Nihayet bu haftasonu işlerimi ayarladım ve eşimle beraber balığa çıktık.Niyetim bizim ufaklığıda götürmekti,geceye kalma durumu olunca ve hava da biraz serinleyince Hüseyin'i annemlere bırakıp Çeşme yolunu tuttuk.Yaz başında tesadüf eseri gittiğimiz Dalyan limanında gördüğüm koca koca levreklere göz dikmiştim.Bütün hazırlıklar bu yöndeydi, yem olarak bolca tuzlanmış taze sardalya aldım, bu bölgede levrek için en iyi yemmiş,extradan boru kurdu,sülünez,mamun vs.yanımıza ilave etmiştik.Oltaları ( dip kıbrıs ) attık ve kısmetimizi beklemeye başladık,malesef hep el kadar karagözler aldık,onlarıda denize geri yolladık,biri hariç çünkü onu havada bir kedi kaptı.Ama Allah var yukarıda, insanın eşiyle balığa gitmesi bir başka be arkadaşlar,sağolsun eşim çayımı eksik etmedi,sandiviç falan bayağı keyifliydi.Ne bileyim biz alışmışız kendimizi, bir gözümüz oltalarda aceleyle hazırlayıp yemeye.Neyse uzatmayayım ilerleyen saatlerde yemlere tık bile vurmaması beni büyük bir avcı balık konusunda umutlandırdı ama malesef hedefim olan levreklerle buluşamadım.Akşama doğru bir baktım bütün dalyan ahalisi kalamar avına geldi,bizde eşimle beraber biraz at çek yaptık,acemi şansı eşim 3 tane kacırdı, (bosluk verdiği için),sen ne yakaladın usta derseniz ben eşim kadar bile olamadım,bir tane kaçırdım,ama güzel kalamar var ilgilenenlere duyurulur. Sonuç olarak balık konusunda belki fiyaskoydu ama eşimle beraber çok güzel 4-5 saat gecirdik, deniz havası aldık.
Olsun Murat arkadaşım güzel bir gün geçirmişsin eşinle birlikte ne güzel. Gerçi Çeşmeye kadar yol yapıncada insan birşeyler almak istiyor ama olsun keyfi yeter bir dahaki sefere rast gele.
Canın sağ olsun be Murat kardeşim En azından ailecek güzel bir gün olmuş. İnşallah birdahaki sefere diyelim. Allah nasibini arttırsın inşallah.
Harika bi hafta sonu geçirmişsin işte, hemde eşinle baş başa nerdeyse. Oltalarda suya deymiş. Bi ikde karagöz çekmişsin, geri salsanda. İnsan daha ne isterki. Haa bi kaçda levrek çekseymişsin deymeyin keyfime olacakmışsın ama ne yapalım. Bu kadar keyifde yeterli olmuştur sana. Birdahaki sefere artık. Şimdiden rast gele....
Etrafta tercih edilen baska bir yem varsa balik bazen vurmakta nazli olabilir. Gene de kismet kismettir sevgili Murat.Esinize ve size saygilar sunarim.Kucuk Huseyinin gozlerinden operim. Bir daha ki sefere rastgele.
Valla onemli olan esinle saatleri balık tutmaya calısarak geicirmen.. Eminim esin de cok keyif almıstır..Balık tutamasanızda tekrarını dortgozle bekleyecektir.. Eger arkadaslarınla gitsen ve eve 10 kg balıkla gelsen bu kadar makbul olmazdı esin icin.. Balık tutmanın onların gozunde farklı olmaması icin ve her defasında bize sorun cıkarmamaları icin eslerimizi de arada balıga goturup virus un onlara da bulasmasını saglamalıyız..
Murat Abi tebrik ederim...Levrek olmamış,çupra olmamış ama eşinle beraber geçirdiğin zamanı o kadar güzel anlatmışsın ki,örnek bir av raporu olmuş,nedense balıkçılığın sadece erkelerce yapıldığı sanılır ya da yapılacağı,oysa birçok bayan biliyorum balığa gitmek ve o heyacanı yaşamak isteyen.. Umarım Eşinizle ve Hüseyinle daha nice levrekli avlara...
kesinlikle katılıyorum ve tecrübeme güvenerek muhakkak eşlerinizi veya kız arkadaşlarınızıda balığa götürün diyorum.İnanın eşim şimdiden gözümün içine bakıyor ilk fırsatta yine gidelim diye.İyi oldu onu da zehirledim
arkadasım balık bahane ne mutlu sana esınle guzel bır gun gecırmıssın. daha nıce guzel gunlere ve balık avlarına.allah muhabbetınızı bozmasın kalın saglıcakla
uzulme kardesım esınle guzel bır gun gecırmıssın,en guzelıde bu bence balık gelir bır gun oltaya nasıl olsa.saglıkla ve esnlıkle kalın
bu arada mesajı gonderme tusuna bastıgımda takıldı bır daha gondereyım dedım olmadı yenıden yazdım gonderdım bır de baktım kı gıtmedıgını sandıgım mesajlarda gıtmıs. saygılar