Haziran Kısır Raporlar (Fırdöndü düğümü)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Pascal33 tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tuttuğun güzel balığı ve cinsini biraz daha incelersen literatürde,bu balığa akdeniz barrakudası demenin daha uygun olabileceği kanısına varacağını sanıyorum sevgili BOra.

İskarmoz yada Turna diye adlandırılan diğer akraba cinsle aralarında bazı farklar olduğunuda farkedersin.

Düğüme gelince.

Ben jig avlarımda,yani düğüme en çok güç binen avlarımda,illaki chain knot kullanırım.

Atması uzun sürebilir,ancak düğümün en hassas noktasına kadar atılan her ilmek balıkca uygulanan gücün absorbe olmasını sağlar.

Bu denemeylede sabittir.

Aynı büyükce bir fırdöndünün her iki halkasına muhtelif düğümler atılsın.

Bir tarafa chain knot diğer halkayada palomarda dahil sırasıyla her bildiğimiz düğümü atalım karşılıklı çekelim yavaştan başlayarak.Sonuçta her seferde chain knot'un galip geleceğini görürüz.

Sevgiler

2. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Vedat Abi çok teşekkür ederim,ne zaman bir sıkıntımız olsa he zaman yanımızdasın,Allah başımızdan eksik etmesin seni,youtubedan izleyip,çalışmalara başlıyorum.

3. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Bugün 29 Haziran Cumartesi,sabah suyu yaptığım av.Hava 3-5 poyraz,av saati sabah ezanından 20 dakika önce, ezandan yarım saat sonraki zaman dilimi,balık alan sahteler ima skimmer,lucky craft
    Balıklar artı 7 mt de alınmıştır,ilk iki balık gece karanlığında su üstü sahtelerle alınmıştır,bu arada gece su üstü iş yapmaz derin suda iş yapmaz gibi kendime koyduğum tabuları da yıkmış oldum.

Uploaded with ImageShack.us

4. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Bora getirtme beni oraya :)
    Demek parti basladi senin oralarda
    Devami rastgelsin kardesim.

5. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Sağ ol abim.Atıl Abim şimdi ilk göçte bu boylar en küçük olanlardı,dönüşte ilk gelenler,aradı 2-3 kiloluklarda sardalyayla tutuluyor,tahminimce ocak levrekleri temmuz sonu gibi gelirler,en cafcaflı zamanında ben sizi çağıracağım abi.