uğur kardeşim, aslında bunları yazmam gerekmez hele buraya yazmam hiç gerekmez ayrıca kimsenin bilip bilmemesi de önemli değil fakat madem bu kadar merak ettin ben söyliyeyim. sen nasıl ki müslüman bir anne-babadan dünyaya geldinse , bende gayrımüslim anne-babadan dünyaya geldim. ben bir nezaket yapıp hem hepimizin 30 agustos zafer bayramımızı ve islam aleminin ramazan bayramını kutlayayım dedim ; ki her sene tüm arkadaşlarımı tanıdıklarımı arar bu şekilde kutlarım onlarda benim dini bayramlarımda beni arayıp kutlarlar. benim çocuklugum ve gençliğimin büyük kısmı istanbul kurtuluşta geçti. biz seker bayramında mahalle arkadaşlarımızla gider şeker toplardık hata hepsi teker teker bizimde zilimizi çalar şeker ve harçlıklarını alırlardı. onlarda paskalya bayramımızda gelip bizden boyalı yumurta ve çörek alırları. komşularımız her kurban bayramında bizleri de düşünürdü biz de allah kabul etsin der kabul ederdik. ben bir art niyet gütmeden seker bayramı yazmıştım fakat belki de bilmeyerek başka ideolojik problemlere girmiş gibi oldum. işin orası beni ilgilendirmiyor. ben sadece samimi olarak tüm islam dinine inanan kardeşlerimin abilerimin arkadaşlarımın bayramlarını kutlamak istedim hepsi budur.
Roy kardeşim, Müslüman toplum olan bizlerle yaşamış, bu güzel kültürümüz hakkında samimi duygulara mahzar olmuşsun. Bu güzel ve anlamlı günümümüzde, bizleri hatırlayarak bayramımızı tebrik etmen ayrı bir incelik ve nezaket olarak algılıyor ve 2. kez teşekkür ediyorum. Önemli olan samimiyet ve içtenliktir. Her ne kadar şeker bayramı demiş olsan bile, bizlerin kültüründe her iki söylemde geçerlidir. Alternatif fikir yürüten arkadaşlarımda, konu hakkında biraz fazla hassas davranmışlardır. Onlarıda, görüşleri nedeniyle hoş karşılamak gereklidir. İyi dileklerimle. İyi dileklerimle
Bize böyle ögretti ailemiz tevfik bey niyetli arkadaslarin yaninda sigara içmeyiz bise yemeyiz iftara davetliysek top patlamadan agzimiza bise atmayiz. Baba amasya ana sivas ben istanbul dogumluyum saygi sevgi verdigin sözü yerine getiremek önceliktir tekrar bayraminiz mübarek olsun
Çok uzun zamandır foruma giremedim,kusura bakmayın,nede olsa ihtiyarladık. Bende tüm arkadaşlarımın 30 Ağustos bayramını kutluyorum.Ramazan bayramınızda mübarek olsun,sağlıklı nice bayramlar diliyorum.
tüm forum sakinlerinin 30 ağustos ve ramazan(şeker )bayramını kutlarım değerli kardeşlerim değerli abilerim şu bayram mesajlarını şöyle bir okudumda hayretler içersinde kaldım bir bayram başlığı bile nerelere çekilmiş pes yani
İşin kaynağından inilip bakılıp öğrenilirse, gerçeğin ne olduğu veya olmadığını çok daha güzel anlarız..! Bu kanudada yanlış beyan ve fikirlerede kapılmamış oluruz..!