HD kalitede yayın (Kuyruk Acısı)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ateschbey tarafından paylaşıldı.

1. ateschbey

ateschbey Hakan

Favori Kamış:
    Albastar 2025 Alba Platin 300 cm
    Favori Makine:
    Albastar KK 50
    En İyi Avı:
    Daha en büyüğünü yakalamadım yakalayınca yazarım
    Avlak: Kızılırmak'ta bir yer
    Tarih: 22.07.2012
    Yem : Solucan
    Hedef Balık: Sazan & Bıyıklı (Bekir,Tilkiburun)

Selam saygıdeğer balıkçı arkadaşlarım, abilerim, kardeşlerim ve ustalarım. Bu foruma yazacağım ilk av raporum o yüzden hatalarım olursa şimdiden affınıza sığınıyorum umarım resimleri ekleyebilirim. Çocukluğum (0-8 yaş arası) Amasya yeşilırmak kıyısında geçse de henüz balık hastalığına 3 yıl önce tutuldum. Sezon açıldığından beri sürekli göletlere gider sazan veya sudak yakalamaya çalışırdık. Bende at-çek tekniğine gönül vermiş balığı armut gibi toplamayı değil de onunla oynamayı sevenlerdenim. Birkaç arkadaşla beraber iki haftada bir içişleri bakanlığından yazılı izin alarak :D balığa gideriz. Kanıma giren komşum sayesinde ilk defa Kızılırmak'ta balık tutmak için sabahın erken saatlerinde takım taklavatı alıp yola koyulduk. Avlağa geldiğimizde etraftaki kalabalık bizi şaşkına çevirmişti. Balık avına yeni başlamama rağmen tırıvırının germe ağın zararlarından ziyade eğer bu işi bir hobi olarak benimsediysem emek harcamadan doğaya zarar vererek tırıvırı vs yerine bi kanca biraz misina birkaç solucanla şansımı denemek istediğim için bütün bu yasak zerzevata karşıyım. Yalnız gelin görün ki yıllardır balıkçıyım diyenlerin elinde bu lanet olası icat (mucidine sövmemek elde değil). Her neyse içimdeki nefretle konuyu fazla dağıttım. Araçtan iner inmez kendimize insanlardan uzak güzel bir yer bulduk ve bütün malzemelerimizi alıp ırmağın kenarına indik. Güneş yükselmiş hafiften içimizi ısıtıyordu. Oltalarımızı hazırlayıp hemen suyla buluşturduk yem olarak solucan kullanıyorduk. Ama bulunduğumuz mevkide suyun debisi öyle yüksek ki 150 gr kurşun bile sürükleniyor çareyi oltaları hemen önümüze atmakta bulduk. Zilleri taktık ama zil kimin umrunda gözlerimiz oltada oturduk başladık muhabbete ufak tefek zil sesleri geliyor arada ama akıntıdan diyip pek bakmıyorduk. Sonra sanırım ufak balıklar solucanları bitirdi diye kontrole başladık bir kaçtane bir elin büyüklüğünü geçmeyecek bekir namıdeğer bıyıklı balığı incitmeden suya iade ettik. Yemleri tazeleyip tekrar beklemeye koyulduk saat 10 civarı rahmetli babamın yadigarı benim tabirimle milyarlar verseler vermem dediğim albastar marka kamışın akıl almaz derecede eğildiğini gördüm aksilik zil de çalamadan suya düştü. Bir hışımla fırladım yerimden ulen babamın oltayı mı götürecen peşinden atlarım valla diye. Kaptığım gibi sarmaya başladım ama nasıl bir mücadele suyun kenarında balık kalamayı da açmayı unutmuşum o çekiyo ben çekiyorum. Tam sudan çıkarayım derken ilk adam akıllı balığımı yaklaşık 40 cm civarındaki Bekirimi kancanın ağzından çıkmasıyla ırmağın azgın sularına teslim ettim. Sonraları ufak tefek vuruşlar oldu ama kayda değer bir balık alamadım. Karşı kıyıya baktığımda iki kişinin kaya üzerinden at-çek yaptığını gördüm. Acaba ne yakalamaya çalışıyorlar diyerek takım çantasından hemen elime geçen ilk kaşığı ( parlak yemek kaşığı gibi ) taktım ve başladım at çek yapmaya akıntı da at çek gerçekten zormuş. Komşum bırak onu yaa kendini yoruyosun dese de ben inat ettim en azından suyun gücünü hissediyordum öğleden sonra saat 2 yi geçmişti. Tamam artık yoruldum derken son defa atıp çekiyim dedim kaşık tam kıyıya yaklaşmıştıki birden takıldı. Eyvah dedim yine gitti takım şimdi işin yoksa misinayı kopar yeniden takım hazırla neyse giden bir kaşık olsun dedim var gücümle asıldım. Suyun dibinden sanki bir ağaç köyü kaşığımla beraber yükseliyor. Aman tanrım o da ne hiç sarı renkli kaygan parlak ağaç kökü olur mu. Bakın hele siz benim kaşığın yaptığına balığın sadece kuyruğunu görebildim zaten dalgalı olan su köpürdü bulandı çamurlandı tabi hayatımda hiç yayın tutmamış ben çok şaşkındım. Hala inanmıyorum yok yaa balık değildir poşettir diye uğraşıyorum. Ama ne zaman balık suyun üzerine çıkmaya karar verdi o zaman neye uğradığımı şaşırdım kocaman dev gibi bir yayın üstelik sapsarı ama nasıl olurda bu denli büyük bir balık kaşığa saldırır diye düşünürken suyun içinde kaşığımı gördüm balığın ağzında değil kuyruğunda takılıydı. Sanırım balık kıyıda çöplenirken volta atarken tesadüfen takmıştım kaşığı. Neden sonra aklıma suya ayaklarımı sokup balığı çekmek geldi aklıma. Tereddüt etmedim kasıklarıma kadar suya girdim balık kuyruk vurdukça dur oynaşma diye bağırıyorum etraftakiler aval aval bana bakıyor millet boğulduğumu sanıp yardıma koşuyor ben ise balığı kucaklamak niyetindeyim. Birden elimi nasıl soktum bilmiyorum solungacından daldırdığım gibi yüzüstü balıkla beraber kendimi kıyıya attım belden alt tarafım hala suda keza balığın kuyruğuda öyle sonra komşu tuttu beni kollarımdan ama ben balığı bırakırmıyım. Etraftakiler şaşkın şaşkın bakıyor kalktım ayağa arabaya kadar balığı sürükleyerek götürdüm peşimizden de baba yadigarı olta :D balığı çimenlere attım arabadaki eşofmanlarımı giyip geldim komşunun eline fotoğraf makinesini verdim çek resmimizi kabadayıyla dedim. Etraftakiler hala anlam verememiş o koca yayını kuyruğundan nasıl yakaladı diye hayıflanıp duruyordu. Ben tabi suratımda bildiğiniz aptal gülümsemesi nasıl keyifliyim ama. Fazla uzatmaya gerek yok dedim bu balık sizede bizede yeter dedim komşuya resimleri çekindik yola koyulmak için hazırlanırken baktım etraftaki herkes at çek yapmaya başlamış hatta tırıvırı kullananlar bile. Diyeceksiniz tırıvırı kullananları şikayet etmedin mi konuyu dağıtmamak için yazmadım araçtan inmeden ilk işim jandarmayı sabahın köründe aramak oldu iki defa aramama rağmen ne gelen var ne giden. Irmakta yaşadığım ilk deneyimimde böyle güzel bir tesadüfün vermiş olduğu sevinç ve gururla evimize doğru yavaş yavaş yol aldık ve ertesi gün evin bahçesinde komşumuz ve ailesiyle güzel bir balık keyfi yaşadık. Bu adrenalin ve heyecanla balığın boyunu ve kilosunu ölçmek hiç aklımıza gelmedi direk mideye indirdik. Ama benim boyum 187 artık göz kararı balığın boyu ve kilosu hakkında tahminlerde bulunursunuz. Umarım resimleri ekleyebilirim. Çok uzun bir rapor oldu inşallah canınızı sıkmamışımdır. Hepinize keyifli ve bol avlı günler, rastgele. Sizi resimlerle başbaşa bırakayım.Resime dikkatli bakarsanız balığın kuyruğundan hala kaşığı çıkarmamışız.

2. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    Hey maaşallah ,kısmet işte kuyruktan geliyor.

3. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Maşallah Hakan çok güzel yayın yakalamışsın.. tam bir macera olmuş.. yayını yabancı ülkelerde kaşık silikon rapala vb sahteler ile oldukça fazla yakalıyorlar, sahtelere gelmesi normaldir avcı balık çünki.. bende tatlı su levreği için atıp çekerken silikon kurt ile yakalamıştım 4kg falandı.. eti mükemmeldi..
    Rastgele..

4. no_panix

no_panix mesut

Favori Kamış:
    carmoran bullfigter 2.70
    Favori Makine:
    okuma flame 30
    En İyi Avı:
    1.5kg müren
    Şansdiye buna denir işte :D tebrikler

5. angler06

angler06 Ümit

Kısmette varsa kuyruğuna takılır gelir demek ki.
    Hakan tebrikler.

6. SerKaN_25

SerKaN_25 SerKaN

Favori Kamış:
    daiwa 1.65
    Favori Makine:
    discowery
    En İyi Avı:
    57cm turna.. 38 cm kadife.
    raporu okudum ve seninle aynı duyguları yaşamış kadar oldum ..balık süper tebrikler kolay gelsin ..rastgele..

7. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Maşallahhhhh süper bir av olmuş tebrikler

8. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Tebrikler. Rızık oldumu insanda gelir bulur mezarda :D

9. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Tebrikler

Tebrikler,
    Yıllardır avlanırım, böyle güzel bir av denk gelmedi.
    Sağlıcakla kal.

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    gümbürtüye gitmiş zavallı:D nasip diye buna derim ben:thumb: bir şekilde sahibini buluyor:) tebrikler:)

11. oldboy06

oldboy06 Evren

En İyi Avı:
    83 cm Turna
    tebrik ederim kardeşim çok çok güzel bir yayın. İyi bir kuyruk acısı yaşatmışsınız :) keyifle okudum raporunuzu..

12. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Raporunu keyifle okudum .Tebrikler

13. ateschbey

ateschbey Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar KK 50
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Güzel maceralı bir gündü. Daha irileri size rastgelsin inşallah.

14. ateschbey

ateschbey Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar KK 50
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Daha irileri rastgelsin inşallah

15. ateschbey

ateschbey Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar KK 50
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Daha iyisi size rastgelsin.

16. ateschbey

ateschbey Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar KK 50
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim daha iyilerini avlamanızı dilerim.

17. ateschbey

ateschbey Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar KK 50
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim ilk raporumdu umarım herkese aynı duyguları yaşatabilmişimdir. Rastgele

18. ateschbey

ateschbey Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar KK 50
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim daha güzel avlara inşallah.

19. ateschbey

ateschbey Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar KK 50
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim daha iyilerini avlamanızı dilerim.

20. ateschbey

ateschbey Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar KK 50
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim umarım nasibinizdeki o güzel büyük av bir an önce oltanızın ucuna gelir.