Gümüşü iğneye nasıl bağlıyacağız

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında wolfalone tarafından paylaşıldı.

1. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Sezon açılışına az kaldı takımlarımızı tamamlıyoruz,yeni sezonda İznik gölünde sazan için gümüş balığı deneyeceğim.Formda inceledim ama gümüş için nasıl bir takım?kaç numara iğne? gümüşü iğne nasıl takacağım? Yemi canlımı cansızmı kullanacağım?İki köstekli bir takım mı olacak?bu sorularımın cevbını bulamadım. Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.Herkese şimdiden çok teşekkürler.

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    serdar kardeş ben hiç gümüş kullanmadım ama ufak kayabalıkları kullandım bunlarıda ikiye bölerek bölme işini ise bıçakla değilde sanki doğal olarak parçalanmış edası vermek için tırnakla sıkarak kesiyordum bu avlanma yöntemini ısparta yalvaç'daki bir gölette yapıyorum o gölette sazan başka hiçbirşey yemiyor oltaya hiç kurşun bağlamadan aniden derinleşen kıyılardan veya gölet duvarındaki kayaların üzerinden göl kamışı ile sarkıtarak veya klep ile atarak yapabilirsin benim verebileceğim bilgiler malesef bukadar belki daha detaylı bilgiler verebilecek arkadaşlarımızda çıkacaktır:) :)

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    mrb

merhaba sazan avında ufak balık iş yapabilir ama derinlere atman lazım.olta olarak dip oltası kullan ve en az 60 lıkmisina ,bence tek iğne tak ve iğneyi ek yapmadan bağla (kurşun takıp 50 cm boş bırak iğne tak)balığı ise sırt yüzgeci veya ağzından takki ölmesin iğne ise gümüşün boyuna göre değişir.ben samsun havzada bir gölette canlı balık ile 7-8 kiloluk aynalı sazan tutan bir abiyi gözümle gördüm ama o sazlıkların önüne mantarlı olta atmıştı sana rast gele

4. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Ölü yada canlı fark etmez.Yeterki attığın olta dibe otursun.:)

5. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Bilgileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar

6. kaynakçı

kaynakçı Muhammet EKREM

Favori Kamış:
    dip olt. makara. şamandıralı takım vb.
    En İyi Avı:
    2.25kg sazan 2.5kg yayın avım
    bizim yaptığımız kancayı gümüşbalığının ağzından sok solungacından çıkar sırt yüzgecinin olduğu yerden fazla zarar vermeden enlemesine tak
    iznikte nerelerde avlanıyorsunuz ben senede1-2sefer 1-2günlük tatil yapmaya gelirim