İş bu solucan Avustralya menşeli olup aile boyu dur... 1 tanesi ni nasıl iğneye takarsanız bilemem ama bunu artık dilim leyip yada yaprak yemde yapabilirsiniz... dondurup saklarsanız 1 yıllık yem ihtiyacını karşılar.. yada ithal ederseniz para bile kazanırsınız. vs..vs.. kaynak http://www.theage.com.au/news/national/wor...3422048310.html
Hüseyin im aman ha .. evde koyacak yer yok. abisi... ha sahi bakarsın bizim sazanlar ''ithal solucandır'' derler yemazlar felan wıkıpedi de 3,5 m ye kadar uzayanları var diyor..dogrudur..herhal..
ya aslında bunlardan türkiyede de bulunur.. biz karadenizde trabzonda köyde engebeli arazıde belleme dediğimiz işi yaparız. bunu insan gücü ile yaparız. traktör arazi için uygun olmadığından. tarlayı bellerken biz bunlardan buluruz.. boyu uzadıkça bir metreyi bulur.. ama göl için ideal olduğunu sanmıyorum.. göl balığı daha küçük bildiğimiz solucanı bile yerken naz yapar eğer yeminiz kendinden geçmişse.. denizde işe yarayacağını sanmam çünkü deniz balığı bunuda seçer malum çamur gibi ve tuzlu olmaz.. bunu tuzlarsan da kendinden geçer hiç iyi olmaş diye düşünüyorum. belki buyuk kanca ile yayın balığına atılabilir. buyuk yayın almak için başkada işe yaramaz diye düşünüyorum...