Gümüşyakada mırmır yakalamak için, havanın lodosa çevirmesini baklemek gerekir. Dip çalkalandığında balık yemlenmek için kıyıya yanaşır. Tecihen 7 numara siyah kanca, 0.25 köstek ve mümkünse paraşüt şeklinde takım yapınız. Köstek boyu 70 cm olması yeterlidir. Yem olarak kaya kurdu tercih edilmesinde fayda var çünkü levrek ve dil balığı yakalama şansınız da olur...HAYDİ RASTGELE..!'!!
İsmail Bey merhaba Bu değerli bilgile için teşekkür ederiz. Mevkide Levrek yakaladınız mı acaba hiç ? Selamlar.
7 numara iğne biraz ufak değil mi, biz o taraflarda genellikle boru kurdu kullanarak levrek de alıyoruz ama kullandığımız en ufak iğne 4 numara genellikle 1 ve 2 numara kullanırız. 7 numara iğne kullanınca nerdeyse her mırmır atlayışında köstek midesine gider. Bir dezavantajı da 7 numara iğneyle levreğin çekilebileceğini pek de zannetmiyorum.
Merhaba yücel usta. kullandığım 7 numara iğne mırmır için ideal büyüklüktür.levreği mırmıra takılırken aldım.inanırmısın bilmem hiç zorlamadan kuzu gibi geldi.Hatta daha büyük olanı aynı takımla yakaladım Fakat 0.25 misinayı patlattı Bu ara mesajına geç cevap vermemin sebebi saat 20.00 den sonra geliyor olmam
Merhaba tarcan bey7 kardeşim.Bahsettiğim mevkide özelikle mırmır avladığım dolayı özellikle levrek için takılmadım .Fakat levrekte aldım.
Balık muhtemelen iğneyi yutmuştur, iç organ hasarı oluşunca levrek kesinlikle dayanamıyor, ama ağzından takıldığında bir levreği 7 numara iğneyle almak oldukça zor olur, iğne büyük ihtimalle delip çıkamayacağından girdiği yeri yırtacak ve balık kurtulacaktır.
Sezonun ilk levreğini tıklarsanız orada gördüğünüz levrekle aynı büyüklükte olduğunu ve kilosunu siz tahmin ediniz
Bugün 15 00,den itibaren gümüşyakada mırmır ve zarganaya oğlum batıkan ile takıldık.Mırmırdan tık yok ,oğlum ise 50 cm lik bir zargana aldı.Akşam üzeri hava patladı ve ava son verip eve dönüş yaptık.