Güzelbahçe-Urla Kıyı Raporu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Lucky45 tarafından paylaşıldı.

  1. Lucky45

    Lucky45

    Mesajlar:
    25
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Kamışlı Makineler
    En İyi Avı:
    MIRMIR
    Bugün sabahtan Güzelbahçe-Urla arasına gittim, 2 tane el kadar mırmır tuttum, başka da bir şey yoktu. Zaten öğleden sonra hava bozdu ve erkenden dönmek zorunda kaldım. Bu hatta gideceklere tavsiyem, ufak iğne (7-8) kullanmaları (Polat arkadaşın da tavsiyesi böyleydi), ben 4-5 numara kullandım ama ufak balıklar yemleri halletti. Ufak iğneye dönünce de 2 tane mırmır çektim hepsi de o kadardı. Daha büyük balık başlamamış ama yine de denemek isteyenlere rastgelsin....:confused: :confused:
     
  2. Yörük Efe

    Yörük Efe

    Mesajlar:
    735
    Şehir:
    İzmir==Hatay'dan
    Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    Doğrudur Muzaffer , ( 7-8 ) iş yapar.
     
  3. Üstad görüşler farklı olabilir.

    Bana görede büyük iğne, büyük yem, büyük balık..
     
  4. özgün ceylan

    özgün ceylan ÖZGÜN CEYLAN

    Mesajlar:
    106
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    kamışlı olta takımı
    En İyi Avı:
    8 kilo Minekop, 1.9 çupra
    valla Ahmet bey bende aynı görüşteyim son 3 yıldır aynı şeyi uyguluyorum
    Büyükiğne+büyükyem+ve büyük balık ve bunun sonuca çok güzel oluyor rastgele
     
  5. ufukkula

    ufukkula ufuk

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.537
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    İğne-yem ikilisi kombinasyonu tutmak istediğine ve yerine göre değişir bence.
     
  6. deePblue

    deePblue na

    Mesajlar:
    1.573
    Şehir:
    aa
    ufuk arkadaşıma katılıyorum..o bölge de gercekten büyük balık yoksa büyük iğneyle ancak yem kaptıryoruz :( ki güzelbahçeyi biliyorum..genelde balıklar fazla büyük çımıyor ordan..Ama gerçek sabır ve azimle elbette büyük balık beklenebilir.Yengeç heralde bunun için en uygun yem güzelbahçe gibi yerlerde.Çünkü boru kurdu veya sülünez ufaklıklar tarafından anında talan ediliyor.
     
  7. özgün ceylan

    özgün ceylan ÖZGÜN CEYLAN

    Mesajlar:
    106
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    kamışlı olta takımı
    En İyi Avı:
    8 kilo Minekop, 1.9 çupra
    ufuk bey tabiiki iğne ve yem ikilisi bulunan bölgelere göre değişir ama biz ege bölgeinde avlandığımız için ben sezon ne olursa olsun mustad 496 1/0 kullanıyorum ve daha önceleri başıma çok geldi o kadar ufak balık içinde kilonun üstü çupra geldiği oldu ve iğneği koparıp gitti derlerya kaçan balık büyük olur bu nedenle o tezi savunmuştum tabiiki takdir balık avlayan kişiye aittir. özür dilerim bu benim fikrim çünkü dediğim uygulama ile çok büyükleri hiç kaçırmadan ve riske sokmadan çektim. takdir balık avlayan ardaşımıza kalmıştır rastgele diyelim önemli olan balığın arkasından bakmamak yüz yüze bakmak bence hoşçakalın:)
     
  8. Mehmet PEKMEZCİ

    Mehmet PEKMEZCİ

    Mesajlar:
    736
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    olta
    Güzelbahçede mırmır aslında yaklaşık bir aydır çıkıyor. Fakat son günlerde sayı artıyor. Güzelbahçede avlanacaksanız kesinlikle gece avlanmalısınız. Gün batımından hatta saat 22 den sonra başlayıp gün ağarmaya başlayıncaya kadar... Çok sabırlı olmalısınız. Belki az balık tutarsınız ama iyi balık tutarsınız. özellikle lodos havada avlanmanızı tavsiye ederim. Hedeflediğiniz balık mırmırsa tam havasıdır Güzelbahçe'de. Çuprayı ve levreği unutun demeyeceğim ama gelirse eğer kendinizi çok şanslı saymalısınız.

    Kesinlikle katılıyorum bu görüşe. En ufağı 3 numaradan başlamalısınız. Bu iğne ile her tülü balığı yakalayabilirsiniz. Kısa pala ve çapraz olması koşulu ile tabi. Hedeflediğiniz balığın ne olduğunu bilemiyorum ama benced yem olarak da mamundan şaşmayın. Boru kurduna veya sülünese vereceğiniz para ile mamun alırsanız hem yeminizin miktarı çoğalır hem de çekiciliği artar.

    Umarım bundan sonraki avlarınızda daha iri balıklarla karşılaşırsınız.
     
  9. giritli

    giritli

    Mesajlar:
    23
    Ben döküntü balığın da olduğu avlaklarda genellikle şöyle bir takım kullanıyorum...dipkıbrısını bilmeyen yoktur sanırım...ben bu dipkıbrısını sadece 3 iğneli yapıyorum...30-40 gr.lık gezer kurşunlu takım yapıyorum ve yem olarakda sardalya,sülünes veya boru kurdu kullanıyorum...bu şekilde hem iğneler küçük oluyor şayet döküntü balık gelirse onlarda yakalanıyor(ebatlarına göre geri salabilirsiniz tabi-mesela eşek ısparozu benim için döküntüdür)...hem de yemler üzüm salkımı gibi bir arada durdukları için büyük yem izlenimi uyandırıyor ve bu sayede de büyük balık tutma şansınız da oluyor(balık yemi ağızladığında mutlaka iğnelerden 2 si batmış oluyor,bazen 3 iğneninde battığı oluyor ve kaçma şansı nerdeyse sıfır oluyor...bu sistemle son üç haftada kıyıdan 2 adet güzel sargoz ve 1 adet çupra aldım...sistemin tek dez avantajı var...iğneleri çıkarmak bazen zor olabiliyor ama gelen balığa değiyor doğrusu... saygılar...
     
  10. Lucky45

    Lucky45

    Mesajlar:
    25
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Kamışlı Makineler
    En İyi Avı:
    MIRMIR
    O zaman iğneleri 7-8 numara kullanıyorsun ve mesafeyi kısa tutuyorsun anladığım kadarıyla.
     
  11. giritli

    giritli

    Mesajlar:
    23
    evet iğneleri 6,7,8 numaralardan 496 serisi oluyor...aynı köstek üzerinde iğneler birbiri ardına oluyor...yani iğneleri misina üzerine yatırdığınız zaman bir iğnenin bitiminden hemen yeni iğne başlıyor...