.