Henry Gilbey tarzı bilgi içeren videolar

Konu, 'Videolar' kısmında eminertürk tarafından paylaşıldı.

1. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Dediğin gibi Turgay abi yapılmaz değil...

2. modena

modena

aykut beni disco ya götür...:D :D ...(uyarı geldi balığa götürecekmişsin)...

sen yoksan bende yokum...anca beraber kanca beraber...;)

3. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ihalenin Turgay abiye kaldığı kesinleşmiştir Foruma Millete hayırlı olsun :D

4. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aykut abi Alt yazı olmasada videoların altına yorum olarak eklesek yinede faydalı olur gibi geliyor hoş Turgay abiden sonra gerek kalmıcak ama ozamana kadar idareten:p

5. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Hayırlı olsun Bitirim İkili (Turgay-Aykut) :D:D:D
    Herkes biliyorki siz bunu kolaylıkla yaparsınız..
    Gerçekten büyük bir açık kapatılmış olacak sayenizde, şimdiden hayırlı olsun ve kolay gelsin arkadaşlar..

6. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Tamam götürcem; ama sen dans ediceksin ben de seni çekicem:D

7. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    İlk Video için bir şeyler yapmaya çalıştım, aşağıya ekleyeceğim; fakat önce bir iki hususu açıklığa kavuşturmalıyım. Efendim benim İngilizceyle alakam daha ziyade alanımla ilgili akademik literatürü okumakla alakalı olduğundan, konuşulanı işitip anlama melekem okuduğumu anlama melekem kadar gelişkin değil. Bunun dışında, Gilbey'in dilinin hiç de kitabi olmadığını belirtmeliyim. Bu sebeple bazı yerleri eksik, hatalı veya yanlış anlamış olmam kuvvetle muhtemel. Daha iyi işitebilenlerin düzelteceğini umarak işittiğim kadarını bir transkripsiyon olarak ekleyeceğim. İşittiğim kadarının tercümesini ise Gilbey'in tarzına pek sadık olmayan bir şekilde biraz kitabi bir Türkçe ile ve biraz da serbest bir şekilde yaptım. Neyse, lafı fazla uzatmadan zevk de alarak yaptığım çalışmayı sunuyorum:

HENRY GILBEY - WALK THE DOG FOR BASS:

TRANSKRİPSİYON:
    One of the most visually [kind of?] heart-stopping ways of catching bass is to take him off the top.
    And we use often lures that's called - it's called a slider - I call it a walk-the-dog lure.
    You will essentially take your lure for a walk.
    You're not gonna pop him, you're not gonna slam him [in?] the water.
    You will walk him, crisscross from side to side.
    And poeple get very complicated about how [abaout?] to do [it?].
    It's easy.
    Put the lure out, let him settle.
    And in my mind essentially, I'm working the rod tip double speed, the handle half speed of that
    - to basically get the lure to walk from side to side, slide across the surface, like that.
    All you're doing, double tap the rod, half speed on the reel handle, OK; like that.
    Just tap tap tap from side to side and that makes that lure walk or slide from side to side - you're walking [it] like a dog.
    And you can vary [the speed] at will.
    You can speed it up: bang bang bang bang bang.
    Or slow right down [at that?]
    You gotta keep that rod tip moving,not to pop the lure but to get him to slide like that, [to] walk him - essentially taking your lure for a walk...

TERCÜME:
    Levrek yakalamanın görsel olarak en heyecan verici yollarından biri onu su üstüne çıkarmak[ve orada yakalamak]tır.
    [Bunun için] çoğu zaman benim walk the dog kandırıcısı dediğim kandırıcıları kullanırız.
    [Bu tip kandırıcıların kullanımında] Aslen yaptığınız şey, kandırıcınızı yürütmek/gezdirmektir.
    Onu poplatmaz veya suya çarptırmazsınız.
    Onu yürütür/gezdirir, yani su üstünde bir yandan bir yana zigzaglama hareket ettirirsiniz.
    Ne var ki, bunun nasıl yapılacağı konusunda insanların kafaları epey karışmaktadır.
    [Aslında] Bunu yapmak [oldukça] kolaydır.
    Kandırıcınızı atın ve suya oturmasını bekleyin.
    Ben, kendi zihnimde,aslen, kamış ucunu makina koluna göre iki kat hızla hareket ettiriyorum, şu şekilde.
    Sadece [kamış ucunu] bir yandan bir yana vurdurun vurdurun vurdurun ve bu, kandırıcıyı yürütecek/gezdirecek veya bir yandan bir yana kaydıracaktır - kandırıcıyı bir köpek gezdirir gibi gezdiriyorsunuz.
    Hızı da isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
    Hızlanabilirsiniz: bang bang bang bang bang...
    Veya yavaşlayabilirsiniz.
    [Ama] kamış ucunuzu hareket ettirmeye devam etmelisiniz, kandırıcınızı poplatmak için değil, [zigzaglar yaparak] kaymasını devam ettirmek, onu yürütmek için - yani aslı itibariyle onu bir köpek gezdirir gibi gezdirmek için.

Son düzenleme: 29 Ocak 2011
  8. modena

modena

ilk seminer başlamıştır...

ben demedim mi size...adam akademik kardeşim diye...bu mudur budur a en iyi örnek olmaya aday...:p

9. tanertan

tanertan Taner

Teşekkürler arkadaşlar,ilk çeviri içinde özellikle Aykut kardeşe çok teşekkürler,devamlarını bekliyoruz..

10. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    İkinci Video: "Henry Gilbey - Casting with braid and how to fish paddle tails for bass"

TRANSKRİPSİYON:
    One of the most important things when you fill up a spining reel with braid is underfill[ing] the spool.
    Do not be tempted to cram too much [...?] all you're gonna get is wind knots and [...?].
    Underfill the spool and it'll be safe as houses.
    Much as, a lot of soft plastic fishing is about subtlety, it is about almost doing nothing sometimes.
    Never forget that the humble shad or the puddle tail often likes to be cranked.
    That tail goes loopy in the tide, OK.
    All you're doing, [like?] a hard lure, is that:
    You feel lure trip in the bottom, speed retreive [to get back?] him higher in the water.
    All you're doing is that.
    It's a straight retreive like [...?] wooden hard lures, like that.
    I can feel through the rod tip and the braid, I can feel that tail going loopy in the tide,
    and that is what turns the bass on and the pollock obviously.
    These modern braids, these modern rods, these modern reels, they make lure fishing highly effective.
    But braid, you gotta think about using it, [...?] a few tips and tricks, OK, to make [...life?] a lot easier when you're using it.
    VİDEONUN BU BÖLÜMÜNDE ŞU ÜSTYAZI GEÇİYOR: "Feather" the braid, manually close the bail, and tighten the braid.

TERCÜME:
    Bir spin makineyle örgü misina kullandığınızda en önemli şeylerden biri örgü misinayı az sarmaktır.
    Örgü misinayı makaraya tıkıştırma ayartmasına kapılmayın, yoksa bütün karşılaşacağınız kuşgözleri ve dolanmalar olacaktır.
    Makaraya az sarım yapın ve makinenizi emniyetle kullanın.
    Yumuşak kandırıcılarla balık avının büyük kısmı inceliklerle dolu olsa da, kimi zaman hemen hiçbir şey yapmanız gerekmez.
    Sıradan shad veya puddle tail'in, çoğu kez, düz makine sarımını sevdiğini asla unutmayın.
    Kuyruk akıntıda kıpır kıpır olur.
    Tüm yapacağınız [....?] şu:
    Kandırıcının dipte gezindiğini hissediyorsunuz, çekişi kızlandırıp onu suda daha yukarı kaldırıyorsunuz.
    Tüm yaptığınız işte bu.
    [...] [ağaçatan sert kandırıcılardaki gibi?] bir doğrudan sarım/çekiş.
    Kamış ucu ve örgü misina aracılığı ile kandırıcının kuyruğunun akıntı içinde kıpır kıpır olduğunu hissedebiliyorum,
    ve işte bu, açıkça, levreği ve pollock'ı saldırmaya tahrik eden şey.
    Bütün bu modern örgü misinalar, moder kamışlar, modern makineler, kandırıcılarla balık avcılığını etkili [bir yöntem] kılmaktadır.
    [...] Örgü misina - ki kullanmayı düşünmelisiniz - hakkında onu kullanmanızı kolaylaştıracak birkaç ipucu [...]:
    [SÖZ KONUSU İPUÇLARI ÜSTYAZIDA VERİLMİŞ] ["'Feather'" the braid"den ne kastedildiğini anlamadım] makinenizin mandalını elinizle kapatın ve örgü misinayı gerin.

Son düzenleme: 29 Ocak 2011
  11. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Üçüncü Video: "Henry Gilbey - Twitching Soft Plastics for bass"

TRANSKRİPSİYON
    There is another way to fish these kind of soft plastic worms, OK.
    Off the rocks and mounted on jig-heads.
    Think of a distressed sand eel [you're gonna?] twitching, side to side, like a hard lure, OK.
    The plastics kill.
    Put him out, let him drop down.
    And then think of a hard lure, think of distressed sand eel.
    Twitch him, side to side, boom, boom, let him drop, let him drop, twitch him, like that.
    I tell you, plastics kill.
    We have so much to learn about [...?] bass fishing.
    Twitch him, bam, bam.
    You gotta think about animating the lure.
    Dont disturbe retreive [that kind of?] lure.
    Animate him, bang, twitch, twitch, twitch, crisscross, crisscross, slash, like that.

TERCÜME:
    Yumuşak plastik kurtlarla avlanmanın bir başka yolu daha vardır.
    Kayalıklardan [?] ve jig-head'lere takılı olarak.
    Stress altındaki bir yemlik balığı düşünün; jig-head takılı plastik kurdu sert kandırıcılar gibi kamış ucuyla kısa kısa çektirip yandan yana hareket ettirin
    Plastikler son derece avcıdır.
    Plastik kurdu atın ve aşağı süzülmesine izin verin.
    Ardından sert bir kandırıcıyı düşünün, stres altındaki yemlik bir balığı düşünün.
    Kısa kısa çektirin, yandan yana, bum, bum, süzülerek batmasına izin verin, süzülerek batmasına izin verin, kısa çektirin..
    Size söylüyorum, plastikler son derece avcıdır.
    [...] Levrek avcılığı hakkında öğreneceğimiz çok şey var.
    Kısa kısa çektirin, bam, bam.
    Kandırıcınıza hayat vermenin yollarını düşünmelisiniz.
    Makineyi sarmayı bırakmayın [...?]
    Plastik kandırıcınıza hayat verin, bang, kısa kısa çetirirn, çektirin, çektirin, zig-zag, zig-zag, kamçılayın, işte bu şekilde.

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aykut
    +Elbetteki bu videoların çoğunu izleyip,üstelik tatbikatınıda senelerdir yapan eski ve uzun süreli bir avcı olarak (1977 den beri levrek atçek avcısıyım)anlatılanlara aşinayım.
    İp misina kullanımında,bu misinanın avantajından azami derecede faydanılmasını temin için,birkaç önemli nokta vardır.Makara bobinine normal misina kadar fazla sarılmaması doğrudur.Ama yapılacak en doğru hareket,atışlardan sonra derhal sarıma geçmeden evvel misinayı gerdirerek,aynı az bozulmuş bir teleği,eski haline getirilmesine benzer şekilde,aşağıdan yukarı doğru bir miktar sıvazlanması,sonrasında ise kamışla birlikte avuç içinde tutularak gerekli miktardaki misinanın ilk bir,kaç metre bu şekilde sarılması gerekmektedir.İşte bu noktalar kuş gözü oluşmasını önler.
    Buradaki Feather the braid sıvazlamayı ifade etmektedir.
    Sevgiyle kal

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bekliyoruz Turgay agabey :)

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Emrah
    2003 senesinde bir işim için Malezyaya gitmiştim.
    Tabii olarak fırsat buldukca Başkentteki oltacı dükkanlarınıda tek,tek gezdimdi.
    Merağımı gören dükkan sahipleri,israrla bazı muhteşem balık avı resimleri göstererek,böylesine bir av organizasyonuna katılabileceğimi anlatmışlardı.
    Avatarında GT'dende bahsediyorsun.
    Benim samimi beklentim senden böylesine bir avdır.
    Hadi biraz gayret.
    Sevgiler

15. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Onlarin Hanry'si varsa bizimde Turgay KARAASLAN ' imiz var.
    "Hem daha yakisikli,hem daha degerli" :D

16. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Vedat Dayicigim.Oncelikle ellerinden operim.Inan olsun yine yaklasiyor GT ler,,,,hatta belkide orkinoslar.
    Cok az kaldi.Yakin bir zaman icerisinde senin bahsettigin yer olan baskentin cok yakinina bir yere yerlesecegim ve orada duzenli olarak organizasyonlara felan katilma dusuncem var.En azindan haftada bir kez baliga gidecegim.Zaten oraya gidip yerlesmek istememin en buyuk sebeplerinden bir taneside kesinlikle balik avciligidir.Ve umarim senin gibi degerli bir ustad buraya tekrar gelir.Cunku hakikaten burada oyle bir jig yada popping organizasyonuna cikmani cok arzu ederdim.Kendine iyi bakasin.Ellerinden hurmet ile operim. Rastgele...

17. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ustacım katkın için çok teşekkürler Turgay abimiz bilgi içeren bu tarz videolardan bizim için birkaç tane çekecek bu dönem yanına geldiğimde birkaç tanede senin anlatımını çeksek nasıl olur ne dersin???

18. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aykut abi eline sağlık yararlı olacağını düşünüyorum çok Teşekkürler

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    En azından sevinirim.Esasen benzer videolardan forumumuzda yayınlanmıştır.
    Bunlar kalama ayarı,şemşipaşaşok düğümü gibi konulardaydı.Sanırım beğenilen şekilde anlatabilmiştim.
    Sevgiler

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hele sen bu işi bir gerçekleştir,benide yanlarına alıp getirecek bazı arkadaşlarım var.Bir gün ansızın gelebiliriz.