Birincisi, her duyduğunuza inanmayın. İkincisi, haliçten çok evvelden beri lüfer çıkıyor, Unkapanı'nın ötesinde 2-3 ay önce tutan kayıklar vardı. Üçüncüsü, Haliçte lüfer var olunca, tutulacak diye bir kaide yok. Dördüncüsü, ne zaman gidiyoruz? Nerde buluşalım? Beşincisi, ben haftasonu kesin haliçteyim bu haberden sonra, hiç şansı yok. Artık Sarayburnu mu olur, köprüler mi odur sadece mesele, benim açımdan..
Haliç temizlendikçe her sene yeni yeni balık çeşitler çıkmeye başladı.. bol bol Mezgit , kefal, rus kefalı, lüfer, çinakop ve kırlangıç.. evet geçen mezgite atarken kırlangıç yavrusu yakaldım... haliçte kırlangıç yumrtlamaya başlamış annamına gelir.....
Unkapanı'nı bilhassa tavsiye ederim, Haliç'te takılmak isteyenlere. Sarayburnu'ndan daha rahattır. Lüfer/Çinekop/Palamut için daha iyi olacağını düşünüyorum, dikine akıntı ile takım karışma derdi filan pek olmaz.. Sarayburnu'na, köşedeki malzemeciden 20 YTL'ye kamış kapan gelir, insanın burnundan getirir avı.
Mümkünse 17 Kasim aksami icin bir kac kisilik yer kapatin arkadaslar. Oralarda mafyanin eline düsecek yakinda
valla arkadaşlar biraz önce eminönünden geldim. üsküdar iskelesi ile kadıköy iskelesi arasında kalan boşlukta bir yaşlı amca 10 dakikanın içinde 4 tane sarı kanat altı saat 12,30 civariydı. o saate kadar 4 tane almış. on dakikanın içinde 4 tanr daha aldı. 100 gr kurşun taze yaprak istavrit 3'lü hırsız ile patır patır aldı valla bilgilerinize.
Selam arkadaşlar Dün akşam saat 10 sularında galata köprüsünden geçiyordum Bir bakayım insanlarda ne var diye hemen hemen herkes 10-15 adet arasında cinekop vardı. Yer olarak karaköyden eminönü istikametinde k.köy balıkçılarına yakın yerde Bilginize ( Bu arada herkesin mübarek ramazan bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.)
serdar abi dogru söylüyor özellikle iskeleler cok verimli lüfer cıkmasa bile çinekop ve sarıkanat bol miktarda var geceden gitmeyede gerek yok gecen sene akşama kadar 10 kiloya yakın balık tutan insanlar gördüm
abilerim bu msj ları okurken mis gibi çinekop sarıkanat kokusu aldım hadi vatana millete hayırlı uğurlu olsun rastgele
valla arkadaşlar ben her cuma ve cumartesi akşamları haliçte sarı kanat ve lüfer tutuyorum.şu anda akşam sabaha kadar mubarek hayvan kudurmuş gibi saldırıyor bilgilerinize.unutmadan belirteyim bu cumartesi günü kasımpaşada gırgırlar her tarafı sarmıştı sonunda orayada el attılar.
Bende geçen cuma gecesi saat 24:00 dan 04:00 a kadar 41 adet çinekop sarıkanat karışık aldım. Haliçte Fener karakolunun önünda balık çıkıyor diye haberler geliyor ama gidip görmeden bilinmez.
doğrudur karakolun yanındanda güzel balık çıkıyor.fakat fazla sürmez ilk yağmurla birlikte orası çabuk bulanıyor ve balıkta hemen terkediyor.yani haliçte çinekopun son demleri diyebiliriz.