sarpa ve kefal için mahur: 1 su bardağı mısır unu 2 su bardağı kepekli buğday unu 1 yumurta sarısı 1/3 su bardağı süt 1/4 su bardağı peynir suyu hazırlanışı: iyice katılaşana kadar karıştırın biraz cıvık kalırsa buğday unundan biraz ekleyin hamur tam katılaşınca top halini aldırıp gönüşte bırakın dışı kuruyunca yeminiz hazır olacaktır 2 ye kesip iç kısımdaki yumuşak yemi kullanın garantilidir:D saldarya tuzlama: 1 adet orta boy kova 1/2 paket kaya tuzu 1/2 paket billur tuz 1.5 kg sardalya hazırlanışı: ilk baş orta boy bi kova altını ince çiviyle delikler açıyorum en alta gazete koyuyorum sardalyaları dizip kaya tuzu ile tuzluyorum (billur ve kaya tuzunu karıştırın bi kapta) her katın arasına 1 gazate yerleştiriyorum kovayı yarıya kadar sıkıştırmadan dolduyorum ve 2 litrelik pet şişede deniz suyunu kovanın içine boşaltıyorum (bunu mutlaka çatıda yada kovayı bekleteceğiniz açıkta yapın) kovanın kapağını kapatıp hava girmiyecek şekilde bantlıyorum bu işlem bittikten sonra kovayı catıya çıkartıyorum mutlaka akkşam üstü yapıyotum bu işi yoksa güneşten dolayı balıklar tam yemlik olmuyor (kovanın hafif sıcakta kuruması yemin daha zor dağılmasını ve hafif cekici bi koku yaymasını sağlıyor) ve bu şekilde bırakıyorum ertesi sabah saat 8 gibi kovayı alıp buzdolabının normal gözüne koyup ortalama 48 saat bekletiyorum ve yem kullanılmaya hazır sülük mazmuzu 1 adet 1kg lık yoğurt kovası 0.5kg billur tuz bol sayıda sülük hazırlanışı: deniz kıyısında taşların üstünde gezinen sülükler var onlardan topla kır bi yoğur kabının içine doldur yalnız saatlerini alabilir hiç temizlemekle uğraşma sadece kafasında turuncu bi pul var onu çıkart yoğurt kabı iyice dolsun içine bas tuzu kapat kapağını ince bi çiviyle alttan ve üstten 10-15 er tane delikler aç güneş altında beklet ve mümkün mertebe evden uzak kimsenin uğramadığı yerlerde beklet tam 1 hafta sonra 2 tane kadın corabı al ve eldiven çünkü çok pis bi kokusu var elden çıkmıyor 1-2 avuç kokmuş sülüğü çorabın içine koy ve çok sıkı olmıyacak şekilde bağla ama bollukta olmasın ve azısını sıkıca bağla ve çorabın fazlalığını kes 2. çorabın içine biraz ağırlık koy ve sülünlü çorabı koy biraz bolluk ver azını bağla sonrada bi kasnağa bağlayıp bırak tekneden bırakın NOT: kıyıda denemeyin yılan balıklarını çekiyor mazmuz çok çabuk parçalanıyor