Hangi spin makinası daha iyi?

Konu, 'Makineler' kısmında Adil Akırmak tarafından paylaşıldı.

1. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Adil,
    Özelden telefonu gönderdim.
    Bu sene at-çek kısmına katılamasam da, dostlarla sohbete geleceğim.
    Sanırım bu sene bol canavarlı geçecek gibi. Herdaim keyifli avlara.
    Sevgi ve selamlarımla...

2. necatik35

necatik35 ilhami

Favori Kamış:
    okuma V system 2.70
    Favori Makine:
    okuma cedros 65
    En İyi Avı:
    2.3 kg.lık çipura
    İzmir deki tek makine ve kamış tamircisine sordum,hangi marka makine almalıyım diye?Azından tek hece çıktı,pen(penn).zaten konuşmayı pek sevmez :)
    Ancak seçtigin kafalar biraz ufak gibi,3000 veya 4000 lik kafalar at çek için daha iyi bence.

3. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Adil sen bahadır'ı dinle,
    sipin için de 3000 den başlamanı öneririm.
    bahadıra bir yerde farklı fikrim penn ile shimanonun yeri bana göre yer değiştiriyor.ben bu konuda penn i tutarım.

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Değerlendirmelerinize aldığınız makinaların hepside, bulunduğunuz bölge itibarıyla size cevap verebilecek kapasitede makinalardır. Bundan sonrasını, ince ama önemli enstantaneler olarak değerlendirmelisin. Yedek makara, yedek parça ve servis konumunda ilgili ve ciddi bir muhatabının olması, v.s. gibi etkenlerde tercihnde önemli olmalı bence.

Boyut olarak şunu bilmende yarar olacaktır.

Shimano EU serilerinin büyük bir bölümünde sıralama, 1000 - 3000 - 2500 - 4000 şeklinde büyüme gösterir. Yani 2500 lük makina, 3000 likten daha büyüktür. ( Tabii makina aynı, sadece makara derinlik boyutu olarak )

Kullanım alternatifi olarak değerlendirdiğimde, benim tercihim 4000 lik olurdu.:confused: :p

5. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    Belki bazı daiwa modelleri çok iyi özelliklere sahip olabilir ama Türkiye şartlarında (eğer gelirimiz binlerce tl değilse) hepimiz ilk olarak tecrübe kazanana kadar ucuz makinalar kullandıktan sonra 100-200 liralık makinalar almadıkmı? İşte bu fiyat aralığında kesinlikle Shimano derim. (nexave, exage modelleri gibi) Haaa 300 tl ve üstü bütçelerde ki buna herkesin gücü yetmez o zaman daiwa -shimano mukayesesi yapabiliriz. Bu arada bende geçen gün decathlonda makinaları inceledim. Teşhir ürünlerinin bazıları artık deforme olmuş, bozulmuşlar. (Normaldir binlerce kişi inceliyor. Nasıl incelemesi gerektiğini bilmeyen elinin ayarı olmayan amatörlerde var) Bu bozuk teşhir ürünlerin özelliklerini genele vurmamak gerekir. Mesela yüzlerce-binlerce exage kullanıcısı var. Hiç aklınız alıyor mu? : Kalama tam sıkılıyken rotor terse dönecek :)) ve o makinayı alacaksınız !! Bu 20 liralık bir makinada dahi olmaz nerdeyse. En güzeli av bayisinde gözünüzle görerek, ilk mekanik testleri elinizle yaparak, fiyat / performans özelliklerini dikkate alarak almanız. Haa ebeyda % 50 indirimli buldunuz onuda değerlendirin. Aksi hallerde paramızda Türkiye de kalsın.