Sevgili Abiler. Ben De Artik Kendime Adam Akilli Bir çanta Oluşturmak Istiyorum Ancak Bu Işte çok Tecrübesizim. Onun Için Av çantasi Oluşturmak Için Neler Gerekli Dir Diye Sormak Istedim Umarim Bana Yardim Edersiniz. Neler Gerekir Ben Kiyidan Avlanma Yapacağim Izmir Liyim Daha önce Kefal Avlama Ya Gittim Kibris Ile Ancak Oltalar Başkasinindi. Kisaca Bana Neler Lazim Olur Degişik Olta Lar Yapmak Için çantama Neler Koymaliyim. Teşekkürler. Ha Bu Arada Idare Edecek Kadar Bir Makarali Oltam Var.taner.
Olta iğne kurşun makinadan önce, bence ilk önce şu 3 maddeyi yap. 1. Tarım İlçe veya İl müdürlüğünden Amatör Balıkçı Belgesi al 2. Takım Çantanda herzaman sirküleri bulundur. 3. Sağlık açısından çantanda herzaman Amonyak bulundur. Gerisi yavaş yavaş olur merak etme...
Tabiii Kii Izmir De Tarim Il Müdürlüğü Nerede Dir. Ve De Başvurmak Için Neler Gerekli. Belgeyi Hemen Veriyorlarmi çünki Hafta Içi Pek Vaktim Olmuyo Da .
Belgeyi hemen alırsın.. Bir de aşağıdaki konuya gözatmanı isterim http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=4479
Bende link'e bakmanı tavsiye ederim. Her balıkçının hayallerini süsleyen bir takım çantası. Bende de düzen harici tek eksik rapala.
Bana kalırsa herşeyi bir anda doldurmana gerek yok derim. ana madde olan kamış,olta,kurşun olduktan sonra gerisi ihtiyaca göre sırasıyla olur. Konuyu tatlısu avcılığında açmışsın. tatlısuda mı avlanacaksın denizde mi?
izmir-Kıyıdan dediğine göre deniz avcılığı yapacak.... İlk alacağın malzemeler: Misina 0,20 - 0,25 - 0,30 mm. Malzemeler topiğine bak deniz kısmında İğne - yine aynı topikte var hangi marka model olduğu Kurşun - 50 Gr,70 Gr,100 Gr,120/130 Gr lıklardan 2şer 3er al..... Fırdöndü - klipsli olanları tercih et..... Lüfer takımı- Bugünlerde egede de başlayacak/başlayan lüfere takılırsın.. kaşık,rapala,ışık vs.......... gibi diğer aksesuarları zamanla alırsın..... En iyisi İzmirli bir arkadaş oraların balıklarına göre takımları önersin sana.......
Universite Caddesi No:47. Yanilmiyorsam Bornova Agacli yolda. bu aralar ben de gidip alacagim, eskisinin zamani doldu da gecti.
Bir tavsiyede benden Sevgili Taner kardeşim.Yukarıda abilerin gereken bilgileri vermişler sana ben farklı bi konudan bahsetmek istiyorum. Belki hemen değil ama yakın zamanda kendine bir kafa lambası edin derim.Çünkü biliyorsun genellikle en verimli avlar sabaha karşı ve akşam üzerleri yapılıyor. Tam güzel bir avın ortasında ışık yüzünden zaman kaybetmen hiç hoş olmaz.Alacağın kafa lambasınında Letli olmasına dikkat et çünkü let teknolojisi pil tasarrufu sağlar. Eğer letsiz bir lamba alırsan misineye yada iğnelere vereceğin parayla pil almak zorunda kalabilirsin Neden kafa lambası dersen her iki elinide rahatlıkla kullanabilirsin.Yok abi param yok diosan evdeki el lambasını arakla git derim Umarım kısa sürede sen bizlerle bilgilerini paylaşmaya başlarsın.Aramıza hoşgeldin. Saygılar.....
Selam dostum Öyle çok bi bilgim yok malzemeler konusunda ama nacizane tavsiyem. Alacağın malzemeyi mümkün olduğunca kalitelisinden almaya çalış. Tabi bütcen el verdiğince. Bende iki tane alba star makina var mesela. Genel olarak problem çıkarmıyorlar ama içinde kıyır kıyır sesler geliyor. Her av sonrası temizliğini yaptığım halde. İlerde problem çıkarır mı bilmem. Sevgili büyğüm Yakup abi de de banaxın bi makinası vardı. Sessiz, sessiz işliyordu walla. Kolay gelsin
Sevgil Taner kardeşim,bana göre önce deniz kenerındaki insanlar hangi takımla hangi balığı tutuyorlar,veya kendi geliştirdikleri yöntemler ve takımlar varmı bir incele,gerisi kendiliğinden gelir.Yanına birde kafadengi bir usta bulursan değme bu işin keyfine.Sana şimdiden rastgele.