çok iyi olurda abi ramazanda balığa gitmek doğru mu pek emin değilim,ramazandan sonra av yapmayı düşünüyorum
niyetliyken balığa gitmek görünmez kazalara yol açabilir,aç susuz ve bir de güneş var,ramazanda balık tutmak sakıncalı bence
Hayırlı Ramazanlar Dileğiyle İftara Dakikalar Kala Foruma Göz Atmak Bilği Almak İstedim yeni ve eski galatada Durum Nedir Gece Orda Olucam Arkadaşlarla İstavrit durumu nedir hangi renk çapariye gelir yemli atmak lazımmı neresi verimlidir.
eski galata'dan geliyorum balık çok seyrek 2 gündür. sanki hayvanlar oruç tutuyor 3-4 saatte yarım kilo istavrit anca alabildim ama balıklar çok iriydi 15-16 cm. bir kötü haber: 2 ay sonra köprü tamamen kaldırılıyor güvenliğe sordum. cyrr
Hasköy - Balat arasındaki eski Galata köprüsünün tam ortasından boğaz yönüne doğru bakan tarafta sabah saat 06:00'dan 11:00'a kadar yaklaşık 5 saatte 1 kiloya yakın sardalya ve yarım kilo kadar istavrit yakaladım. Balık su üstündeydi hemen her atışta ya bir istavrit yada bir sardalye mutlaka yakalıyordum özellikle de sardalya çok diri ve canlı bir balık olduğu için yakalaması inanılmaz zevkliydi bazen oltaya balık geldiğini anlayamadan misinam kendi kendine gezmeye başlıyor ve üstünde kocaman bir balık zıplıyordu taki yunuslar gelene kadar 3-4 tane yunus haliç içlerine kadar sokulmuş, eski köprünün hemen bir kaç metre önünde balıkları kovalıyordu, oltayı atsak kurşun yunuslara çarpacaktı nerdeyse gerçekten haliç'Te bu manzaraları görmek, Haliç'in bu kadar temizlendiğini görmek süper bir duygu gerçi o yunusların gelmesiyle balık bıçak gibi kesti ya neyse... bu arada telefon arızalı oldugu için resim alma fırsatı olmadı maalesef birde not: şamandıralı takıma kurt takarak yarım saatte bir filan kiloluk kefal alanlar vardı. şimdilik izlenimlerim bu kadar.
arkadaslar yarın aksam galatada sabahlamayı dusunuyorum gece ve sabah suyunda cıkan balıklar ve kullanılması gereken takım hakkınbılgı verırsenız cok sevınırım.
bu aralar karides sonuç vermiyo arkadaşlar zaten dikkat ederseniz malzemeciler karides satmıyolar kurt satıyolar
Merhaba Eski Galata Köprüsünden geliyorum. kasımpaşa istikametine bakan tarafta çapari salladım sabah 6' dan 9'a kadar yaklaşık 3 saat boyunca tutabildidiğim 5 adet iri sardalye ile 9 adet istavrit balık çok seyrelmiş gerçekten neredeyse 10 dakikada bir balık zor geliyordu, oltanın ucundaki halkanın kırılmasıyla avı noktalamak zorunda kaldım. Bu arada bugün çok ilginç bir şey dikkatimi çekti köprünün hemen her tarafında küçük balıklar ve yavrular su üstünde zıplayıp duruyordu sanki birşeyden kaçıyormuşcasına suda bir hareketlilik vardı balıklar adeta kendini sudan dışarı atıyordu, geçen günde yunuslar girmişti ondandır desek ama bugün yunus yoktu eminim yani. Fakat bir şey çok dikkatimi çekti su yüzeyinden hemen 1 - 1.5 kulaç kadar aşağıda tahminim 40-50 cm büyüklüğünde ve bir kaç kg ağırlığında kefale pek benzemeyen daha farklı bir vücut yapısına ve renk tonuna sahip kocaman balıklar ya tek tek yada en fazla ikili üçlü küçük gruplar halinde hızlıca geziniyordu ve gezinirken hani akvaryumda parazit bulaşan balık solungaçlarını kuma sürterek kendini kaşımaya çalışır ya işte ona benzer garip bir hareket ile suda aniden yan yatıyorlardı ve bu yan yatma esnasında tepeden gelen güneş ışıklarının balığın vücuduna yansıp suyun içinde parlaması ile biz balığı gözlemleyebiliyorduk, bu bahsettiğim olay daha öncede vardı ancak bu kadar yoğun değildi. Benle birlikte bir iki kişi daha gördü bu olayı ve doğrusu çok şaşırdılar. Ancak yanımda hazırlık olmadığından o devasa balıkları yakalama şansım olmadı Şimdi değerli üstadlara sormak istiyorum; burdan anlattığım kadarıyla bu mevsimde haliçte sığ suda gezinen o balığın cinsi sizce ne olabilir? lüfer veya palamut girmiş olması mümkün müdür haliç içlerine? çünkü geçenlerde boğazda palamut yakalandığı raporunu okumuştum. Birde üstüne kaç gündür Haliç'te istavrit-sardalye kesince doğal olarak başka balık girdiğini düşünmeye başladım. Ve son olarak en önemlisi bu canavarlar her neyse onları nasıl ve ne şekilde yakalayabilirim reeling teşekkürler