Güzel Bir Günde Oltama Takılan Denizlerin Çılgını. 1 Mayıs 2014 Sivrice.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Merhaba Mert nasılsın, uzun zamandan beri görüşemedik......torik avımı beğendiğin için de çok teşekkürler, sen bu arada neler yaptın sen de iyi bir sırtı avcısın, eğer bu taraflara gelirsen yine beraber sırtıya çıkarız o zaman sen o balığı yakalarsın, sevgiler.:)

2. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) Çok güzel.....inşallah ilk başta bir tekne ondan sonra Tobimarular ....sonra da tabi ki Torikler. Sana da güzel avlar dilerim Sevgili Sinan kardeşim.:)

3. ethr

ethr emirhan

Favori Kamış:
    daiwa saltiga jig rod
    Favori Makine:
    shimano torium 30
    En İyi Avı:
    lahos (grida 9 kg)
    orhan usta oncelikle detayli anlatiminiz icin tesekkurler davetinizide degerlendirmek isterim. Ben suan datcaya geldim ve genelde bu baligi direk su ustunde kursun kullanmadan yakaliyorum. Ancak suan bizim burda sinaritler basladi ancak daha hic yakalayamadim. Sinarit icin etrafta 20 metrede dipten cek diyorlar ancak henuz denk getiremedim. Ben genelde 0.80 misinaya 6 sar metre ara ile 150 ve 200 gramlik kursunlarla 1 kg civarinda takiyorum teknemide rolantide suruyorum. Rolantide 4-5 km hizla gidiyor. Sinarit icin olta diptenmi gelmeli yoksa orta sudanmi onu tam olarak cozemedim. Dipten lahoz yakaliyorum denk geliyor ancak sinaritin bulundugu sularda bile denk getiremedim kullanmadigim sahte ve renk kalmadi. Sizin yazilarinizdan okuduklarimida uyguladim ancak sonuc yok. Oltamin 25 metre dipten gelmesi icin nasil bir duzenek kurmam lazim 1.5 kg kursun taktigimda ve 50 metre saldigimda 25 lere iniyorum ancak takil cok agirlasiyor ve hep dipten ereste topluyorum. Sinarit erestede gezer diyorlar sizin yazilarinizda kirma tasta oldugunu okuyorum. Nasil bir yol izlemem lazim bu avda

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Güzel tebriklerin için kalpten teşekkürler sevgili Mustafa kardeşim.

Torik zaten büyük bir balıktır 2 kilodan 7 kiloya varan torikler olur, ben de bunlardan bir adet yakalarsam 4 - 5 kilo civarlarındaysa avımı sonlandırırım eğer 2 kiloluk tuttuysam avıma devam ederim zaten sirküler de 5 kilo ile sınırlandırmış, genelde tuttuklarımı arkadaşlarla bu köyde yaşayan kişilerle yeriz, benim balığımı yemeyen kişi yoktur, evde de balığı çok severiz, kedimiz ve köpeğimizde artıklarını beklerler, eğer büyük balık olursa derin dondurucuya atarız torunlar ve akrabalar veya dostlar geince de onu hep beraber yeriz.

Sana da güzel avlar dilerim, sevgiler hoşçakal.:)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Emirhan kardeşim Sinarit konusunda sana yardımcı olmaya çalışacağım,
    Sinarit çok hassa bir balıktır ve de çok ağır hareket eden balıkların arasında yer alır bulunduğu yerler genelde taçlık ve eriştelik yerlerdir, burada denizin tabanında gezerek yemlenir yanından geçen küçük balıkları ve taşlarda veya eriştelerin içersindeki küçük balıklarla beslenir, bizim sahteler de sinariti kandırdığı taktirde eğer yakınından da geçiyorsa bir hamle yaparak sahtenin kiç tarafına dalar, işte burada önemli olan ön misinanın inceliğidir, eğer sağlam ve iyi düğüm atabileceğin flora carbon misinalar 035- 040 iş yapar, bu ön misinayı 15 metre kadar takarak denemeni tavsiye ederim, 25 metrelere kadar indirmen istiyorsan 1 kiloluk ağılık yeter, Sahteden 15 metre sonra bir 100. 5 metre sonra 150 gr. 5 metre sonra 200 gr. 5 metre sonra 250 gr. en son kuşun 300 gr. işte bu şekilde takarsan balığın düz olarak gelmesini sağlarsın, burada en önemli unsun teknenin hızı olacaktır bizim kullandığımız motorların rolantileri çok düşük ayarlı olduğu için çok yavaş hareket etme imkanımız var, gerçi her ne kadar motor için sağlıklı değilsede rolantiyi sinarit çok sevdiği için bu şekilde gidiyoruz, rolantiyi 3 milin altında 4 kilometre gibi bir dene derim, shte içinde beyaz renginde boynunun altında kırmızı olan 13 cm X- Rap ı dene.

Bir aparat takılarak istediğin derinliğe inme şansın var , ben bir sefer kullandım hoşuma gitmedi, tam olarakta yapamadım, bilen ve kullanan arkadaşlar sana bu aparat hakkında bilgi verirler, bir de sahteden sonra saldığın misina toplam olarak 50 metreyi geçmesim, fazla salmak da takımın dengesini bozabilir, sahtenin yüzüşü düz olmalı ince misinadan sonra hafif yukarı doğru eğrisini davam ettirmeli.

Şimdiden sana rastgelsin sevgiler.:)

http://www.dailymotion.com/video/xl5rkv

İşte bu sahteyi denemeni istiyorum, sevgiler.:)

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Kuzu gibi maaşalah. daha irisine, daha bereketlisine, daha güzellerine rasgelsin bereketli olsun....

Rasgele...

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler, arada sırada rastgeliyor, senin de oltana takılmasını dilerim.
    Sevgiler.:)

8. ethr

ethr emirhan

Favori Kamış:
    daiwa saltiga jig rod
    Favori Makine:
    shimano torium 30
    En İyi Avı:
    lahos (grida 9 kg)
    cevabiniz ve anlatiminiz icin cok tesekkur ederim. en kisa zamanda dediginiz sekilde avlanacagim.
    x-rap in kendiliginden dalan modeli xrap magnum mu yoksa normal xrap mi kullanmam daha etkili olur. Isallah sizlerle paylasacak guzel bir av yapabilirim.

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Ben de bana göstermiş olduğun ilgi için çok teşekkürler, Sevgili Emirhan kardeşim X-RAP nurmal kullanıyorum, magnumlar metal gagalı oluyor ve 5 metre kadar dalma özelliğine sahip, ben normalini kullanıyorum, sana rastgelsin evgiler.:)