Gün Ala, harman Ala...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında aslan_kral tarafından paylaşıldı.

1. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Geçen hafta keşfettiğim av noktama bu sefer yanımda Murat arkadaşımda olmak kaydıyla yola çıktık. Gece saat 04:00 buluşma saatimizdi ve tabii o saate kadar gördüğüm rüyaları alabalığın oltaya vuruş anında hissettiğim heyecan ve gözlerimin fal taşı gibi açılması süslüyordu.

Saat tam 04:00 te buluştuğumuzda Murat’a gidiş yolunun kolay olduğunu akşam bu dağı çıkarken çok zorlanacağımızı söyledim. Bana bakarak gülümsedi hele bir balık tutalım da bu dağı çıkması basit dedi.

Derken gün ağarmadan avlağımıza vardık tabii ki kimsecikler yoktu İlk atışlarımızla birlikte balığın vuruşlarını hissetmemiz yine bereketli bir gün geçireceğimizin göstergesiydi. Saat henüz 6 olmadan balıkları çekmeye başlamıştık. Saat 9 a kadar çok zevkli bir av yaptık… Rüzgar geçen haftaya nazaran daha bir sert vuruyordu. Ama alabalık hız kesmiyordu öğleden sonraya kadar livarımızı doldurduk… Öğleden sonra balık çalışmadı ama biz zaten bütün zevkimizi öğleden önce yaşadık.

Toplamda 17 alabalık ve 2 tımsırık (bekir) yakaladık. Tamamı at-çek yöntemiyle farklı desenlerde kaşıklarla tuttuk. Suya düşüp fotoğraf makinem ve cep telefonum ıslanmasaydı yine canlı canlı çok güzel resimler sunacaktım sizlere yine de raporu resimsiz bırakmamak adına Murat’ın telefonundan fotolar çektim. Evet yalnız başıma ava gitmemem gerekiyormuş bunu gayet iyi anladım, suya düştüğümde arkamdan birisinin kahkasını duymak çok güzel oluyormuş :D

Akşam saat 17:30 gibi toparlanmaya başladık ve bu dağı çıkması basit diyen Murat’ın dağı çıkarken ne kadar zorlandığına şahitlik yaptım. İçi balık dolu livarı biraz o taşıdı biraz ben taşıdım…Bir çeşme başında mola verip balıkları paylaştık. Güzel ve bereketli bir o kadar da keyifli avımız böylece son buldu…

2. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Tebrikler usta, bizde denedik bu gökkuşağı alasını ama olmadı, nasip inşallah bir daha ki sefere bende yakalayacağım :)

3. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    meps lerin adı

at çek te kullandıgın kaşıkların veya silikonların adını yazarmısın reeling hihi :confused: :) :mad: :p :eek: :D :cool: :eek: idk hooked banghead

4. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

5. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    sirkülere uygunmu bilmiyorum ama çok zevkli ve bereketli bir av olmuş.
    rasgele.

6. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Kubilay tebrikler çok güzel bir av yapmışsınız.. afiyet olsun Rastgele..

7. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Sirkülere tebliğlere herşeye sonuna kadar uygun bu konuda aşırı hassasım. Zaten at çek yöntemiyle limiti doldurmadan bitirdiğimiz bir av oldu. Murat'ın baş ağrısı şiddetlenmeseydi limitimizi doldurup avımıza son verecektik. Geçen hafta yaptığım gibi...

8. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Teşekkürler Hakan, Allah izin verirse bundan sonra da güzel raporlar paylaşmaya devam edeceğim. Yazdığınız destek verici mesajlar motive olmama sebep oluyor :)

9. simendifer

simendifer Sennur

Tebrikler Kubilay, yine güzel bir av yapmışsınız. Alaların yerini tespit ettin artık, senden kaçışları yok gibi. :)

Bu arada, alalar tebliğe uygun ama bekirler değil bilgin olsun. Bu konuda hassas bir arkadaşımız olduğunu bildiğim için farkında olmadığını düşünüyorum. Bazen de tebliği yanlış yorumlamaktan kaynaklanıyor tabi. Bekir balığı için 1 Nisan - 1 Temmuz tarihleri arasında Kayseri için yasak dönem ne yazık ki. Adı özellikle belirtilmediğinden diğer türler içinde değerlendiriliyor. Bir iki hafta önce, yine bilen bir arkadaşımız tebliğe uygun olduğunu düşündüğünü ama diğer türler olarak bakmadığı için bilemediğini yazmıştı. Sanırım sen de aynı sebepten bu balıkları alıkoymuşsun. Artık o noktaya da dikkat edeceğini düşünüyorum. ;)

Bereketli ala avlarının devamını dilerim, rast gelsin. ;):)

10. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Kubilay Bey tebrik ederim. Ufak bir kaza geçirseniz de verimli bir av günü yüzünüzü gürdürmüş :) Devamının gelmesi dileklerimle.

11. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Sennur, Bekir daha önce hiç yakalamadığım bir balıktı ve adı özellikle belirtilmediğinden diğer türler içerisinde değerlendirildiğinden de haberimiz yoktu. Bilgi için teşekkürler.
    Bu hafta da aynı yerdeyim söylediğin gibi kaçışları yok artık... :D

12. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Okan bazı insanların totemleri vardır ya çeşitli olaylar karşısında totem yaparlar istediklerinin olması için. Benimde yıllardır uyguladığım bir totem var illa ki bir yerlerim suya girecek... :D Suya girmezsem balık gelmeyecek gibi bir kanaat oluştu içimde bu sebeple de mutlaka her avda suyla buluşmamız olur. Bu sefer ki başım hariç tamamıyla suya gömüldüm. Allahtan yüzme bilmenin verdiği rahatlıkla asla panik yapmıyorum bu gibi durumlarda. Yalnız Murat'ın kahkaları hala kulaklarımda çınlıyor...:D

13. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrik ederim, kardeşim. Güzel bir av günü, güzel balıklar... Devamına rast gele.

14. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Teşekkürler Muharrem abi, her şey iyi güzel de seninle bu alabalık avlama konusunda anlaşamadık ben spin dedikçe sen mantarlı yemli olta diyorsun ...

15. Remmal38

Remmal38 Ahmet

Masallah Hemsehrim,

baliklar sahane olmus.

Temmuz da beraber avlanmak nasip olur insallah:)

16. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Sen hele bir gel söz olsun beraber keyifli bir avın raporunu açarız buraya...

17. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    :D :D Ben de alabalık avına ilk spinle başladım ve en güzel alabalıklarımı kaşıkla aldım. Kırmızı benek söz konusu olunca yine tek yöntemim kaşıkla at-çektir. Ama göllerde gökkuşağı için bence mantarlı daha verimli ve balık peş peşe vurunca at-çek kadar zevk veriyor. Ama spinden de temelli vazgeçmiyorum, hafif dalga varsa, hava açıksa yine bir müddet kaşık atıyorum. Kaşığın iyi tarafı gelen balık % 99 olasılıkla alabalık oluyor ve genelde büyük oluyor. Ancak su durgunsa kaşık, -bence- balık tutmak bir yana, balığı iyice ürkütüyor. O durumda belki 0 ya da 00 numara kaşıklar iş görebilir, ama o kaşıkları atmak da zor iş.
    Bu arada senin favori kaşığının (alabalık desenli olan) bu kadar iyi iş yaptığını bilmiyordum. Bu hafta sonu onu biraz zorlayacağım.
    Hoşça kal!

18. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrik ederim Kubilay seni ve arkadaşını.Çok güzel bir gökala avına imza atmışsınız.Avlarınız daim ve bereketli olsun.Rastgele...

19. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Yine güzel ve bereketli bir av olmuş..
    Sadece spin ile böyle güzel bir av yapabilmen beni gerçekten çok mutlu etti Kubilay abi. Fakat spin avcılığında en önemli olan şeylerden biriside zamanlama galiba.. En çok randımanı saat kaç ile kaç arasında alıyorsun acaba?

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bekir balığının (tımsırık) diğer türler içerisinde değerlendirildiğini nereden ve nasıl bilelim? Belki de diğer türler arasında değildir. Bunu netleştirmek lazım, varsa bir tür listesi bakmak lazım. Belli mi olur; bu konuda bazı incelikler varsa ve onları yakalarsak, hiçte öyle sanıldığı gibi tebliğin içinin dolu olmadığını da görebiliriz arkadaşlar.mrsparkle