Sarışının adı, esmerin tadı demişler. Zaten genel kullanım amaçlı makinalarda hem aliminyum, hemde grafit makara konuluyor. Kullanım amacınıza göre seçeneği size bırakmış. Bazı markası bile belli olmayan makinalar var ki, yedek makara olarak, grafite benzetilmiş sert plastik makara koyuyorlar. Grafit, plastiktir diyen arkadaşlarımız, grafiti böyle tanıdıklarından ötürü, böyle yorum yapmışlardır. Grafit, yapı ve yapım olarak maliyeti, metallere nazaran çok daha ekonomik oluşundan ötürü, üreticilerin tercihi olmuştur.
Ona özel değil tabi ki. O dönemde bütün tenis raketlerinde grafit kullanılıyordu. Yapım sıralaması yapacak olursak; ilk raketler ahşaptan sonra alüminyum grafit carbon vs. diye gidiyor. Benim hala Wilson grafit bir raketim mevcut tenis oynadığım gençlik zamanlarından kalma. Tansiyonu iyi verilmiş bir raketin çeperleri üstüne binen yük 26-28 kg. Ortalama 40-50 km hızla gelen bir topu karşıladığınızda bu yük bir anda yüzlü kilolara çıkar. Grafitin sağlamlığı açısından bir örnek olsun diye verdim.
Grafit 90larin iyi teknolojisi olarak anilarimizda bugün alüminyum alasimli oldukça hafif ve saglam ürünler mevcut ben sürtünme kaydirma avantaji sebebiyle alümünyum alasimi tercih ediyorum
Elbette öyle. Sadece bazı arkadaşların grafit yapıyı plastikle özdeşleştirmesi üstüne yazma gereği duymuştum.