ben size hemen bir model vereyim, albanın 0 numara lifer kaşığı alınır, 1 tanede japon yapıştırıcı alınır, kamışa taktığımız fosforlu tüpler kırılarak yanması sağlandıktan sonra kaşığımızın çukur tarafına japon yapıştırıcısıyla yapıştırılır, yapışırken zorluk çıkarabilir, 1 dk kadar elinizle sabit tutmanız gerekecek, elinize bulaşan japona razı olucaksınız yani, bununla 5 sene kadar önce kandilli traflarında gece 3 tane çinekop yakalamıştım, yeşilköydede denedim ama lüfer seyrek olduğundan şimdilik sadece azman istavritler rağbet ediyor
abi denizde lüfer olsunda, gerisi kaşık olur, rapala olur sizin tasarladığınız kaşık olur, bakın mersinde tükenmez kalem ile kofana tutuyorlar.
selam arkadaşlar burda lüfer sezonu bitti...bu sene balık yapmadı bu kıyılar...havalar geç soğudu balık kıyıya inmedi derin geçti gitti diye avutuyoruz kendimizi..ama yinede zaman zaman şansımızı deniyoruz dün akşam bitane yakaldım hava çok müsait değildi doğrusu.. aslında karadenizde balık nesli tükenmeye başladı bazılarıda yok oldu zaten....şimdi lüfer tehlikede...neyseki bunlat avcı balık..bunların beslendiği istavrit helede hamsi..tüm balıkların besin kaynağı o yok olursa siz o zman görün faciayı...
kıyıya pek uğramasa da ben bu sezon sürekli grip olduğum için pek lüfere çıkma fırsatı bulamadım. bazı arkadaşlar zaten kıyıdan pek lüfer aınamadığını söylüyolar.ama lüfer bu sene çok bok çıktı. geçen hafta nerdeyse kofana olacak lüferlerin tanesini 5 ytl den parayla aldım.valla kendim tutmuş kadar sevindim.
27 ekim cankurtaran raporu saat 5.30 gibi akşam fenerin aşağısından lüferi rapalayla ,kaşıkla yokladım tık yok .2 gün önce havalodosken sabah 4 er ,5 eralmış arkadaşlar.hava karardıktan sonra fenerin önünden yemli (izmaritle,)yokladım saat 10 akadar tık yok .yalnız arkadaşlar yanımda koçan gibi izmaritleri boğdular .RASGELE.BU SABAH 6 DA ORDAYIM SAAVULUN LÜFERLER ....
28ekim cankurtaran raporu sabah 6,30 da kaşık rapala atmaya başladım tık yok sıyırtmayla silikon yem denedim tık yok.akşam 6,30da yemli denedim tık yok alan dayok.SİZE RASGELSİN BARİ
selam geçen cumartesi yaprak istavrit yemi ile 10 tane çinekop aldım.5-6 tane de kaçırdım.gece 12 den sabah 5'e kadar çok mutlu oldum doğrusu bu iki oldu birde geçen arefe günü yedi tane almıştım...bu sene bunlara bile şükür diyoruz..bu balığın nesli mi tükeniyo nedir..bakıyorum diğer haberlere kimsede tık yok....burda sezon bitiyo balıklar göç etmeye başlıyo...birde bu hafta sonu deniyeceğim ...hafta içi gidemiyorum balık zaten vurmuyo vurdumuda sabaha karşı vuruyomalum iş olunca sabah erken kallıyoruz..olmuyo sonra uykulu uykulu.... bol avlar dün gitmiştim şöyle bir saat atmak için 1-2 saat takıldım...bir çinekop birde istavarit yakaladım....işte size istavrit
arkadaşlar lüfer tezgahta 4 ytl halde 2.5 ila 3 ytl bazen düşünüyorum da boşuna mı sabahlıyoruz acaba diye
Lütfen ortamı germeyelim arkadaşlar.. Lüfer bulamıyoruz diye zaten yeteri kadar gerginiz.. Ben kendi kendime sordum;balıklara hak verdim.Birde size sorayım: Sanayi artıkları,Konut pis suları,gemi sintinesi ve her tür pisliğimizi akıttığımız Denizlerimizde, Siz Balık olsaydınız,yaşar mıydınız?.. Tek tük bulduğumuza sevinelim.Yakında evlerimize astığımız tablolarda balığı seyrederiz. Haydi hayırlısı..
Sarayburnunda rapala kaşık deneyen var mı bugünlerde. Geçen sene iyi av veriyordu, şimdi ne durumda acaba. NOT: Gazetelerde yazıyor bu sene lüferler palamut vanozlarını yemiş, palamutlar büyümeden yem olmuş. Bu sebeple palamut çok azmış bu sene.
4/11/07 pazar öğlende sarayburnundan rapala ,kaşık(150 gr kurşunla)denedik 3saat tık yok alan yok.fenerin önünden izmarite takıldık .akşam olurken yine denedim (benim özel kaşıkla)2 numara 1 tane lüfer aldım kg a yakın,başka alan olmadı. buhafta lüferi boğabilirim.kaşık ta seri üretim başlasın.HEPİNİZE RASGELE...