Merhaba, Dün akşam üztü işten yarım saat erken çıkıp imrahoru bir ziyaret etmek istedim. Son iki gidişimde hiç balık alamadığım gölette bu sefer kırmızı meppsim beni gene yanıltmadı ve turnayı aldı. Kısa bir avda ben de tüm stresimi atıp evin yolunu tuttum. Turna 47 cm geldi. Gölette su seviyesi azalmaya başlamış ; bunun neticesinde de yosunlanma artmış. Çoğu atışımda oltaya yusun ve turna otu takıldı.
Evet yanılıyorsunuz, Limit 40 cm Tebrikler Görkem bey, sizinle tekrar karşılaşmayı ümit ederim Zira çok öğreneceğim şey var Sağdaki göletten ya da yukarıda biryerden o gölete su akıyordu ama nasıl azalmış acaba? Arada bir göletler arası su sirkulasyonu yapılıyor diye biliyorum ve gözlemliyordum, sebebi tuğla fabrikalarının kum ihtiyacımı acaba?
Göletteki su azalmasının sebebi sanırım gelen kaynaktaki su azalması ve buharlaşma. Tuğla fabrikalarına gelince; bildiğim kadarıyla o yakınlarda faaliyette fabrika yok. Benim bildigim Birlikten Mühyeye inen yolun hemen karşısında bir tane çalışan fabrika var ama onunda o bölgeden toprak aldığını sanmıyorum.
imrahor hakkında bir kac konu daha acılmıştı bildigim kadarıyla oradaki balıkların yenmesi saglık acısından pek iyi olmadıgını duymuştum ama stres atmak için en yakın bölge ve akşam üzeri gidilmemesi tavsiye edilmişti bir cok berduşun oldugu söyleniyor tebrikler
Göletler civarında konaklayıp alkol alanlar var göletlere çok kez gitmedim ama gittiğim süreçlerde de çevreyi rahatsız eden kimseyi görmedim, hemen her gittiğimde de akşam hava kararana dek kaldım yine rahatsızlık verici birşey görmedim Ama dedikleriniz doğru olabilir Görkem bey göletler arası su sirkulasyonu neden yapılıyor acaba?
abicim tebrikler aldın yine turnayı... bende memlekete geldim (trabzona) yakında sizlerle ala raporlarımı paylaşırım inşallah
Cok guzel av yapmıssınız tebrikler. yarın sabah bizde yola koyulucaz bakalım ins yakaladıgımız turnaları paylasıcam....