Hani bana tatlısu levreği?

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Dalgıç837 tarafından paylaşıldı.

1. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Uzun zamandır İstanbul civarında iri tatlısu levreği avlamaya çalışıyorum. Artık ben mi beceremiyorum, hep gittiğim Büyükçekmece'de malum bir nokta dışında levrek mi kalmadı, yoksa hava sıcaktı hava soğuktu sabah geç kaldımdı akşam erken kaçtımdı her ne olduysa bir türlü muradıma eremediydim.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı önden bayrağımızı penceremize asıp kutladıktan sonra, sabah (bana göre) erken bir saatte yola çıktım. Hep duyduğum ama ilk defa gideceğim bir avlağı hedeflemiştim, yoğun yol inşaatları nedeniyle bulması biraz zaman aldı. Nihayet vardığımda avlak çok kalabalıktı ama herkes yemli ve israil sazanına atıyordu. Bana nedense pek sokulmadılar, kendi aralarında turnaya takıldığım yolunda yorumlar yaptı civarımdaki arkadaşlar:p

Yeteri kadar süre avlakta kalıp güneşin beynimi kaynatmasına ramak kala "gidip başka yere bakayım" dedim, değil balık tutmak bütün meps, kaşık, silikon ve rapala cephaneliğimi kullanmama rağmen bir tane vuruş bile alamamıştım:confused:

Ayrılıp yolun beni götürdüğü yere gitmeye karar verdim, kıyıyı izleyerek toz toprak içinde yola koyuldum. Aklımda da levreğin tercih ettiği girintili çıkıntılı, çukurlu tepeli dip yapıları vardı. Nihayet bir yerde çevresine göre az daha dik bir kıyı profili bulup bu suda da böyle devam eder diye kıyıya indim. yolda gördüğüm bir yemciden de toprak solucanı almıştım, ne olur ne olmaz diye. Emprovize 2 iğneli bir dip oltası yapıp yarım solucan takarak attım, bir gözle oltayı keserken diğer yandan da meps, kaşık ve silikonla değişmeli at-çek yapıyordum. Oltaya gelen vuruşlarla bir-iki kayabalığı alıp küfrederek geri attım. Son kalan en büyük üç solucandan birini içgüdüsel bir hareketle bütün olarak iğnelerden birine taktım, diğerine gene yarım düştü. Oltayı tekrar sya atıp silikon at-çeke konsantre oldum.

Birden göz ucuyla yemli oltanın ufaktan yürüyüp gittiğini gördüm, birşeyler almış götürüyordu oltayı. Ahanda irisinden israil sazanı geldi dedim ve çekmeye başladım. O da ne? Balığın kafa vuruşları net ve sertti, israil sazanı gibi softi değildi. Hayırdır inşallah derken balık ilk hoplamasını yaptı - amanın kocaman bir levrek! Kıyıdaki otlara dolanmadan almak için ufak manevralardan sonra nihayet levreği kenara aldımreeling

Yaklaşık 30 cm çok güzel bir balıktı. Maalesef iğneyi derin yutmuş, çıkarırken zorlandım ama becerdim ve suya sokup kuyruğundan tutarak ileri geri hareket ettirip solungaçlarından su geçmesini, yani biraz kendine gelmesini sağladım, canlanıp kendi kaçana kadar da buna devam ettim. 2-3 dakikada canlanıp sert bir kuyruk vuruşuyla en yakın otluğubn en derinine kaçtı;)

Neden almadım? Tam filetoluk boydu oysa. Açıkçası söyleyeyim kıyamadım. Dört kişiye yetecek balık tutacak kadar zamanım kalmamıştı. Ayrıca böyle anaç bir balığı öldürüp yeni tatlısu levrekleri üretme şansını engellemek de istemedim. Bir dahaki sefere, yeterince balık yakalarsam tatlısu levreğinin tadına mutlaka bakacağım:hungry:

Rasgele

2. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Tebrik ederim şansınız olmamasına rağmen çok güzel trofe sayılabilecek bir levrek almışsınız buna rağmen tüm nefsiniz in istek ve arzularına karşı gelerek örnek bir davranınış sergilemiş siniz çorumda olsanız levrek avlanmaktan bıkardınız ama herşeye rağmen çok güzel balık umarım daha irilerini bolca tutarsınız dileklerimle rast gele...

3. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Birde ufak bir tiyo yemli oltalarda oltayı pek hareketsiz bırakmayın 10 dk. Da bir kamışı sallarsanız levrek buna bitiyor

4. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Sezai merhaba,

çok teşekkürler, iyi ve iri balık avlamak için il dışına çıkmak lazım haklısın :) Bu arada tüyonu da okudum sağol, uygulayıp sonucunu yine paylaşacağım.

Rasgele

5. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Ergiz Hocam,
    Sizin gibi balıkçılar arttıkça gelecek nesillerin de balık tutkusunu yaşayabileceğine olan inancım artıyor.
    Örnek bir davranış sergilemişsiniz ve bunun için sizi tebrik ediyorum.

6. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Helal olsun, bravo, tebrikler. Ne kadar övgü sözü varsa hepsini yazdığımı varsayınız.

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    tebrik ederim, keşke levreğin bololduğu bir mera bulsanız at-çekle 2-3 numara mepsle tadına doyamazsınız.

8. LeventYasir

LeventYasir Levent KOBAK

:thumb: 2.alternatif iğneye solucan takıldıktan sonra enjeksiyon iğnesi ile solucana hava enjekte etme, şişen solucan daha iri duracağı için hareketi daha belirgin olur reeling

9. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Ergiz abi tebrikler gayet güzel bir levrek ben olsam salmazdım çünki her gidişimde ufak gelirse salıcam sadece büyükleri alıcam diye gidiyorum :D 37cm levrek yakalamıştım öyle bir sert balık daha görmedim..

10. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    çok teşekkürler, önemli olan b7 düşünce yapısını yaymak bence. Herkesin katkısı olursa "normal" olanı olumlu yönde degistirebiliriz

Rasgele

11. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Cok tesekkurler:)

Rasgele

12. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Cok tesekkurler. Aslında güne 3 no. beyaz kırmızı benekli meps ile başladım,ardından yine 3 no
    siyah sarı benekli ile devam ettim ama uzak veya yakına atmam, yüzeyden veya dipten çekmem,
    sabit veya değişken hız, arada spin stop vb hiçbir şey fayda etmedi vurus alamadım. Kismet bir
    dahaki sefere:)

Rasgele

13. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Süper fikir teşekkürler deneyeceğim.

Rasgele

14. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Doğru iri levrek özellikle ince takımda çok keyif veriyor.

Rasgele