arkadaşlar kusura bakmayın konu açarken yanlışlıkla gönderdim bu haftya sonu sazan avına gittik sazan için 4tane küspe attım attığım küspelere ayrı ayrı iki tane yayın balığı takılmış üstelik gündüz 11 de yayının ilk defa gündüz geldiğini ve küspeye atladığını gördüm.arkadaşlar hiç gündüz yayın tutan oldumu bu normalmi sizce balık açlıktanmı küspeye gelmiş olabilir...
bu sene benim yanımda iki sefer gündüz vakti yayın aldılar bir hafta ara ile ben turnaya atıyordum olur böyle şeyler
Benim tahminim küspe etrafında toplanan küçük balıklara saldırmış olabileceği yönünde.Etobur bir balık olduğu için küspeyle işi olmaz.
gündüz yayın tutan gördüm ama sadece küspeli oltaya geldiğini ilk defa duydum erhan arkadaşımın dediği gibi ufak çapaklara atlamış olabilir
+1 Benimde bikaç kez başıma gelmiştir hatta avatarımda görünen turnayı bile benzer şekilde yakaladım tek fark küspe yerine hamur olmasaydı. Biraz daha açarsak yakalanan kızılkanat'ları çıkarmayıp, büyük balığı beklemekten ibaret olay. Hatta ve hatta bu şekilde geçen haftalarda 30 kg. civarında yayın yakalanmış ne varsa yutmuş hem kızılkanadı hem küspeyi hemde 6 adet kancayı..
Vay maşallah ne obur balıkmış. Bende Küspeli olta ile Yayın yakaladım. Ama Küspedeki kancalarda solucan vardı.
kelebektır o gelenler ne bulsa atlar bu yayın ayırt etmez ayrıca bız burda genelde yayını gece degıl gunduz cıkarız avına
yayın balığı hemen hemen herşeye gelir. bu normal bişey sevgili dostum. Yani çok fazla garipsemen e gerek yok. Adıgüzelde mi avladın!!!
Hatta ve hatta bu şekilde geçen haftalarda 30 kg. civarında yayın yakalanmış ne varsa yutmuş hem kızılkanadı hem küspeyi hemde 6 adet kancayı..[/QUOTE] Gereken herşeyi yapmış,yapmamış mı?
selam arkadaşım 3 yıl önceydı denizli adı güzel barajın da saat gece attıgın kusbeyı ertesı bun saat 09 sıralarında zıl calmaya başladı ve kamısı sarmaya başladım ama beni suyuk içine cekıyordu 45 dakıka boguşmadan sonra kamısı bıraktın ve arkadaşlar suya bot atı ve suya gırdı tekrar denedık sonunda sadece 500 gr bır sarı gekdı yıllardır balıkcılık yaparım bır balk benı bukaadar yormamıştı ve o barajda devasa yayınlar var tek bıldıgım onun çok büyğk bir yayın olmuştu.ve aynı gun 15 sularında yeşıl kavak göletıne geçtık ve o saatlerde kelebek tabır edılen yayınlardan yakaladık bende şaşırmıstım.denizliden serhat ve ayrıca dalamandanda yakalamıstım.
Cafer bey merhaba, Konu tarihine bakarsanız geçen seneye ait, o tarihlerde serbestti, doğal olarakta tartışılıyordu...