Öncelikle herkeze merhaba İstanbul topkapı dan sevgiler saygılar. Şu ana kadar tuttuğum balıklar deniz: istavrit,hamsi,kefal,zargana,çinekop.sarıkanat,tırsi,sardalya,palamut,mezgit,izmarit,iskorpit,mırmır,ispari . Adı aklıma gelmeyen varmı bilmiyorum ama bu balıklardan bol miktarda yakalamışlığım var. (ayrıca 2 adet martı ) Göl: Sazan ve türevleri (aynalı, kara ,sarı vs.), levrek (ufacıkın), yayın , turna, kadife,gümüş,çapak, kızılıkanat vs.vs. Öncelikle öğrenmek istediğim konu GÜMÜŞ yakalayabilmek için bir çapari varmı. Canlı gümüş ile zargana avı bir başka zevkli .
SPOT'ta (Karaköy ve Galat köprüsünde yeri var) gümüş çaparisi vardı, satılıyordu, normal çapari fiyatına. Kaldı mı, kaldıysa iş yapar mı vs. hiç bir fikrim yok. Dahası, gümüş çaparisi nasıl bir şeydir, o konudan da habersizim. Gümüşler hakkında bildiğim yeğane şey, 6 numara kalın geniş ağızlı, nerdeyse kendi kadar koca iğneyi yutacak kadar acayip bir balık oldukları..
Hım, aracın hüviyetini öğrendik, bir de sahibininkini öğrensek, nerelidir, adı nedir, sanı nedir, tevellüt kaçtır... Pek bir beyhudar olacağız amma.. Umarım tevazu gösterip Beyaz Şahinli prens/prensesimiz bize bu bilgileri bağışlar..
balık iç organları , kurt gibi yemli oltayla çok kolay yakalanıyor da ben uğraşmak istemiyorum kepçeylede ağır kepçe ve çok efor gerektiriyor. kolay yoldan ufak gümüşler tutmak istiyorum.
namık senin kanını koyacan bu şahin e ,ne kaçar ama..180-200 kmh banamısın demez. aramıza hoşgeldin arkadaşım..
hoş geldin şahin umarıum aradığın tüm yanıtları burda bulursun istersen arama butonundan gümüş yaz site içerisinde biarama yap belkiş işine yarıyacak bikaç bildi bulursun
beyez iğne ince takım denedim ama olmadı. özel bişi olabilirmi acaba gümüş çaparisi için hindi martı tüyü yada beyaz yün felan gibi.
tatlı su gümüş ile bilgi isterseniz yazabilirim, deniz konusunda bilgim yoktur bilginize sunulur. Rastgele
Fatih gerçekten insan isteyince ve araştırınca çok şey öğreniyor. Bu arada geçen aramadın işinmi çıktı? bu hafta gelmek istersen beni ara o gün senin teli almayı unutmuşum bana özelden yada arayarak tel i verirsen sevinirim.
kadem öncelikle aramıza hoş geldin. gümüş caparisi istavrit çaparisinden pek farklı değil aslında 12 numara sinek iğne ve beyaz kırçıllı naylon iplik kullanarak hazırlarasan ssanırım iyi sonuç alırsın. köstekler 0,08 beden 0,10 orarak hazırlanmalı zaten kurşun max 25 gr olur. daha fazlasını 0,10 beden kaldırmaz. biz bu yöntemle yemlik olarak sarayburnu iskelesinden alıyoruz . yanlız kırçıllı beyaz dediğim iplik suya girince morumsu bir renk alıyor. buna dikkat et . bu ipliği nereen bulurum diyorsan karaköy sürmeli balıkçılıkta mevcut.
14 no mustad igne beyaz 0.8 misina kostek icin 0.15 beden icin misina igneleri ince yesil flosla baglarsan daha guzel is yapiyorlar.
Birde bedenin bir yerine (takımın tam ortasına bedene sarmak daha makbul olur)alüminyum folyo sarmanı tavsiye ederim. Çünkü bu gümüş balığı parlak şey görünce dayanamıyor.