Gözümüz aydın kulağımız manisa.Gırgırlar açılıyor.

Konu, 'Genel Konular' kısmında crazy_fısher tarafından paylaşıldı.

1. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Daha fazla para kazanmak:mad: Bir küçük trol gemisi 200 000 ytlden başlıyor.Ve bu para 1 senede kazanılabiliyor.İşin sinir bozucuyanı yaratılan taribatın farkındalar.Ama gelecek umurlarında değil.Göç eden ve türkiyede üremeyen balıkların yakalanmasına amenna ama yerli balıkların yuvalarını yıkmak kabul edilir değil.O yuvaları bozanlarında yuvaları birgün bozulur ama hadi hayırlısı:mad:

2. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    legal yollarda her ne kadar iyi niyet barındırmasada kabul.Ama illegaller insanın içini acıtıyor.Kıyıdan 10 metre uzağa ağ çekmek mesela.Ağ boyuyla ilgili olarak legal olabilir.Tabi mevsimlede ilgili.Ama Hem diğer insanları hemde balıkları kısıtlayıcıdır.Artık gökova körfezine trol girrmesi yasak.Kaçak olarak girenler tabiki oluyor ama çok geç kalındı.Deniz kendini 10larca senede yenileyebilir ancak.Hatırlıyorum 5 senekadar önce kıyıdan 100 metre kadar açıkta ki gökovayı bilen bilir çok dardır trollar çalışırdı.O bölge tam olarak balıkların yumurtlama sahasıydı.Şu nesli tükenmekte olan laosların:mad:

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    dostum böyle gördüğün kanunsuzlukları hemen resmi makamlara bildirsen hatta videoya çekip savcılığa suçduyurusunda bulunsan inan bana burada yaygara yapmaktan daha fazla faydalı olursun..
    sen öyle bir konu açıyorsunki bilgisi olmayan arkadaşlarımız tekne düşmanı olacak her balıkçı teknesini doğa düşmanı kaçak avcı olarak görecekler sende çok iyi biliyorsundurki kaçak veya yasak şekilde avlanan tekne sayısı kayıtlı tekne sayısının çok küçük bir kısmıdır.
    parekete olayına gelince yumurtlama mevsiminde amatör olarak balığı kıyıdan yakalamakla sandaldan parekete ile yakalamak aynı şey sen şimdi diyeceksinki adam bin iğneli parekete atıyor bende sana sorarım sen oltana taktığın her yemde balık yakalayabiliyormusun bir ava gittiğinde oltanı kaçkez boş çekiyorsun bin iğneli parekete atan bir balıkçı çekse çekse 15-20 balık çekebilir ama aynı gün bahsettiğin mevkide (körfezde)500 amatör balıkçı olsa herbiri 1 balık yakalasa 500 balık yapar bu sayıya kaçtane parekete atan tekne ulaşabilir ve okadar tekne körfezde varmı iyice gözlemle istersen inan bana biz amatörler denizlere daha fazla zarar veriyoruz en basit örneği açtığın diğer konudaki yazılı orkinoslar kimin daha zararlı olduğunu şimdi bir daha düşün istersen;)

4. covanny

covanny Fatih

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kg turna
    Sizce Nasıl Olur??

Dibi resmen kürüyenlerin kıyılara fazla yanaşmaması için
    Aslında benim düşündüğüm bir sistem var.
    Hurdacılarda bol miktarda arba kamyon otobüs vss.hurda kasalar mevcut.Bunlar gerekli makamlar tarafından toparlanıp hiç olmassa kıyılara yakın bölgelerde denizin dibine bırakılsa faydası olur diye düşünüyorum.En azından balıklara yuva olur.

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    11

bana 1 tane kaçak avlanmamış kaptan gösterir misin, komik bir idda, ben gırgırda zevk için tayfalık yapmış biri olarak söylüyorum, balıkçılar geleceklerini çoktan kuruttular, şimdi günü kurtarma çabasındalar, işine geldiği zaman malesef her balıkçı kaçak avlanmayı yeğliyor, bizim balıkçılarımızda korumacı avcılık malesef gelişemedi, biz 30cm levrek yakaladıkmı havaya uçuyoruz, Amerika da adam 61 cm den ufakları denize atıyor, politik nedenlerden balıkçılara etkili yasaklar konamıyor, en iyisi de bu belki ,av balıkları ekonomik popülasyonun altına inerse, bütün balıkçılar iflas eder, o zaman balık popülasyonu da canlanır, örneğin karadeniz son sahnelerini oynuyor, orayı kurutanlar saros, edremit körf.,assos, gibi bakir yerlere saldırmaya başladılar, bu bakir yerlerin acilen belli boyun üstündeki teknelere yasaklanması lazım

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    dostum yücel kardeşim bende büyük teknelerde zevk için tayfalık yaptım midilli sınırlarına kadar gidiyorduk bende seninle aynı düşüncedeyim yasaklansın diyorum ama serbest olan yerler ve avlanma yöntemleri içinde hiçbirşey diyemeyiz anlatmaya çalıştığım bu

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    yasaklanmama nedeni sence nedir?, bence şu benim tayfalık yaptığım teknenin sahibi milletvekiliydi o zaman, adamın 4 tane 37 metre teknesi vardı, artık bu işlerin piyasası bile oluşmuş adam geliyo napıyosun diye sormadan paketini alıp gidiyo, ha o adam gelip yapamazsın derse bu seferde ya uyarı ya tayin, gerisini sen beğen, sularımız çoktan bitmiş, 3-5 kişinin çıkarları için uzatmalar oynatılıyor, katı yasakların zamanı çoktan geldi de geçiyor, artık yasal avlanma bile avcılık etiğinin dışına çıkmış durumda, yarın o aç kalan adamları tv de "nerde bu devlet" diye isyan ederken görürsen sakın şaşırma.Türkiye norveç veya izlanda gibi açık okyanus sularına sahip değil, bu kadar fazla büyük boyutlu ticari gemiyi kaldırcak popülasyon yok burda, acilen türkiyede kota yönetimine geçilmek zorunda, göç eden balık 1milyon tonsa bunun 1milyonunu her sene avlamak zorunda değiliz, ticari balıkçıların açgözlülükleri denizlerimizi bitiriyor, egede gördüm "biz avlamazsak yunan avlar" mantığı var, yunan diye aşağıladıkları adamlar bizim balıkçılara 5 basar, adam yasal limitten 1 cm küçük palamut yakaladığı zaman erinmiyor denize atıyor, bizim balıkçı müsveddeleri balığı tüketiyor diye yunusları vuruyor, bizim balıkçılar kaçak olarak rusya, gürcistan,yunanistan sularına giriyorlar, neden burda yok da orda var, hani yunan avlıyordu, adamlar ekmek yedikleri nimete saygı duyuyorlar işte bu yüzden bizde balık yok onlarda var.Ah ah ah daha söyleyicek çok şey var ama burada sayfalar yetmez

8. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    İşte muammanın başlangıç noktası.Diyorsunki amatör balıkçı kaç tane tutar.Amatör balıkçıyı bırak kooperatife üye olmayan profesyonel balıkçı yumurtlama sahasında avlanaamıyor.Bu kooperatif üyelerine has.Ve hiçbir müdahaleye mahal cermeyecek önlemleri almışlar.BURASI MAALESEF TÜRKİYE
    Ayrıca gerekli yerlere bildiriyorum elbette.Adamların tek söylediği ilgileniriz.Ben bizzat ilgilendiğim taktirde zararını görürüm.Burası küçük yer.Adam ilgileniyorda aslında.Gidip bakıor.Evet yasak av yapılıyor.Ama karakol komutanı tekne sahibinin arkadaşı.Birdaha yapma diyor ve bırakıyor.O tekneci ertesi gün yanıma geliyor.Muhtemelen adımı almış KOMUTANDAN.Adamın biri diyor beni ihbar etmiş.Allahtan komutan tanıdıktı kurtuldu.O adamı yakalasam yapacağımı bilirim.

Şimdi sen söyle bakalım.Ne yapalım.Küçük tenelere yinede lafım yok.Ama evet büyük gırgır ve trollara karşı olun arkadaşlar.
    Teknik bilgiyi tabiki bilmeyen olabilir.Ama ben en kestirmesini söyleyeyim.
    Kesin veridir bu.Türkiye genelinde 450 akdenizde 68adet gırgır var.akdenize kıyısı olan ülkelerin başka HİÇBİRİNDE bu sayıda tekne yok.ve akdenizde yıllık yaklaşık 200 000 ton sadece palamut balığı gırgırla avlanıyor.
    Gelelim trola.Trolda dip refüzü tamamen harap ediyor.mercanları söküyor.+Orta su trolları 135cm sınırı olması gereken kılıç balığını ICCAT denen kuruluşun dünya standartlarına dayanarak 115 cm ken topluyor.:mad:

9. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Birçok kıyıda yapılıyor zaten.Elbette güzel olur.Ama yasal merçiiler değil genelde sivil örgütler uğraşıyor.Bu tabiki maliyetli olunca kısıtlı sayıda kalıyor.

10. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Birde şunu söyleyeyim.Burada sandığın gibi amatör yok.Herkes prof.Ayrıca teknelerde iki kişi sınırı var.Ve 9 metreye kadar 2 kişiden fazla binemiyorsun.Ve yukarda belirttiğim gibi avlanmak amatöre yasak.Bırakma yapamıyorsun.Ancak mercan tarzı ufaklar.Amatör avcıda zaten bilinçli.Laosa dokunmuyor.15-20 diye geçiştirdiğin laosuda yumurtlamadan çekmek milyarlarla hesap edlecek balık kayıplarına yol açıyor uzun dönemde.Zaten nesli tükeniyor arkadaş.Yapmayın şunu:mad: :mad: :mad:

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    güzel kardeşim ben 15-20 rakamını lagoz için vermedim genel balık çeşitleri için verdim istersen düzgün oku.:mad: ben bu konuya karıştığıma pişman oldum siz bilirsiniz kardeşim kimin hakkında ne yazıyorsanız yazın hatta savaş açın böyle yazı yazarak zaten kendinize taraftarda edinirsiniz ondan sonrada gider adamların teknelerini batırırsınız ondan sonrada gider serbest diye yumurtlama döneminde balık tutarsınız DİKKAT lagoz demiyorum balık diyorum genel çeşit ha birde palamutla yazılı orkinosu ayırt edemiyorum dersiniz bırakın allahaşkına yav allaha emanet ol sayın kardeşim bana cevap olarak her ne yazarsan yaz istersen küfür et cevap yazmayacağım benim için bu konu kapanmıştır sizin gazanız mübarek ola :mad: :mad: :mad:

12. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Yumurtlama döneminde balık avlayan ben değilim buna dikkat et.Ayrıca şunu söyleyeyim burada paraketa ile avlanan balık bu mevsimde yalnızca laos.Sen tutupta 5 dönümlük bir alana(yumurtlama sahası)50 000 iğne atan adamı savunup koca gökova körfezine(yumurtlama sahası dışında ve yumurta balıkları harici avlanan)yaylan amatörü suçlarsan ayrı konu:mad: :mad: Evet gırgırları trolları batırmayoda düşündüm zamanında.Yapabilirdimde.Ama ben demirli betondan yana oldum.Çokta kavgalar oldu burada.Şimdi hakettiklerini alıp gökovadan çıktılar.Açıklara.Elimden gelse türkiyedende çıkarırım.Kim ne derse desin:mad: Kal sağlıcakla;)