Hafta İçi Kasnaları

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında UBIH tarafından paylaşıldı.

1. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Zaman zaman balığa birlikte gittiğim bir yakınım “sinan bugün köprüden geçerken ırmağa baktım,sıcaktan bunalmışım su o kadar güzeldi ki yemyeşil akıyordu vaktim olsa girip serinleyecektim” cümlesini kurduktan sonra benim bir numaralı avlağım olan bu ırmak ,bu cümle üzerine beni kendine çekmeye başladı.Bu yıl için asıl maksadım bu ırmakta at-çek yapmaktı lakin suyun bulanıklığından dolayı fırsatları baraj göllerinde değerlendiriyordum.Suyun yemyeşil olması at-çek için fevkalade bir durumdu.Yaptığım plan neticesinde Pazar tatilini beklemeden bu suya gidebilecektim.
    Salı gününü çarşambaya bağlayan gece sabahı zor ettim.sabah 6 da suyun kenarında ilk kaşığımı bağlamış at-çeke başlamıştım bile, ilk sahtem 1 numara ateş böceği kaşığımdı,at-çekle yaklaşık 2 km aşağı inecektim,ve aynı sitemle geri yukarı çıkacaktım.her çekişte küçük darbeleri kamışta hissediyordum,belki onuncu atışımdı ki ilk yakışıklı kaşığa bindi 25 cm civarında bir yakışıklı,heyecanım artmış içim müthiş bir huzurla dolmuştu, devam ettim yaklaşık 400 metre uzunluğundaki sulama bendinde ikinci kasnada kaşığa binmişti bir bucuk saatlik sürede iki kasna alabilmiştim.
    Saat sabahın sekizi olmuştu ve hava bulutuydu,edindiğim bilgilere göre aklımda kalan bulutlu havada metal üzeri mavi noktalı kaşık iş yapacaktı.öylede oldu yaklaşık 1 saatlik denemelerden sonra 10-12 balıkla buluştum hepside limit üstü idi , ama benim limitim olan 25 cm altında yarası ağır olanlar hariç gerisi suya salınmıştı, şimdilik 5 adet kasna vardı livarımda ama bunlar benim hedeflediğim büyüklükte değildiler.Yürüyerek gelebileceğim son noktaya gelmiştim ve buradan dönüp aynı güzergahta akıntıya karşı yürüyerek ve at-çek yaparak avlanacaktım(tavsiyeler böyleydi aslında)gözüme ilişen öyle bir nokta vardıkı kaşığı oraya düşürebilirsem muhtemelen büyükler orda idi ama çömez at-çek çi için takılma riski yüksek bir bölge idi ,yüreğimi ferah tutup savurdum kamışımı,bir karış daha yukarıdan gitse söğüt dallarına teslim olacaktı kaşık,sapp diye süzüldü düştü suyun üstüne ve ben hafif hafif sarmaya başladım 2-3 saniye geçmediki makinamda kesik bir cayırtı koptu, bu gelen elimdekilerden değildi bu biraz daha babayiğitti,biraz daha pehlivandı kendime sakin ol diye diye biraz balığın istediği yöne giderek biraz benim istediğim yöne giderek balığı suyun sığ kısmında yüzdürerek kıyıya aldım,evet bu bu güne kadar kaşıkla yakaladığım en büyük kasna idi,kaşık kutumda taşıdığım metre ile ölçtüğümde uzunluk 35 cm yi gösteriyordu, Elim ayağımın canı çekilmişti bu müthiş heyecan beni geçici bir dermansızlığa düşürdü,biraz çöküp kendime geldikten sonra aynı bölgeye tekrar atış yaptım bu sefer kaşığı söğüt dalına teslim edip kırmızı zemin üzerine siyah noktalı ve tüylü 1 nolu blue fox denemelere devam ettim,yaklaşık 2 saat süren denemelerde20-25 kasna ile buluştum yarası ağır olan hariç 25 cm nin altındakiler suyuna geri salındı,gitme vakti yaklaşmıştı,son bir atış diye içimden geçirip savurdum kamışı iki tur sarmadımki sıra dışı bir cayırtı koptu makinada biraz yüklendim, işte o ana belki hayat boyu aklımdan gitmeyecek bir manzara oluştu,suyun üstünden 25-30 cm yükselen ve kafa savuran devasa kasna(tabi bana göre devasa) tekrar suya gömülüyor ve hayatına kaldığı yeren devam ediyordu,boşalan kaşığı sardığımda kaşığın üçlü iğnesinin ikisinin iyice açılmış olduğunu gördüğüm içimden vay be ne balıktı diye geçirdim,çok entersan ben büyük balığı kaçırdığımda hayıflanırdım ama bu sefer sevindim bile,demek benim bir numaralı avlağımdada büyük balıklar vardı.
    Aynı bölgeye bir atış daha yaptım, bulue fox u taktırıp, avı bitirdim atladım atılgana ve dönüş yoluna geçtim
    Avlağımdan ve avlarımdan bazı kareler sizlerle ,esen kalın.

Bir tanesi çekim esnasında hiza-istikamet i bozdu.

Bu resimde en sondaki balık,siraz kaşıkla yakalandı,kaşığa saldırdımı bilmiyorum.yada tesadüfi bir şey oldu çünki iğne yanağına dıştan içe doğru saplanmıştı. Ve avın kahramanı kaşık.

Bu raporu yazarken ne hikmetse satırbaşı yapmayı beceremedim.

Son düzenleme: 20 Temmuz 2011
  2. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    cok guzel bır rapor tebrıkler

3. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Abi elerine saglık cok güzel balıkalr.Rapor ıcın tesekkurler.

4. Özkan KILIÇARSLAN

Özkan KILIÇARSLAN Özkan

Favori Kamış:
    OKUMA Fina Pro 1,80
    Favori Makine:
    Daiwa Strikeforce
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Tatlı su poşeti
    Merhabalar abicim aranıza yeni katıldım çok güzel bi av olmuş, tebrikler ve devamlar abicim...

5. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    Sinan kardeş süper bir av yapmışsın, harika kasnalar yakalamışsın.Seninde dediğin gibi o siraz bencede kaşığa atlamamış kaşık birazcık siraza atlamış gibi görünüyor.Yalnız birde mepsinin iğnelerini eğen o muhteşem canavarı en azından bir görebilseydin bari.Neyse avlağında böyle canavarlarında yaşadığını bilmen bile senin sevinmene yetmiştir.
    Biz gerçek olta balıkçılarının neyini seviyorum biliyormusun yakaladığı ava değer vermelerini ona saygı duymalarını,belli limit altı olanları itina ile suya salmalarını taktir ediyorum,rastgele.

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ellerine sağlık sevgili Sinan
    Bende az evvel başarılı bir kasna avından döndüm.Ancak düştüm şu an sağ kolum sargılı,bakalım ne zaman iyileşecek
    Sevgiler

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :eek:

Geçmiş olsun üstadım, şifalar dilerim. Ciddi birşey yoktur inşallah.:eek:

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Sinan afiyet olsun , kısmetinin devamını dilerim senden bir ricam olacak lütfen bir tel livar al ve balıkları bu livarda sakla..bu agaç dalına , ipe - geçirme huyundan vazgeçin .

yıllar öncesi imkanlar yok iken icatlar yok iken bu yöntemleri kullanmışlar..ama artık balıgı saklamanın çok daha güzel görünür ve etik imkanları var..

kendine iyi bak kardeşim..teşekkür ederim..

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Usta , geçmiş olsun.. çabuk iyileş..eski toprak.. :) :)

10. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Selim,daha iyileri sana nasip olsun.

11. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Sevgili Özcan ,daha iyileri sana rasgelsin diyeceğim ama,zaten rasgeliyor :)

12. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:

13. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Teşekkürler ,Avlağım bana göre muhteşem bir avlak,bu irilikte kasnaların olacağını hiç bilmezdim,geçenyıl oltama takılan tırıvırı illetinin içinde çürümeye yüztutmuş 50 cm lik kasnayı görene dek.At-çek kaşık ve muhtelif sahtelerle avlanmayı yeni yeni öğrenen biri olmama rağmen,bu avlak bu stilde bana çok cömert davrandı.
    Avına saygı duymak,bu tutukunun derecesi ile alakalıdır bence.

Son düzenleme: 21 Temmuz 2011
  14. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Değerli üstadım,çok geçmiş olsun,acil şifalar,Yorumuna teşekkürler. İyiki varsın.

15. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler Nuri abim Sağolasın :)

16. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Değerli büyüğüm,Temennilerinize teşekkürler, Aslında tel livarım var,kepçemde var,bu balıklar gitme vaktine kadar tel livarda suyun içinde canlı şekilde kalmışlardı,nerden esti bilmiyorum söğüt dalına diziverdim işte.Bundan sonrası için uyarılarınız dikkate alırım,saygılar.

17. askemhan06

askemhan06 KEMAL

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    6 kğ sazan
    Bu güzel av ve anlatım için teşekkür ediyorum.

18. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    Bende teşekkür ederim,

19. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    sinan bir gün belki karşılaşırız

20. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Tam kefal avlağı. Tebrikler güzel av olmuş..