slm arkadaslar.Merak etigim konu bu havalı zıpkınlar sualtında kullanıslımıdır?ılk kez zıpkın kullanan arkadaslar ıcın bır kolaylık saglarmı??(kurma zorlugu gibi) Bilgisi olan arkadaslar cvp verirlerse sevinirim.Paylaşımlarınız icin simdiden tesekıkurler...
semih abi hoşgeldiniz.. benim zıpkın konusunda pek fikrim yok hiç kullanmadım diyebilirim;ancak havalı zıpkınların pek etik olmadığını biliyorum ayrıca dayımda vardı havalı zıpkın ve hiç memnun değildi.. heralde zıpkınla balık avlanmaya niyetlensem bu havalı zıpkınlara hiç bulaşmam,vitesi var,pompası var,şusu var busu var... en iyisi kanımca yine lastikliler..
iyi gunler ustad, bıraz daha acık bılgı verır mısın? cunku havalı zıpkını satan pek cok dukkan gordum, madem yasak neden satıyolar
11 türkiye de yasak onu alıp mısıra gidip kullanırsan sana kimse neden kullanıyosun diye sormaz, türküyede kanunen kullanılması yasak ama satışı konusunda bi yasak yok
valla yücel kardeş ben zıpkıncı değilim dalmayıda bilmem benim kardeşim zıpkınla dalar bende konu başlığından dolayı merak edip baktım yazıları okudum havalı zıpkın yasakmı değilmi bilmiyorum ama yasak olduğuna dairde bir yazı bulamadım bize bir kaynak gösterebilirmisin en azından bilgilenmiş oluruz
Zıpkınla avcılıkta yedek hava kaynağıyla dalarak avlanmak yasaktır, havalı zıpkınla avlanmak değil buradaki fark gözden kaçmış sanırım
hava kaynağından kasıt tüple dalmak basınçlı havadan kasıtta kompresörle suya hava basıncı yapılarak avlanmak yasaktır ben hava ile ilgili başka yasak göremedim
Havalı zıpkınla avlanmak yasak değil Aytekin Hatta hatta bu konuya şu anda en iyi cevabı Birahas Ahmet abi verecektir, çünkü bu saatte birtek onlıne zıpkıncı O var
Ben de yasak değil diye biliyorum..Bizde de vardı bu havalı zıpkınlardan ama hem kullanımı zor (her av da doldur et sonra kalan havayı boşalt vs.)hem de içinde hava olduğundan diğerlerine göre suyun içinde nişan almak daha zor zıpkını balon gibi yukarı çektiği için.Hiç dalmak nasip olmadı ama bunları biliyorum
arkadaşlar ben kullanışlı olup olmadığını merak etmiştim verdiğiniz bilgilerden kullanımının zor olduğunu öğrendim,çok tesekkürler...Yalnız baska bir boyuta gitti konu Türkiyede yasakmı değilmi kullanımı yasaksa hangi madde hangi kanun, delilleri göstermek gerekli diye düsünüyorum bazı seyleri kulaktan dolma bilgilerle aktarmamak gerekli dimii
Havali zipkinin Ulkemizde yasak olup olmadigini bilmiyorum. Ancak derinlik artikca basinc nedeniyle icindeki havanin hacmi kuculeceginden, havali zipkinlar derinlik artikca gucunu ve mesafesini kaybederler. Bu yuzden kaucuk lastikli zipkinlar cok daha guclu ve gorevi yerine getirebilecek malzemedir. Havali zipkinlarin tecih sebebi genelde pratiklikleridir. Yay cekme diye bir gucluk icermezler. Ancak uluslararasi profesyonel dalgiclara baktiginizda ellerinde havali zipkini goremezsiniz.(istisnai reklam fotolari haric)
Havalı zıpkın yasak değildir sadece bakımı ve kullanımı zordur o yüzden pek tutulmaz. (lütfen kimse bilmediği konularda yanlış bilgi aktarımı yapmasın..)
Arkadaşlar..Site arşivinde arama yaparak baktım daha evvelde bu konu acılmış yine aynı seyler soylenmiş etikdir diildir yasaktır diildir diye..yasak diyenler kanıtlayamamış.Kullanışlı degil diyenler hiç kullanmadan söylemişler fikir yürütmüşler v.s..v.s.. konuyu burda kapatıyorum ) Isteyen ıstedıgı gıbı avlansın..... yalnız; dogaya ve cevreye saygılı olarak....
havalı zıpkın yasak deyil ben daha önce yazmıştım nerdenmi biliyorum imalatçıyız bende kullandım bakım ve tamire gelen istanbulda avlanan bir sürü insan var