sabah saat 5 :30 hazırlandım ve deniz kenarına ulaştım hava hafiften sisli ama deniz çarşaf gibi sular baya çekilmiş hedefimdde sazan avlamak var benim eski 28 lik 200hp suzuki motor yeni sahibinin eline baya bakımsız ve harap durumda arkadaşlardan beni yarım ada olan ve yaban hayatı koruma alanı olan (miyankale) de bırkmalarını rica ettim ve dönüşte beni almalarını söyledim yanimda kimse olmadıgından ve cep telefonu ve gereksiz diger eşyaları arabada bırktıgımdan (balıktayken kesinlıkle rahatsız edilmekten hoşlanmam görültüdende) meradan fotograf çekemedim.saat 7 gibi oltamı suyla buluşturdum yem olarak bahçeden bir miktar toprak solucanı ve hint safranı ile yogurulmuş ekmek içi hamuru almıştım ilk denemeleri ekmek hamuru ile yaptım çok zayıf vuruşlar alyorum ki bunlar ufak balık yavruları yemi parçalıyorlar ve yiyorlar bir saat kadar bu şekilde oyalandıktan sonra yemimi degiştirip solucan takma kararı aldım solucan takıp oltayı suya attıktan kısa bır süre sonra kuvvetli bir vuruş aldım artık büyü balıkların oldugundan eminim ve sabırla bekledim sonra bir vuruş daha aldım ve kamışın ucu yattı hemen tasma atıp çekmeye başladım 1 kiloya yakın bir sazan üç igneli dip oltasının en alt kanjasında. takımı degiştirip 2 kanjalı ikiside dibe oturan takımı kullanmaya başladım vuruş alyorum ama suyun soguklugundan olsa gerek balık yem yemeye çok meyilli degil.güneş bulutların ardından çıkyor yavru balıklar su yüzeyinde gruplar halinde saga sola gidiyorlar oltama güzel bir balık vurur diye tekrar umutlanyorum ve umudum boşa çıkmıyor oltanın ucu hafıften egilmeye başlıyor sanki akıntıya yakalanmış gibi biraz daha egilince tasmayı vuryorum ve balık oltada bu şekilde 5 tane daha balık alyorum ve hepside aynı şekilde sadece mısına gerilyor vuruş yok dönüş zamanı yaklaşyor yavaş yavaş toplanmaya başlıyorum biden gözum oltanın ucuna takılyor delicesine sallanyor anlaşılan balık kendini oltaya takmış ve son dakka golu 60 cm civarı bir sazan avı sonlandırıp arkadaşlarla dönyorum. [/IMG]
Abiciğim Allah avlarınız artırsın. Güzel av yapmışsınız. Ancak anlatımı resimlerle biraz renklendirseniz çok iyi olacaktı. Hem biraz Hazar denizini farklı açılardan görmüş olur, hem seni tanır, hem de balıkları görürdük. Balığa gidemediğimiz şu günlerde, biz de senin heyecanını paylaşmış olurduk. Neyse, bir dahaki sefere rast gelsin diyorum. Sağlık ve muhabbetle kalman dileklerimle. Allah'a emanet ol.
Balıklar İsrail Sazanımı?. Birde kuyrukların tamamı parçalanmış gibi duruyor... Avlarınız daim olsun..
tuzluluk %018 gorgan korfezi %015 bulunan balıklar sazan.çapak.akbalık.inci kefal.has kefal.altınbaş kefal.sudak.deniz alası.mersin balıgının bütün çeşitleri( HUSO HUSO VE ACİPENCERİDAE FAMİLYASI).
TEŞEKKÜR EDERİM BÜYÜKLERİ SİZİN OLTANIZA GELSİN .balıklar hakiki pullu sazan plastik çuvalda olduklarından ilk yakaladıkları dogal olarak akşama adar kuyruk ve yuzgeçleri çuval içinde debelenmekten kırılmıştıtr en son yakaladıgımın eve geldiginde bile yaşıyordu ve kuyrugu sapasaglamdı sonuçta kuyrugu yemiyoruz. :hungry:
kesinlikle klezzete farklılık var tatlı suda ve barajlardakı sazan ların eti biraz yavan dır birde ne kadar pişirirsen pişir içi yumuşak kalır etin. bu mubarekler kızarttıgın zaman peynir gibi gevrek olyor :hungry: ve tad olarak çok farklı.sonuçta deniz aroması balıgın içine işliyor.:hungry: