hatay dörtyol at çek avı ( 26.01.2013 )

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    şeffaf olandan sürdüm, kuruduğunda varlığı farkedilmiyor, hatta ben bilmesem kaplanmış olduğunu anlamam. elimde onunla kapladığım ve bir yıldır denizde kullandığım sahte var, olduğu gibi duruyor. ayrıca bazan zargananın dişlediği jiglerin boyası attığında, oraya da sürüyorum, boyanın kalkmasını önlüyor.

2. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkürler, sizin oralara da gelin inşaallah. balon geleceğine bunlar gelsin.

kesin konuşmayışımın nedeni de o zaten. ispanyol palamutuna göre daha uzunca, deseni ve sırt yüzgeci farklı.

deseni wahoo gibi dikine gümüş rengi çizgili, sırt yüzgeci uzun ve yele gibi, ama kafa yapısı wahoodan biraz farklı. muhtemelen wahooya yakın bir tür. idk

ayırıcı bir özellik mi bilmiyorum ama ağzında muntazam şekilde sıralı, çok sivri, keskin dişleri var.

3. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bir de king mackerel varmış, bizimki buna daha çok benziyor sanki :confused:

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Sırt yüzgecinin uzun ve yele gibi olması enteresanmış. Wahoo'ya benziyor yani orası. Ama kuyruk da wahoo'ya benzemiyor. :eek:

Bir tür mackerel olduğunu düşünüyorum. Aslında bu familya çok geniş, mesela benim bildiğim uskumru da mackerel olarak geçiyor, kolyos "chub mackerel", istavrit "horse mackerel" :)

Bu da o familyadan biridir. Konunun uzmanı üstadlar mutlaka tam teşhisi koyacaklardır. :)

Ama güzel ve eminim avı da zevkli bir balık. Familyasının geneline bakarsak çok lezzetsiz olacağını da sanmam. :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Bilge. Şans gene bacanağına gülmüş. :) (Ustalık demek mi lazım acaba:D)

Aksiyon konusunda bazı çekincelerim var esasen. Belki de bizim gözümüze güzel gelen aksiyon levrek için olması gereken aksiyon değildir.
    Bazen aksiyonunu hiç beğenmediğimiz sahteler güzel iş çıkartırken, deli yüzüyor dediklerimiz de yalnızca deli deli yüzüyorlar. :D

Neyse bu aksiyon işleri karışık. Bence Sammy'e, aksiyonu gözüne hoş gelmese bile gerekli şansı var. :)

Niceleri sana da rastgelsin. :)

6. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yahu karıştırmayın işte, şans diyoruz, kısmet diyoruz :D

şaka bir yana bu orkinos, palamut türü balıklarda sürüye yatiştikten sonra ne atsanız kapıyorlar, ama yine de ustalığın verdiği püf noktaları vardır mutlaka.

dediğim gibi sammy konusunda hala ümitliyim, çünkü kullanan pek çok kişi olumlu şey söylüyor. belki de bu bozuk aksiyonu balıklar daha çok severler. örnekleri var

http://www.youtube.com/watch?v=fgB7w8WC4bg

7. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dediğin gibi türünü kesin bilemiyorum ama saldırgan ve avı zevkli bir balık. az önce bacanakla konuştum, henüz balığı yememişler ama eti orkinos gibi kırmızı değil, palamut, uskumru gibi beyazmış. internette gördüğüm kadarıyla da lezzetli olduğu söyleniyor, avlandığına değer inşaallah.

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    deseydin skımmer in yerine bent minnow gönderirdim videodakinden..:) onunlada bir kaç balık almışlığım var..bendeki çakması idi talan ettiler baracudalar boyasınıhihi aynı senin gibi oje ile kaplamıştım..:) atımı vasat..benim atacağım mesafeye erişiyor..o sebebden sorun yok..

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ondan da var ama atar atmaz martılar musallat oluyor :) her 10 atıştan 8'inde martılar kapıp kaçıyor :D

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Çok güzel bir tadı olduğunu duydum ceylan palamudunun :) Henüz nasip olmadı orası ayrı. Tebriklerimizi ilet bacanağa Bilge :D Daha iyileri de sana rastgelsin artık dimi dimiii :D

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    iletirim kardeş, aynen ben de senin gibi düşünüyorum, benim sıram geldi de geçti :rolleyes: inşaallah hem bize, hem size daha güzelleri rastgelir.

akşam üzeri kapı çaldı, baktım bacanak elinde bir tabakla gelmiş. sağolsun daha balık pişerken ilk tavayı alıp bize getirmiş, kendisinden önce biz tattık :D lezzetli bir balık. orkinos gibi değil, avlamaya ve alıkoymaya değer bir balık.

bacanak da olmasa balık yiyemeyecez yahu :eek: