hay maşallah (alabalık)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balıkadam tarafından paylaşıldı.

1. balıkadam

balıkadam ibrahim

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    1 kiloluk aynalı sazan ve 1 kg 900 gr lık alabalık

Uzun zaman oldu mesaj yazmayalı ama özledim mesaj yazmasını bana ait bi av raporu değil gözümüz şenlensin diye koyuyorum.Bu kuzuyu babam göletten yakalamıştır.Av takımı 6 metrelik motorsuz kamış yem olarak solucan kullanılmıştır yaklaşık 4 metre derinlikten yakalanmıştır balık 900 gr ve 41 cm geldi.Kendim sahiplenmek isterdim ama nasip değilmiş.Neyse geçelim hikayesine sabah 9.00 sularında avlak yerine vardık ve hemen oltaları su ile buluşturduk önceden aldımız bilgilere göre balıklar hep porsiyonluk ve altı idi ama bize hep porsiyonluk altı dek geldi ama olsun zarar görmeyenler suya zarar görenler mideye:D eğlenceli sayılacak bi gündü.Sabah oltaları atar atmaz vuruşları almaya başladık ama bi türlü takılan yok ısınalım diye ateş yaktık zamanımın çoğunu ateşin başında geçirdim derken kuvvetli bi vuruş bingo balık takıldı namussuz bi ağır geliyor sanki jaws kıyıya yaklaşınca yan yan gelmeye başladı kalbim duracak oda ne minicik bişi acaba arkasından abisi filanmı asılıyo diye düşünmedim değil ama olsun ilk balığı ben tuttum derken sırayla herkes bi tane tuttu sıra bana geldi dedim yine yemleri tazeledim suyla buluşturdum zili taktım doğru ısınmaya bi yandan zilimi duymaya çalışıyorum bi yandan babama bakıyorum dip oltasını çekmiş yem tazeliyo çıkan yine yok kamışını boşta bırakmış derken şamandırası oynamaya başladı arkadaşı senin oltaya dokunuyolar demeye kalmadan şamandıra kayboldu hemen babamda çek çek bağırışları arkadaşı aldı oltayı hemen babam yetişti aldı kendi oltasını eline kamışa bi baktım u şeklini almış dedim bu zamanda sazanın işi ne evet işi ne beklemiyoruz bu kadar büyüğünüde aklımıza sadece sazan geliyo biraz yukarı çıkınca babam alabalık diye bağırmaya başladı içimden yav bu balıkların aşada body salonu var galiba hepsi kas çalışıyo dedim böyle büyük olacağı aklımdan geçmiyo selepuş nerde selepuş nerde diyo babam ama nafile porsiyonluk balık tutacaz diye getirmedikki:D neyse yavaş yavaş arka arka gidiyor balığı ürkütmeden kıyıya yanaştırıyor derken başka bir arkadaşı son gölü atıyor misinadan tutup çekiveriyor bu olaydan biz galip çıkıyoruz şaşkınlık sevinç bi arada moraller tekrar yerine geliyor kendimize geldikten sonra ava devam ediyoruz bizim oldumuz yerde başka balık çıkmıyor babamın başka bi arkadaşı yer değişikliği yapmıştı kendisini çok severim oda 10 tane yakalamış sonra soğuk yüzünden avı sonlandırmak zorunda kalıyoruz:eek: herkese sevgiler sağlıcakla kalın rastgele

2. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Cok hos bir balik, alabalik cok eglenceli olur, hele benimkisi gibi yakalanirsa )))

3. simendifer

simendifer Sennur

İbrahim bey balık gayet güzel, babanızı tebrik ederim. :) Bir şey dikkatimi çekti. Porsiyonluk balık demişsiniz. Porsiyonluk balık boyu ne kadar oluyor acaba sizin için?

4. Güzelmiş ... Maşallah .....

5. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Hayalini kurduğum avlardan biridir alabalık. Tebrikler , süper bir balık.

6. nevzat42

nevzat42

Tebrikler.Güzel balık.

7. paslıçivi

paslıçivi koray

En İyi Avı:
    ????
    Tebrikler.

8. paslıçivi

paslıçivi koray

En İyi Avı:
    ????
    sizi ve babanızı tebrik ederim...

9. balıkadam

balıkadam ibrahim

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    1 kiloluk aynalı sazan ve 1 kg 900 gr lık alabalık
    mesaj yazan herkese çok teşekkür ederim

şennur ablacım porsiyonluk balığı sormuşsun bizim için porsiyonluk balık 25cm ve 250 gr gelir

10. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Alabalık guzel hele bide benekli olsa...
    tebrikler

11. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    tebrikler cok guzel bır balık.su ana kadar hic avlamadim lakin cok keyif verici olsa gerek

12. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

tebrikler güzel balık

13. Mustafa COŞKUNER

Mustafa COŞKUNER Mustafa COŞKUNER

En İyi Avı:
    1,450 kg kırmızı benekli
    son 5 yıldır balıkçılıkla ilgili tek hobim kırmızı benekli alabalık dersem abartmış olmam.sezon açıldığı andan itibaren her hafta tatili gidiyorum.Aslında artık alabalık avlamak demeyelimde bu balığın bulunduğu ortamda tam bir gün geçirmek benim için hayatın en güzel anları.Yakaladığım balıklarla ilgili fotoları ve bölgenin fotolarını balıkçı dostlarla paylaşağım.ama pc. konusunda acemi yim.biraz geç olucak. RASTGELE

14. cengaver70

cengaver70 süleyman

Favori Kamış:
    KLASİK kamış olta
    En İyi Avı:
    12ve 6 klilo PULLU SAZAN
    guzel av bende yakalamıstım ıkı kıloluk bır ala tebrıkler rastgele

15. 63SUSKUN

63SUSKUN Şaban ULUK

Favori Kamış:
    Surf- uzatma kamış- dip oltası Deniz için de bir çok takım var.
    En İyi Avı:
    Turna(baraküda)- yanılmıyorsam 2-3 kilo civarında
    tebrik ederim . çok lezzetli olduğu kesin. en azından burdan öyle gözüküyor. Afiyet olsun