Arkadaşlar, Ben yeni olduğum için bu konuda biraz kafam karışıyor. Hangi saatte ne şekilde avlanmak gerekiyor? Bu sorum aslında genel ama mekana göre farklılık gösteriyorsa Boğaz için bilgi verebilirmisiniz. x-x saatler arası rapala ile at çek x-x saatler arası yemli lüfer- sarıkanat x-x saatler arası istavrit vs gibi bişeyler diyebilirmiyiz ?
hüseyin abi merhaba x-x saatler arası rapala ile at çek x-x saatler arası yemli lüfer- sarıkanat x-x saatler arası istavrit vs gibi bişeyler diyebilirmiyiz ? bildiğim kadarıyla yazayım, rapala sabah erken saatte başlayıp akşam güneş batıncaya kadar yapılabilinir, enverimli saatler ise sabah suyu dediğimiz 05-08 arası yemli lüfer genelde akşam satlerinden sonra yapılıyor 18:00 - 04:00 gündüzde sonuç alabilirsin ama çok verimli olmaz diye tahmin ediyorum. istavirt genelde çapari ile tutulduğu için gün aydınlıktan akşama hava kararınca dahil tutuabilirsin. en verimli saat günüşin battığı saatler, rasgele
Bahadır abinin bu konu hakkında detaylı anlatımı var hem resim hem video görselleriyle destekli olarak.Denemeleri ve sonuçlarınıda görebileceğiniz bu konu faydalı olacaktır kanatindeyim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50329
Hakan Beye katılıyorum Benim deneyimlerime göre aşağıdaki gibi; rapala ile at çek :sabah erken saatten güneş batıncaya kadar. yemli lüfer- sarıkanat :Güneş battıktan sonra aydınlanana kadar Çapari ile istavrit : sabah güneş doğarken veya akşam güneş batmadan 45dakika 1 saat öncesi ve güneş battıktan sonra en fazla yarım saat. Gün arasında fazla yapmıyor, ama boğazdaysan yapabilir. Yem ile İstavrit yakalayacaksan: güneş battıktan sonra 22:00 - 23:00 e kadar, belki dahada ileri saatlere kadar uzanıyordu da ben istavrit için o kadar da durmadım.