Güzel bir Sivrice sabahında Çaparide gelen güzeller. 8 Mayıs 2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Bu güzel yorumların ve bana karşı olan duyguların ile, bana bu güzel yaşamda gerçekten daha çok yaşam sevinci veriyorsun....
    Seni vwe swnin gibi güzel insanları kardeşlerimi çok seviyorum sevgiler hoşça kal.:) :) :)

2. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Sinan kardeşim bizler zaten bunun için buralardayız, amacımız dağarcığımızda birikmiş bilgi ve tecrübelerimizi sizlerle paylaşmak ve sizlere yardımcı olmak.
    Çapariye gelirsek bizim bulunduğumuz Kuzey ege çok değişik bir denize sahip burada kullandığımız takımlar İstambul boğazındakilere hiç benzemez, bazen buraya İstanbul'dan balıkçılar gelir çok ince takımlarla çapari yapmaya kalkarlar ama o anda ne çapari kalır ne de balıklar....
    Ben bu denizlerde 15 seneye yakın bir zamandan beri çapari yaparım bizim çaparilerimiz çok güçlü olurlar zaten balık vurunca bütün iğneleri doldurur, kullandığım beden 050 çok kaliteli misina(reklam olmaması için markaları artık yazmıyorum) kullandığım köstekler 035 12 cm. köstek sayısı 15 veya 20 köstek ağırlık ise 600 -veya 700 gr. civarında bir kurşun takımı aktarmalı olarak kullanıyorum, bu sistem çok eski çanakkale'li balıkçılar tarafından kullanılan bir uygulama onlar bu takımda köstek sayısını 100 e kadar çıkartırlar, tabi bu balıkçılar profösyenel olanlar, ekmaklerini balıktan kazananlar, kösteklerim çeşitli renklarden oluşan simler ve bir adet hindi tüğü kırçıllı.:) :) :)

Çapari konusunda bana her şeyi sorabilirsin, buranın kuzey ege'nin kendine has balık avlama yöntemlerini sana anlatabilirim, eğer istersen beraber olarakta çapariye çıkarız selamlar, sevgiler hopşçakal.:) :) :)

3. melikşah

melikşah ........................

Orhan abi çok güzel yazmışsın tebrik ederim:)
    Ayrıca balıklar şahane:)

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili İsa kardeşim böyle güzel yorum ve övgülerin koltuklarımı kabartıyor,:) işte bizleri mutlu kılan da bu güzel paylaşımlarımız.:) :) :)
    Bizlere yaşam sevinci veriyorsunuz ben de sizleri çok seviyorum...:) :) :)
    iyi ki varsınız...:) :) :) Güzel Sivrice'mizden selamlar, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler orhan amca, denizin ve o güzel balıkların olmadığı bir memlekette yaşıyor, özledikçe arşivlediğiniz raporları okuyor fotoğraflara baktıkça moral buluyoruz. :) Henüz çok olsada kesinlikle emeklilik hayalimi yaşıyorsunuz. :) böyle nice güzel avlar yapmanız dileklerimle...

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Erdinç kardeşim senin de dönüş zamanının geldiğini düşünüyorum bizleri özletme bu sene ne olursa olsun beraber balığa çıkacağız....
    Conta kaptan bugün saat 13.00 böbreklerden ameliyatla taşları kırdırttı ama saat 16.00 kadar süren ameliyattan sonra görüşemedim inşallah yarın güzel haberlerini oğlundan alacağız selamlar sevgiler hoşça kal.:) :) :)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Tevfik kardeşim bu güzel dileklerinle sevgi dolu paylaşımın için çok teşekkürler, inşallah bir gün beraber olacağız ve güzel balıkçı sohbetleri yapacağız selamlar, sevgiler, saygılar.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Orhan kardeşim seni özledik...bizleri unutma.....Sivrice senin gibi güzel dostları her zaman bekliyor ben de Adana'mızdaki sevgili balıkçı kardeşlerime selamlar sevgiler gönderiyorum hoşça kal hayırlı işler.:) :) :)

9. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Orhan Amca,

senin raporları okumadan önce sivrice diye bir yerin varlığından haberim yoktu. böyle güzel bir yeri senin ve raporlarının sayesinde tanıdık. (sivrice belediyesi ile ortak mı çalışıyorsun? :) )

Şaka bir yana güzel memleketimizin her yerinde ayrı bir cennet gizli ve sen bu cennetlerden birini bizlere tanıtıyorsun. umarım bu güzelliklerde, virüs tipli insanların istilasıyla, ileride anılarda kalmaz.

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Güzel tebriklerin için çok teşekkürler sevgili Aykut kardeşim,:) yakında çaparide çok bereketli avlar yapacağımızı umuyorum,:) sırtı da bugün bir barakuda oldım onun raporunu hazırlıyorum,:) sana da çok güzel avlar diliyorum,:) sevgiler hoşça kal.:)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tamam Serhat kardeş,:) ben balığa limon sıkarım...:) :) :) çok teşekkürler sevgiler hoşça kal.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Atıl kardeşim,:) zaten önemli olan bu güzel dünyadan keyif almak,:) bizler de o kadar güzel bir uğraş bulmuşuk ve zamanla bizlerde tutkulu bir aşık olmuşuz,:) denizde olmak ve bir iki tane de olsa balık avlamak beni çok mutlu ediyor diğer balıkçı kardeşlerime ise en çok balıkları onların yakalamasını arzu ederim,:) sana da çok güzel avlarda gönlündeki balıkları yakalamanı dilerim,:) sevgiler hoşça kal.:) :) :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Ersin,
    Burada sizler gibi genç evlatlarımızla beraber olmak gerşekten insanı da gençleştiriyor,sabah erkenden çapariye giderken güneş doğuyordu bu güzelliğe ben de hayran oldum işte o sırada bu anı yaşatmalıyım dedim....iyi ki de yaşatmışım.:)

Sivrice'miz gerçekten çok güzel bir yer, Akdeniz, Ege, Karadeniz, Marmara ve hatta okyonuslarla bağlantısı olan ve çok zengin balık çeşitlerine sahip olan imamılmaz temizlikte çok güzel bir denize sahip, bir çok balık buraların temiz olması nedeniyle bu denizleri tercih ediyor ve buralarda yatak yapıp barınıyorlar, aynı zamanda balıkların kuzeyden güneye, güneyden kuzeye bir göç yolu işte bu kadar güzel ve bereketli bir denizinde avlanıyor ve emekliliğimi geçiriyor olmam bana allah tarafından verilmiş bir lutuf olarak kabul ediyorum, arada sırada kendi kendime soruyorum, -sen ne kadar şanslı bir insansın...:) :) :) tanrı sana bütün güzellikleri veriyor......diyorum.:) :) :) inşallah sen de bir gün bu güzel Sivrice'mize gelirsin belki gene erkenden denize açılırız bu güzellikleri görmek sana da nasip olur ...neden olmasın.:)

Sezon açıldı diyebilirim allah kısmet ederse çok güzel alternatif avlar yapar değişik balıklar yakalarız, güzel tebrik ve dileklerin için de çok teşekkürler.:)

Sana da çok güzel valık avları dilerim, sevgiler hoşça kal.

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Sinan kardeşim, Sivrice'de sezon yavaş yavaş açılıyor haberin olsun sevgiler selamlar hoşça kal.:) :) :)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sizler gibi güzel kardeşiler varken insan yaşlanırmı:) :) :)
    sizlerin bana vermiş olduğunuz ilgi ve sevgi valla ne yalan söyleyeyim beni gençleştiriyor.:) :) :)
    Sevgili Mesut kardeşim ben de sizlere söz veriyorum sırtı avlarımdaki bu güne kadar birikmiş olan tecrübelerim, bilgilerimi sizlerle her zaman paylaşacağım,
    bu sırtı avı teknenin arkasından çekilen mişinaya tesadüfen yakalanan bir balık asla değildir sırtı avlarında bu kadar balık tutmamın bu güne kadar kendime ait olan ve kendi kendime bulduğum çok çeşitli aksiyonları uygulayarak, bu sırtı avlarına çok şeşitli uygulamalar kattığımı söyleyebilirim, bunun yanında sırtı avlarında hangi balıkların nerede, ne zaman ve hangi yemle tutulacağını çok iyi biliyorum benim için önemli olan sırtı avımda beklediğim balıkların bizim denizlerde olması, eğer balı bizim meralarımıza girdiyse burada senelerin verdiğitecrübem ile başarılı oluyor, eğer buraya Sivrice'ye gelirseniz sizlerle beraber teknem ile denize çıkarız ve beraber sırtı avı uygulamalarını inşallah balık ta tutarak yaparız, sizleri bekliyorum, sevgiler , selamlar hoşça kalın.:) :) :)

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Murat kardeşim çok teşekkürler,:) sırtı avlarımın zamanı geldi, eğer sırtı avı yapıyorsan denemekte fayda var,:) :) :) sizlere de rast gelsin sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Bülent kardeşim bu güzel videoyu seyrettim.:) valla ben de aynı suşiyi yapıyorum ama benimki biraz daha baharatlı oluyor,:) Sivrice'ye geldiğinizde tadına bakarsınız,:) sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

mrsparkle mrsparkle mrsparkle çok güzel...çok güzel...
    sevgili Mustafa kardeşim be kadar güzel yazmışın, işte ben bunu seviyorum kardeşliği , dostluğu güzellikleri sevgiyi, saygıyı,:) :) :)
    Bu kadar güzellikler varken neden insanlar mutlu olamazlar son günlerde spor sahalarında yaşanan olaylara bir bak insanlar gerçekten bir hayvan gibi saldırıyorlar tabi bunun sorumlusu kim dersen kültürü omayan, veya olupta kültürlerini yok eden toplumların işte hazin sonu, ben her zaman sevgi ve saygıdan, hoş görüden bahsediyorum bizler burada ilk başta bunu aramızda başaramıyorsak gerçekten burada da bir sürü sorunlar yaşarız, ama gün geçtikçe güzel günlere yaklaşıyoruz.:) :) :)
    Dediğin gibi ben her zaman mutlu olmayı çok seviyorum, bu arada sizleri de mutlu ediyorsam..........ne mutlu bana...........:) :) :)
    Sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili hüseyin kardeşim senin gibi bir değerli balıkçı arkadaşım olduğu için hem gururluyum hemde çok şanslıyım, inşallah bu dostluğumuz hiç bozulmasın taaaaa son en sona kadar devam etsin .:) :) :)
    Sana gurnette ailen ve dostların ile mutluluklar dilerim sevgiler hoşça kal.:) :) :)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Deniz kardeşim denizlerimizde sinaritin bol olduğu zamanlar Temmuzun sonları Ağustos ayında başlar Aralık ayına kadar devam eder ama arada sırada da olsa tek tük sinarit te rast gelebilir.
    Benim asıl bekledikleri torikler ve barakudalar her deniz çıkışımda eğer sırtı avı yapacaksam sadece bu iki balık için uğraşırım, bizim sularımızda kalan yerli balıklarda oluyor işte onlarında peşlerinde koşuyorum, eğer avlakta torik varsa o benim işim, o zaman ben devreye girerim ve kendime has yöntemlerle ve kendimden ava verdiğim değişik yorumlarla bunlar bu sırtı avının en ince noktalarıdır ne diyorkar....anlatılmaz sadece yaşanır....sevgiler sana da güzel sırtı avları ve torikler dilerim.:) :) :)

Sırtı avında bana her zaman danışabilir, sorular yöneltebilirsin, sizlere sırtı ile balık avlarında yardımcı olmayı çok arzu ederim.:) :) :)