02 EKİM pazar günü sabah erkenden ovaya bıldırcına baktım, yaklaşık iki saat lik avda tek kuş göremeden dükkana geldim. Saat 11.00 civarı yakın köyden bir arkadaş, Özalp geldi. ''Abi ehliyeti kaptırdım bir yere kımıldayamıyorum, hadi bin şu arabaya da balığa gidelim'' dedi. Şimdi kırmak olmaz arkadaşımızı, ''eh madem özalp gidelim'' dedim. Bizim çayda çalışma 3 aydır bitmedi, 24 saat yosun akıyor, hal böyle olunca meps le avlanmak imkansız. İstikameti ezine olarak belirledik. Saydan'ı aradım ''De hayde!! balığa gidiyoruz'' dedim hazırlandık çıktık yola. Burhaniye'ye yaklaşırken Hasan reisi aradım. ''Reis deniz nasıl?'' dedim '' valla ismail çok tadı yok rüzar var '' dedi. ''De hayde reisim kap oltanı bu gün seni tatlı suya götüreyim'' dedim.Saolsun oda katıldı ekibe, yolumuzun üstünden reiside aldık artık durmak yok ! hasan reise makinayı verdim oda aklına geldikçe basmış deklanşöre saolsun. Bir bucuk saat burhaniye, ordan da 1 saat ezine ..2.5 saate vardık dereye Dereye vardığımızda bakındık biraz , görünen balık yok oysa bu zamanda burada çok miktarda dolaşan balık olması lazım. fakat saat daha 14.00 civarı akşamüzeri belki ??? deyip aldık oltaları saldık kendimizi dereye. fotoğraf makinasını benim elimde olmayınca karelere genelde ben girmişim. Hasan reisim bu gün tatlı suda meps i ilk kez deneyecek, enişte normal kamışla, cekirge yemi ile avlanacak, ben her zaman ki gibi mepsle. her birimiz ayrıldık aşağı yukarı. yaklaşık bir saat neredeyse hiç takip almadım, bu yüzden balık ararken çok yürüdüm, ama sonunda balıkları buldum, yanımda kepçe olmadığından ve kıyı genelde otlu ve yosunlu olduğu için çok iyi balıklar kaçırdım, hele bir tanesi beni hayli üzdü, bir daha kepcesiz gitmem. Aslında tam video çekilecek anlar vardı ama avın heyecanı fotoğraf bile çektirmedi. günün sonunda avladığım balıklar Hasan reis ilk avı olmasına ragmen oldukça başarılıydı. günün en güzel avını saydan yapmıştı, çekirge ile yaklaşık 5 kg balık aldı. işte saydanın kovası. dereyi de hava kararmasına yakın fotoğrafladım.. Reisimle sonunda tatlı su avı da yaptık.. Güzel bir gündü, daha güzelleri sizlerle olsun..RASGELE.
Balıklar çok güzel maşallah ben havalar soğudu meps çekmez diye bırakmıştım haftasonu bir yoklama çekeyim
Biz burda turna levrek olan ırmak , gölet arıyoruz sende kasnamı Benim şuana kadar avlandığım tüm avlaklarda kasna vardı.Kasnanın olmadığı yer görmedim daha.illaki vardır biyerlerde illaki yani
Tebrikler, kasna da diğer birçok tatlı su balığı gibi (başta sazangiller olma üzere) toprak kokuyor mu üstad? Tadını bilmediğimden merak ettim.
Hüseyin bey; Akarsu ise avladığınız dere, çamur kokması gibi bir durum pek söz konusu değil. zaten bizler durgun suda kasna avlamıyoruz. Biz beğenerek tavasını tüketiyoruz kasna nın. Ama tabi damak tadı meselesi beğenmeyen arkadaşlar da olabilir.