Haydi BALİK AVİ NET'ÇİLER HEP BERABER BALIĞA !!!

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında derya__kuzusu tarafından paylaşıldı.

1. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Tüm BALIK AVİ NET üyeleri

Buluşma, Tanışma Organizasyonu ile Hep beraber bir arada olmaya ,ve büyük bir Gün yaşamaya davetlisiniz.:)

YER: İZMİR
    TARİH : 11-12 AĞUSTOS

İZMİR ,

ANKARA ,

İSTANBUL ,

ANTALYA ,

SAMSUN ,

AYDIN ,

MANİSA ,

KAYSERİ,

ESKİŞEHİR,

ve Daha adını sayamadığım tüm illerimiz.

Ağustos ayındabüyük buluşmada hep beraber olalım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Haziran 2007
  2. TAHSINGUMUS

TAHSINGUMUS

Değerli arkadaşım . Çağrınızı yeni okudum ; zira çiçeği burnunda üye , fakat yaşlı bir arkadaşınızım. İstanbulda -Kadıköy'de ikamet ediyorum. Uzun yıllar boyu Boğaz da ve Marmara kıyılarından olta salladım ve hemen her balık ile ilgili de hikayelerim vardır. Olta balıkcılığını sipor olarak düşünüyorum ve balıkcıyı da siporcu olarak kabul ediyorum. Buluşma fikriniz çok yerinde ve güzel . Yaz aylarında sanırım biraz zor olur , fakat birkaç kişi bile olunsa elit bir birliktelik olacağına inanıyorum. Eğer koşullar uygun olursa bende katılmak isterim . bol balık tutacağımız günlerin özlemi ile . Hoşca kalınız RASGELE.
    Tahsin GÜMÜŞ .1946 0 RH +
    İstanbul / kadıköy

3. derya__kuzusu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1) Teknemi ,karadanmı denmiş :Tabiki karadan olucak okadar insanı tek tekneye sığdıramıcamızdan 2-3 tekne olmamız gerekicek,buda birlik ve beraberliğimiz için amacımızın dışına çıkmamız demek amaç tanışmak ayrı teknelerde nasıl olucak

2) Üstelik bazı arkadaşlarında dediği gibi uzun yollardan gelicekler masrasları zaten çok olucak.

3)Aslında sadece şuna karar vermemiz gerekiyor.Cuma'danmı ?Çumartesi'denmi ? kamp şeklindemi )otel,motel ,gibi birşeymi bende ona göre yer ayarlamalarına başlıyayım, ve en azında bir koy ayarlamalarına, rezervasyon çalışmalarına başlıyabşleyim.

4)Şimdi tüm illerden isteğim herkes kendi ilindeki arkadaşları organize etsin ve kaç kişi geliyor burada illerin karşısına yazalım ...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Haziran 2007
  4. simendifer

simendifer Sennur

1) Teknemi ,karadanmı denmiş :Tabiki karadan olucak okadar insanı tek tekneye sığdıramıcamızdan 2-3 tekne olmamız gerekicek,buda birlik ve beraberliğimiz için amacımızın dışına çıkmamız demek amaç tanışmak ayrı teknelerde nasıl olucak

Kıyıdan olmalı. Açıklamayı zaten yapmışsın, ben de aynı şekilde düşünüyorum.

2) Üstelik bazı arkadaşlarında dediği gibi uzun yollardan gelicekler masrasları zaten çok olucak.

3)Aslında sadece şuna karar vermemiz gerekiyor.Cuma'danmı ?Çumartesi'denmi ? kamp şeklindemi )otel,motel ,gibi birşeymi bende ona göre yer ayarlamalarına başlıyayım, ve en azında bir koy ayarlamalarına, rezervasyon çalışmalarına başlıyabşleyim.

Bence Cuma akşamından yola çıkılır, Cuma akşamından yola çıkamayacaklar da C.tesi sabahtan yola çıkarlar. Bir şekilde C.tesi gecesi herkes orada olur. Cuma akşamından yola çıkanlar da, C.tesi günü diğerlerini beklerken sohbet, muhabbet eğlenirler. Benim fikrim, otel, motel, pansiyondan ziyade, çadır kurabileceğimiz bir mekanın ayarlanması ve çadır kurmamızın daha güzel olacağı. Bana sanki daha sıcak bir ortam olurmuş gibi geliyor, siz ne dersiniz bilmiyorum. Şarkı söyleriz, eğleniriz v.s.

4)Şimdi tüm illerden isteğim herkes kendi ilindeki arkadaşları organize etsin ve kaç kişi geliyor burada illerin karşısına yazalım ...

Bunun için İstanbul ayağını alabilirim. Diğer illerden de kim üstlenmek istiyorsa belirtsin, ona göre koordine olalım.

Son düzenleme: 15 Haziran 2007
  5. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Ankara Ekibi

LİSTEMİZ AŞŞAĞIDAKİ GİBİ KESİN OLUP GELMEK İSTEYEN DİĞER ARKADAŞLARIMIZDA EKLENECEKTİR.

ÇİKO DAYI
    TURGAY
    ERHAN
    MUSTAFA
    ÖNDER
    ÖZKAN
    ALİŞ
    KEMAL

6. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, daha önce ankete oy kullanmış olan arkadaşlarımızın isimleri aşağıdadır.90 kişi var listede. Bu arkadaşlar, şayet geleceklerse, bulundukları ildeki arkadaşlarımızla koordine olup burada listeyi verirlerse seviniriz. Teşekkürler.

YER : İZMİR,
    TARİH : 11-12 AĞUSTOS 2006

OY KULLANANLAR

Son düzenleme: 15 Haziran 2007
  7. bartabas

bartabas

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    alabalık bir kiloya yakında sanırım
    Müjdat abi benide eklersen sevinirim ilk katılımım olucak umuyorum çok güzel geçecek.

8. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    müjdat bey benide yazın eskişehir hanesi boş olmasın bi aksilik olmazsa bende gelecem slmlar

9. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    teşekkürler saolasın

10. ozan

ozan Ozan

Arkadaşlar büyük bir aksilik olmazsa bende geliyorum. belkide ailecek çoluk çocuk geleceğim ama önce kayın valideyi bi ziyaret etmek lazım orada belli olacak kaç kişi gelip kaç kişi kalacak. belki kayın valide üzülecek bende gelemeyeceğim bilmiyorum. hele bi varalım ama bu sefer mutlaka geleceğim gibi görünüyor. offf neyse hele bi varalım aydına

11. simendifer

simendifer Sennur

Ozan, senin ismini de listeye ekliyoruz o zaman. Duruma göre gelemeyeceksen çıkartırız ya da seninle gelecekler olursa onları da ekleriz olur mu? Çünkü bizim için kişi sayısı, yer ayarlama durumu nedeniyle önemli. ;)

12. ozan

ozan Ozan

ok 4-5 kişi ya da 2 kişi yada hiç gibi 3 seçeneğim var bakalım ana-kız buluşsunlar karar ozaman saygı duymak lazım 6 aydır görüşmüyorlar:p

13. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    benim ismim de eksik ben eşimle birlikte gelicem(2 kişi ) ona göre.:)
    müjdat abi beni unutmadın demi:)

14. ozan

ozan Ozan

son durum nedir çadır kampmı yoksa ben mi atladım varmı son karar

15. derya__kuzusu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Evet Ozan kardeşim çadır kampı yapalım diyoruz çünki çok uzaktan gelicek olanlar var hem dinlenebilsinler hemde daha ucuza maaledelim deniyor ve buna karar verildi..

16. tutku

tutku

Güzel bir organizasyon olacağa benziyor. Gelmeyi çok isterdim elbette. Ama istanbul da değil ki. Ailemin izmir için izin vereceğini sanmıyorum zaten. Başka bir zamanda başka bir yerde aranızda olurum inşallah.

17. derya__kuzusu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

Canın sağ olsun kardeşim bizde bir sonrakini İstanbul'da yaparız oraya gelirsin :)

18. bartabas

bartabas

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    müjdat abi benim ismin yanına bi kişi daha ekleyi ver ismail ve ailesi diyerekten saygılar abi .

19. Benim bir fikrim var....

Sevgili Dostlar,

Yeni bir birliktelik, yeni bir oluşum, yeni başlayacak dostluklara ilk adım olmaktadır yapılan organizasyonlar.
    Bu defa yapacağımız organizasyona ülkemizin bir çok ilinden katılımın olması ise daha da gurur verici ve daha da bir önem arz etmektedir.

Peki arkadaşlar bu organizasyonda bir ses getirmeye ne dersiniz ?
    Bir çoğunuzun bildiğiniz üzere 37/1 ve 37/2 nolu sirkülerde güzel İzmir’imiz için bir bend bulunmaktadır.
    Bu bent şu şekildedir.

Alan Yasakları ve Sınırlamalar

Yer yasakları

MADDE 12-

(1) Amatör balıkçılığa tamamen kapatılan içsu kaynakları sirküler ekinde Ek-1 sayılı listede, kısmi yasakların uygulandığı akarsular ise ek- 2 sayılı listede verilmiştir.

Ek- 1 sayılı listede belirtilen göletler hariç tüm göletlerde, sirküler ile getirilen zaman yasaklarına ve getirilen diğer düzenlemelere uymak şartıyla amatör balıkçılık yapılması serbesttir.

(2) Gökçeada Yıldız koyu ile Yelkenkaya arasında sahilden itibaren “Sualtı Deniz Rezervi (Parkı)” oluşturulacak olan (390 14’ 06’’ N -250 54’ 18’’ E; 390 14’ 18’’ N -250 54’ 18’’ E; 390 14’ 24’’ N-250 56’ 06’’ E; 390 14’ 36’’ N -250 56’ 06’’ E) koordinatlarında, 200 m. genişliğinde 1 mil uzunluğundaki alanda her türlü istihsal vasıtası ile avcılık yasaktır.

(3) Fokların yaşadıkları mağaralarda ışık kullanmak, her türlü vasıta ile dalış yapmak ve amatör su ürünleri avcılığı yapmak yasaktır.

(4) Akdeniz’de, Kızılliman mevkiinde (360 06’ 26’’ N - 330 06’ 40’’ E) , (360 05’ 17’’ N - 330 05’ 31’’ E), (360 06’ 09’’ N - 330 05’ 46’’ E), (360 06’ 00’’ N - 330 07’ 10’’ E) koordinatlarında sportif amaçlı su ürünleri avcılığı yasaktır.

(5) Mersin ili, Erdemli ilçesindeki ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü sınırları içerisinde kalan limanda ve limanı çevreleyen 500 metrelik alan içerisinde amatör su ürünleri avcılığı yasaktır.

(6) İzmir limanında, Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan saha içerisinde her türlü su ürünleri avcılığı yasaktır.

Şimdi bunda ne var diyeceksiniz.

Benim iki önerim var.

İlk önerim ;
    Madem Egenin incisi İzmir’de buluşuyoruz.
    Ozaman organizasyon öncesi, İzmir Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Heykeline " Balıkavı.net " çelenki bırakalım.

İkinci ve en önemlisi ise;
    Yukarda sirkülerimizde bahsedilen 6 ncı bent için sitedeki bir çok arkadaşımız gerekli mercilere birçok e-post mesajı atmamıza rahmen halen bir sonuca ulaşılmamıştır.
    İşte burada bir adım da biz atalım diyorum.

Nasıl mı…? ;

Aramızda yapacağımız bir birliktelik ile ( bakınız Fidan Kampanyası ) anlaşacağımız bir matbaa firmasına yaptıracağımız el afişlerini belirleyeceğimiz noktalardan gruplar halinde körfezde avlanan amatör balıkçılara vererek, bu balıkçıları bilinçlendirelim diyorum.
    Böylelikle sitemizin adını duyurmuş, hem yasaklanmış av sahasında avlanan balıkçı dostlarımızı bu yasaktan haberdar etmiş ve yetkililerin bu anlamda yapması gerektiği çalışmaları hızlandırmış oluruz diye düşünmekteyim.

Nedersiniz arkadaşlar bu büyük oluşum içinde bir ilke daha adım atmaya değmez mi?

20. bartabas

bartabas

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    ben ve arkadaşım (2)