Güzel Günde Güzel Şeyler Olurmuş. 14. Haziran 2014 Sivrice.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İbrahim kardeşim bu güzel yorumların için çok teşekkürler , böyle olunca insan bu güzel balıkavı gurubundan ayrılmak istemiyor, gerçekten sizler gibi güzel kardeşlerle burada beraber olmaktan da huzur ve keyif alıyorum.

Kitabumı yazmaya başladım, bu benim tecrübelerimden edindiğim bilgi ve yöntemlerim ile yapmış olduğum balık avlarını sadece kendi uygulamalarımı ele alarak hazırlamaya başladığım bir kitap olacak, 1. kısımı bitirdim, daha 1 sene kadar çalışmam gerekecek, sizlere de nasip olsun, sevgiler.:)

2. acyigit

acyigit CEM

Favori Kamış:
    captain
    Favori Makine:
    okuma trb 65
    En İyi Avı:
    3.650 kg sinarit
    Tebrikler üstad. Sinarit çok güzel sanırım kilo üstü. Bu aralar yavaş yavaş kıyılarımıza teşrif etmeye başladılar.

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Vedat bey, sırtı ile balık avlarında belirli bir seviyede olduğumu ben de biliyorum, balık avında başarılı olmak için , 8 sene evvel beraber yaptığımız balık avı sohbetimizde gene aynı cümleyi tekrar edeceğim, ilk başta balık avlayacağımız merayı çok iyi bilmemiz lazım, gene söylediğim gibi ben aynı başarıyı başka bir yerde vermem mümkün değil, işte gene merayı tanımak ön planda geliyor, gerçi ben Sivrice de kendi teknemle yapmış olduğum avlarımdan ve hele sırtı ile avladığım balıklardan çok memnunum, bu yaştan sonra başka yerlerde balık avları bana gerçekten çok zevk vermeyecektir.

Artık yaşlandığıma ben de inanıyorum, bundan sonra teknemde beraber balığa çıktığım genç kardeşlerimize balık avlarımı nasıl yaptığımı anlatmak, kullandığım takımları onlara göstermek, bu arada yeni modern balıkçılıkta kullanılan kamış ve makinaların da balık avlarını daha kolaylaştırdığını ve sorunsuz ve problemsiz avlar yapılabileceğini onlara anlatıyorum.

Balıkçılığı taaa çocukluğumdan beri seven ve ilgi duyan birisi olarak ne yazıkki emekli olduktan sonra tam olarak kendimi vermem, seninde gördüğün gibi denizde saatlerce olmakta balık avlamaktan usanmadan mücadeleler edip bir iki balıkta olsa avlayarak limana dönmüşlüğümü bizim burada da herkez bilir, bundan sonra Sivrice de kendi halime balık avlarıma devem etmek istiyorum, balık avlarında kimse ile bir yarışım olmamıştır, zira bir yarışma olması için şartların iki yarışmacı için uygun olması gerekir, ben kendime hiç bir zaman tam benim durumumda olan benimle yarışacak bir balıkçıya rastgelmedim zira ben balık avlarına çok geç başladım işte senin de her zaman dediğin gibi ben emekliğimde balıkçılığı tam olarak öğrenmiş biriyim.

Bu kadar kısa bir zamanda sırtı avlarında, çapari avlarında, mercan avlarında başarılı olmam beni çok memnun etmiştir, bu arada balık avları guruplarında çok güzel insanlarla tanışıp çok güzel dostluklar kurmuşumdur, şunu söyleyebilim ki vermiş olduğum emeklerin karşılığını manavi olarak çok , çok almışımdır.

Bu arada bu güzel Sivrice ye gelmem burada emekliliğimi geçirmem, Allahın bana vermiş olduğu lutufdur, inşallah bundan sonra da burada hayatımın sonuna kadar teknemde balık tutarak yaşamıma devam etmek istiyorum.

Vedat bey sen Türkiye'nin akarsularında, göllerinde, denizlerinde binlerce çeşit balığı avlaman, bir milyona yakın balıkçı yetirştiren, 50 seneni veren bir kişisin, balık avları için kimsenin yapamayacağı öz veriyi gösterip ailene bile zaman ayıradan bırakıp, işini gücünü terk edip sadece balıkların peşlerine düşme azmini ve istikrarını bütün Türkiye bilmekte, haliyle senin hedeflerinde hep zirvede olmak gibi bir mecburiyetin var, seni tanıyanlar seni sevenler senden her zaman dev balıkları beklemektedirler, sen onun için bir an evvel teknene git, eksiklerini tamamla ve senden beklenen, Orkinozları, dev levrekleri, dev sinaritleri, dev akyaları kendine has 50 senenin verdiği tecrübe ile teknenin güvartesine ser, bu yapacağın balık avları seni artık yurt dışında da bizleri temsil etmeni sağlayacaktır, inanıyorum ki herkes senden bahsedecek, herkez senin ne kadar büyük bir balıkçı olduğunu konuşacak, sen de bunda sonra sana yakışanı yapıp, kimse ile sana yakışmayacak fuzili tartışmalara girmeyeceğini göreceğiz, zaten 50 senelik deniz ve tatlı su balıkçılığı tecrüben ile Çanakkalenin her merasını , hangi balığın nerelerde olduğunu ezbere bileceğini, her denize açılışında çeşitli dev balıklarla artık yurt dışında da bütün Türk balıkçıları adına bizleri temsil edeceğine, seni sevenler ve sayanlar kadar ben de inanıyorum.

İnşallah teknenin eksiklerini giderir bir an evvel denizlere açılırsın, senin gibi Türkiye sınırlarını aşmış ve dünya balıkçılığında bundan sonra Saroz da avlayacağın dev balıklarla şöz sahibi olacak bir Düeyyen istisna balıkçı ile aynı teknede beraber olmayı çok isterdim ama vakit çok geç, benim dizlerim biraz ağrıyor, bu isteğini ne yazık ki yapamayacağımı üzülerek bildiririm, sana tekrar Saroz Çanakkale de mutlu olmanı dilerim.

Senin samimi olduğuna her zaman inandım, ama herşey insanların kendi elinde, en iyisini sen her zaman olduğu gibi kendin bilirsin.

4. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Sevgili Orhan ağabey,

Bir önceki mesajımda içimden gelenleri ve sana yakışanı yazdım.
    Sevindiğine ben de sevindim. ;)

Ancak korktuğum başıma geldi ve telefonda da izah ettiğim gibi yanına gelemiyorum.
    Bir sonraki sefere diyerek sana huzur, sağlık ve gönlüne göre avlar diliyorum.

RASTGELSİN ağabey.

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok doğru Cem kardeşim Sinaritler yürümeye başladılar, ilk başta palazlar sonra da babalar gelmeye başlayacaktır, evet kilonun üstünde, çok güzel bir sinaritti, inşallah yeni sezonda hepimize rst gelirler, sevgiler.:)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Tarık kardeşim her ne kadar telefonda konuştuksa gene de yazını
    cevapsız bırakmak istemem, canın sağ olsun, Bizler sizleri her zaman bekleriz sevgili dostum benim. Selamlar, sevgiler.:)

7. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler Orhan baba güzel balıklar.. Sinarit çok yakışıklı duruyor...

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

cok tesekkuler sevgili kamurn kardesim,sevgiler.
    [/LEFT]

9. Kazasız belasız tamamlanan her balık avı güzeldir bence. Tebrikler abi.

10. @lper

@lper Alper Saraçoğlu

Tebrikler üstad, saygılar.

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Cok haklisin Yavuz kardesim ,bir de benim felsefem baligi hangi malzeme ile avlamamdir, ben kendlme uygun olan sirti avi ile cok mutlu oluyorum, yoksa balik avi ve cok balik avlamak icin blr balikci teknesi alir ag veya parekete ile balik avlardim, mercan avlarimdad da sadece buyuk balik. Sana da guzel avlarda. sevdigin baliklari avlamani dllerlm, sevgiler'
    Bu arada leptop. ariralandi tamlrden glmeslnl bekliyorum.:)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Cok tesekkurler Alper karde***, sllere de rastgelsin, sevgiler-.

13. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Emeğinize sağlık Orhan Baba.

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Cok tesekkurler sevglli Ali keml karde*** sevgller.:)