GÜMÜŞ

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında MUSA tarafından paylaşıldı.

1. MUSA

MUSA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna
    Arkadaşlar: Ankarada canlı gümüş satan yer varmı acaba;canlı yemle hiç avlanmadım bu sene denemeyi düşünüyorum. avlak olarak Çanıllı ya gitmeyi düşünüyorum.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Canlı yem satışı ve taşınması yasak, ben öyle biliyorum.. Bu yasak, aslında son derece mantıklı ve gerekli bir yasak, uymaya azami dikkat gösterelim derim. Yasak değilse de, kendimize yasak edelim..

3. simendifer

simendifer Sennur

Tebliğ 2/2

(7) Yemlik balıkların canlı olarak nakli yasaktır.

der.

Ama heryerde canlı yem satılır, hatta bazı yarışmalarda dahi kullanılır. Yarışmalar valilik ve belediye izni ile yapılır. Yemlerin nakil edileceğinden de haberdarlardır, özel izin çıkarırlar (nasıl oluyorsa) Kısacası yasal olmamasına rağmen kimsenin umurunda değil.

Ankara'da nerede canlı yem satıldığını biliyorum ama yasak olan bir şeye elvermek istemiyorum. Dilerim anlayışla karşılarsınız.

Bence yeminizi kendiniz temin ederseniz, avınız da daha zevkli ve değerli olur derim. ;)

4. MUSA

MUSA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna
    arkadaşlar teşekkür ederim uyarılarınız için yanlızca denemek istemiştim.
    turna için at çek, kaşık, sasi vs kullanmaya devam etmeliyim adı üstünde
    amaç;sürdürülebilir sportif amatör balıkçılık

5. simendifer

simendifer Sennur

En güzel bi şey. :) Bereketli avlarınız olur umarım ve bizlerle paylaşırsınız. Rast gelsin. :)

6. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

musa abicim gölbaşında gümüs satan kadir diye birisi var biz bi ara konuşmuştuk ama hiç almadık çünkü canlı yemle avlanmayı hiç sevmem işin tadı kaçıyor balığın vuruşlarını kolunda hissetmem lazım adrenalin yok o işte :D

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    merhaba

ben de çok sordum forumda en son gelen şu 5 lt lik su pet şişesini ucundan (ağzından eğimli)olduğu yerden kes ucu içeri gösterecek şekilde (ters)içine koy misina ve iğne ile dik bunun içine ekmek koy petin yanlarını delik aç pete 10 lik ip bağla suya at yarım saat beklet çek .anlatırken zor ama peti kes hemen yaparsın bende daha denemiğim 1 tana yaptım .çanıllı hakkında bilği verirsen sevinirim rastgele