Mert kardeş tebrik ederim.Gümüşleri , maşaallah kalem gibi sıralamışsın.Ben Bursa'da mercimek büyüklüğünde karides takarak , 18no Gamakatsu 1050N iğne kullanarak , misina olarak da Asso 0,12 yerine göre 0,16 ve 0,18 Asso kullanıyorum.3'lü kısa köstek (10cm.) yemli takım kullanıyorum.Bir de bazı zamanlar da parlak mavi (turkuaz) simli minik beyaz nikel iğneli gümüş çaparisi şeklinde avlanıyorum.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Bursa'dan Hatay-Dörtyol'a kucaklar dolusu selamlar...ERCAN 1977 BURSA
bu gümüş başka gümüş,bizim bursada bulunmaz Gümüş balığı(TÜRKÇE İSMİ)-ATHERİNA BOYERİ(bilimsel ismi)-Big-scale sand smelt (ingilizce ismi) HATAYDA TUTULAN BALIK lokum balığı,sivriburun gümüş(türkçe ismi)-Saurida undosquamis (bilimsel ismi)-Brushtooth lizardfish(ingilizce ismi) daha fazla detay bkz http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50844 Bizim gümüş,istavrit gibi orta sularda yaşar avlanır,öteki mezgit gibi dipte yaşar herşeye atlar. rastgelsin
Resimdekiler gümüşün daha ufak cinsi Camuka Has Aterina değiller. Hatayda tutulana ise mahalli olarak gümüş diyorlar.Gümüş balığı olmayıp son senelerde sularımızda görülmeye başlamış bir ithal tür. Sevgiler