Hani hep duyarız ya."Marmara'da şu kadar kilo köpekbalığı yakalandı"...

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında tarcan tarafından paylaşıldı.

1. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    gözlere nazar boncuğunu iyi düşünmüşler...:D:D:D

2. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Heheh! Tamam agabey :) Rastgele...

O yagmurluklu agabey'i hatirladim :) Harika roportaji vardi o gun :)
    Rastgele...

3. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

Eşref abi dünyada kanser olmayan tek hayvan köpek balığıdır. bilim adamları hala araştırmalarına devam ediyor.

4. OMMG

OMMG OKAN

Gözleri nazar boncuğu ya, ona gülüyordur :D :D :D

Son düzenleme: 27 Şubat 2011
  5. ycan74

ycan74 yalın

Çok güzeldir Kenan 'ın müzesi bu taraflara gelen arkadaşlar mutlaka ziyaret etmeli, paylaşımlar için teşekkürler Tarcan bey, sagılar.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Abiler ben bi güzellik göremedim bu işte. Köpekbalıklarının içini doldurup sergilemekte bir estetik veya mantık var mı? Zevk için ayı öldürüp postunu şömine önüne seren zihniyetten bir farkını göremedim. Her balık neslinin devamını etkilemeyecek miktarda avlanmalı, avlandığı zaman da en uygun şekilde değerlendirilmelidir. Köpekbalıkları yurt dışına ihraç edilebilir, Çinliler başta olmak üzere çok rağbet ediliyor. Ayrıca pek çok sanayi sektöründe de kullanımı var. Ama bu şekilde güzelim balıkları ziyan etmişler.

7. leventelmaci

leventelmaci Levent Elmacı

Ben yedim valla...

Hepinize merhaba, konuya yenip yenmemesi ile ilgili yaptığınız yorumlara istinaden naçizane başımdan geçen bir olayı anlatmak/paylaşmak istedim.

Geçtiğimiz yaz her fırsat bulduğumuzda; Moda nın açıklarında uzakta bulunan çakarın civarlarında veya adalara doğru çapari ile av yaparken çok fazla ve genelde ikişer ikişer kırlangıç yavruları takılırdı oltamıza... (iğneden kurtarıp salardık tabii ki siz sormadan söyleyeyim) Burada bunlar varsa büyükleri de vardır mantığıyla zokaya istavrit ve sardalyadan yem yaparak oltamızın birini dibe yolladık. Aradan 20 dakika geçti bir baktık kamış büküldü suya doğru... İşte dedik yakaladık bir tane kırlangıç hemde iri bir tane... Çekiyoruz oltayı bir gariplik var gelişinde güçlü bir kaç kafa darbesi o kadar, gerisi teslim olmuş vaziyette... Derken su üstüne yaklaştığında suyun büyütme özelliğiyle birlikte tuhaf bir beyazlık görüldü... Bu ne ya kırlangıç beyaz değil derken... Çektiğimizin Mahmuzlu Camgöz diye adlandırılan ve Marmara da oldukça fazla bulunan bir tür köpek balığı olduğunu görünce şaşırdık önce, şaşkınlığımız geçince kepçe yardımı ile aldık tekneye... Eee ne yapacağız bunu? Tahmini 1 metre civarı... İlk defa görüyorum bu türü şahsen... Sırt yüzgeçlerinin önlerinde birer mahmuzu var. Eee ne yapacağız yani? Aradık hemen birilerini bilgi almak için, kimisi yenmez günah dedi... Kimisi öldür hemen salma Marmara da balık bırakmadı bunlar dedi... kimisi de çok lezzetli olur bırakma yeriz dedi... Avının da yasak olmadığını öğrenince alıkoyduk kendisini... Dönünce internet ten sıkı bir araştırma ayıklama videosunu buldum denedim ve oldu ayıkladım. Ancak ayıklamak gerçekten zahmetli... Anlatılan her şeyi yaptım. Kanını iyice akıttım, suda beklettim, fileto çıkardım v.s. bir de güzel terbiye, bir gün dolapta bekledi ve şişe takıp ızgara... Sonuç: Gerçekten oldukça lezzetli bir ziyafetti...

Saygılarımla,

8. leventelmaci

leventelmaci Levent Elmacı

9. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    ben hataylıyım aslen bizim orada bunu tezgah sutune sergielemden tezgah altı parcalarlaar ve son lop et seklinde tezgahta yer alır eti ucuzdur ve et balığı diye satarlar bir kez denk gelmiştim cocuktum bu et balıgı nı temizlenirken baktım meger bildigimiz 1 metrelik kopek balıgı imiş. kıkırdaklı balık ailesinden oldugundan ortasında sadece bir omurgası olur.etini kük küp keserek yagda pişiriirdi annem balık kokusu yoktu. o zamanlar balıgın kokusundan hazzetmedigimden sıklıkla bunu alırdı annem eve. severek tüketirdik. penir gibi yenirdi.
    yanlız oyle zevk için sergilenmeleri bana dokundu... uzakdogudua bunun kıkırdaklarını toz hlaine getirip kanser tedavisi için kullanıyorlar. tedavi ediyormu bilinmez ama alternatif tıp içinde lafı geçiyor..

10. angelmen33

angelmen33 GÖKHAN

Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    emegine saglık abim

11. tommyx25

tommyx25 Burak

Favori Kamış:
    LINCOLN 360 CM KARBON SARGI KAMIŞ VIRAX
    Favori Makine: