bende geçen yaz saat 14:00 ile 16:00 arasında iki farklı günde yayın yakalamıştım. yem olarak solucan kullanırım. küspelilere yayın geldiğinede şahid oldum. sanırım iğnelerde solucan takılı idi. ama en hareketli zamanı güneşin batması ile oluyor onu biliyorum.
edirnede barajda kalışımın 3. günüydü, favorim olan sazan tutmak için bekliyordum.. genel olarak mısır küspesi kullanırım çünkü sezonun ilk ayları balığa gidebiliyorum.. neyse.. öğleden sonra saat 1-2 gibi küspeleri değiştirmek için oltaları çekiyordum.. küspenin birini geç taktığım için erimemiş ve bütün bir şekilde bana doğru geliyordu, arkasındada simsiyah bişey.. poşet sandım ilk gördüğümde ama yaklaşınca yaklaşık 1 m uzunluğunda, bildiğiniz gibi büyük kafalı bişey olduğunu gördüm.. yani yayın resmen küspenin peşinden geliyordu.. belki saldırırda takılır diye bi ara duraksadım o da durdu çekmeye başladım döndü gitti... 1: gündüz saat 1-2 arasıydı 2: oltada küspe takılıydı 3: avlandığım yer barajın en derin yerlerinden ve çakıllıktı bunlara rağmen geldiğine göre demekki herşey kısmet...