Arkadaşlar: Ankarada canlı gümüş satan yer varmı acaba;canlı yemle hiç avlanmadım bu sene denemeyi düşünüyorum. avlak olarak Çanıllı ya gitmeyi düşünüyorum.
Canlı yem satışı ve taşınması yasak, ben öyle biliyorum.. Bu yasak, aslında son derece mantıklı ve gerekli bir yasak, uymaya azami dikkat gösterelim derim. Yasak değilse de, kendimize yasak edelim..
Tebliğ 2/2 (7) Yemlik balıkların canlı olarak nakli yasaktır. der. Ama heryerde canlı yem satılır, hatta bazı yarışmalarda dahi kullanılır. Yarışmalar valilik ve belediye izni ile yapılır. Yemlerin nakil edileceğinden de haberdarlardır, özel izin çıkarırlar (nasıl oluyorsa) Kısacası yasal olmamasına rağmen kimsenin umurunda değil. Ankara'da nerede canlı yem satıldığını biliyorum ama yasak olan bir şeye elvermek istemiyorum. Dilerim anlayışla karşılarsınız. Bence yeminizi kendiniz temin ederseniz, avınız da daha zevkli ve değerli olur derim.
arkadaşlar teşekkür ederim uyarılarınız için yanlızca denemek istemiştim. turna için at çek, kaşık, sasi vs kullanmaya devam etmeliyim adı üstünde amaç;sürdürülebilir sportif amatör balıkçılık
slm musa abicim gölbaşında gümüs satan kadir diye birisi var biz bi ara konuşmuştuk ama hiç almadık çünkü canlı yemle avlanmayı hiç sevmem işin tadı kaçıyor balığın vuruşlarını kolunda hissetmem lazım adrenalin yok o işte
merhaba ben de çok sordum forumda en son gelen şu 5 lt lik su pet şişesini ucundan (ağzından eğimli)olduğu yerden kes ucu içeri gösterecek şekilde (ters)içine koy misina ve iğne ile dik bunun içine ekmek koy petin yanlarını delik aç pete 10 lik ip bağla suya at yarım saat beklet çek .anlatırken zor ama peti kes hemen yaparsın bende daha denemiğim 1 tana yaptım .çanıllı hakkında bilği verirsen sevinirim rastgele