Her Balık Avcısının Görmesi Lazım

Konu, 'Genel Konular' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Umarım rastgelmiştir, ben bu hafta uygun olmama karşın ava gitmedim, tabloya güvenerek. İçimi kurtlar kemirdi ama gene de dayandım :D
    Bu haftayı dinlenerek geçirmiş oldum :D

Tabiki amaç toplayıcılık değil. :D (Forumumuzla tanışana dek belki öyleydi ama artık değil) Ancak avlağımız minimum 30 km uzaktaysa ve hafta sonları av yapabiliyorsak, balık tutma ihtimalimiz %1 bile değilse, sabahın 04:30'unda uyanıpta ava gitmek ve boş dönmek pek hoş olmuyor.:p
    Onun için bu tabloya değer veriyorum ve benim gibi avcılar olabilir diyerek konu açma gereği duydum. Asıl merak ettiğim konunun sonunda sorduğum sorulardı? Yeterince dikkatle okunmadı sanırım konu.

Bu tabloyu gören, deneyen, tecrübe eden varmı? onu merak ettim demiştim. Ancak gelen mesajlar daha çok yalnız bu tablo anlam ifade etmez sonucunda birleşti. Çok fazla değişken olduğu konusu gündeme geldi.

Ben zaten konu üzerine araştırma falan yapmadım, çoğunuza göre de bu konuda bilgi düzeyim yetersiz.

Özet olarak; bu tabloyu daha önce gördünüz mü ve tecrube ettinizmi? İşimize yaraya bilirmi? Bunları merak ettim.
    Örnek : Alt mesajdaki arkadaşın tecrübe ettiği gibi. :D
    Fikirleriniz için teşekkür ederim, rastgelsin...

Benim için çok verimli bir mesaj teşekkür ederim. Ben de takip ediyor olacağım. (+,+) günlerde bakalım nasıl tecrübelerim olacak? Belli şeyleri oturta bilirsem bana ve benim gibi avcılara çok faydalı olabilir düşüncesindeyim. Rastgelsin...

2. genarex

genarex İlker virlan

18 Mart Pazar günü hem ailece piknik yaparız hem de biraz olta atarız diyerek yola çıktık. Önce kefal, sarpa vb deneyelim dedik, yemleme amaçlı attığımız ekmeklere yaklaşan olmadı, hiç balık göremedik. Oysa o avlakta daha önce güzel kefaller tutmuştuk. Biz de balık avlama işini boşverip pikniğe devam ettik. Akşama doğru (saat 16:00-18:00) 2 saat kadar at-çek yaptım ama en ufak bir takip bile göremedim. Yani bana göre tablo bu hafta sonu için öngörüsünde başarılı oldu.
    Herkese rastgele.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler İlker bey. Çok faydalı oldu benim için. Bu konuyu yakınen takip ediyorum. Av yapan arkadaşlar sizin yaptığınız gibi sonuçları paylaşırsa çok daha verimli olacak herkes için. 17-18 Mart tarihli raporlara da baktım dikkatle. Kaçkın çupralardan başka av raporu yok, hava çok güzel olmasına karşın o tarihlerde.

Demekki verimli bir av günü geçiren olmamış gibi birşey. (Takipteyim, gün gün raporlardan bakacağım.) Selamlar, rastgelsin...

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tatlısudan, çeşni olsun.;)

Tarih: 18.03.2012 Yer:Tortum Gölü. Ekip: KorkutAta, Okyar5, Balli

Yem; alabalık pelet yemden mamül simli hamur, vanilyalı haşlanmış boncuk makarna, muhtelif numara, model ve renkte kaşık.

Takım; dip oltası, (boili, boncuk, hamur) spin/at-çek, şamandıralı tek kancalı gezer.

Hedef balık: Aynalı/pullu sazan, gökkuşağı alabalığı, siraz, bekir.

Rüzgar yönü: Kuzeybatı, 8 km/sa.

9 olta suda. Saat 8:30-17.30 arasında tek vuruş alamadık.

Not: Aynı avlakta, yaklaşık aynı şartlar altında, üst üste beşinci hafta ve boşuz.:)

5. 39076

39076

Favori Kamış:
    Remixon Ottoman 50-100 gr
    Favori Makine:
    Okuma CP50
    En İyi Avı:
    7,5 KG Aynalı Sazan
    Konuyu bende yakından takip etmeye devam ediyorum,
    merak ettim yanlış anlaşılma olmaması bakımında bundan önceki 4 hafta Av verimli miydi, sürekli mi boş geldiniz bir açıklık getirsek.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler Nuri abim. "Not" kısmı çok trajik. :) Üst üste 5. hafta olması hem kötü, hem tabloyla bir ilgisi yok, durumu doğuruyor gibi. :)

Yalnız şu tatlı su balıklarının isimleri çok şirin be. "siraz, bekir"

Bende mazlum canlılar hissi uyandırdı. :)

Sevgilerimle, 6. hafta rastgelmesini dilerim tüm kalbimle. :)

Son düzenleme: 20 Mart 2012
  7. 39076

39076

Favori Kamış:
    Remixon Ottoman 50-100 gr
    Favori Makine:
    Okuma CP50
    En İyi Avı:
    7,5 KG Aynalı Sazan
    Bu haftasonu hüsrana uğradığım arkadaşlarım birkez daha aynı avlağa gitmişler ben işim dolayısı ile gidemedim zaten tabloya göre gitmeme kararım da vardı. bu defa tek bir vuruş bile alamamışlar. Ben onları uyarmıştım :) neyse bu konuya katkıları oldu.

8. OMMG

OMMG OKAN

Teşekkürler Volkan , güzel paylaşım olmuş...

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, gerçekten ilginç olmaya başladı.:) Arkadaşlarınıza katkılarından dolayı teşekkür ederim :D

Teşekkür ederim. Av yapan arkadaşlar boş, dolu kısaca yazarlarsa daha net bir görüş açımız olacak inşaallah. Rastgelsin...

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Mazlum canlılar onlardan ibaret değil, şunlar da var: KorkutAta, Balli, Okyar5 (+-):mad: cyr :p

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

12. pelikan01

pelikan01 Hakan Yasar

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390, Okuma Salina Seaspin 240 - 10/40
    Favori Makine:
    DAM Quick SLR Surf 560 FD, Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    Akya 2 kg.
    Bilgi olarak vereyim, 18 mart günü arkadaşlar Kazıklı tarafında kovayla mercan çekmişler. == olan bir günde güzel bir av olmuş...

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Demek ordaki balıklar tarihin 18 mart olduğunu bilmiyorlarmış. :D
    Bundan sonra oltayla değil de kovayla av yapmalı :D

Şaka bir yana 18 mart (-,-) verimsiz av günü değil (/,/) av yapılmayacak gündü.
    Güzel bir av yapmaları kafamda soru işaretleri uyandırdı.

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler, rastgelsin... :)

14. pelikan01

pelikan01 Hakan Yasar

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390, Okuma Salina Seaspin 240 - 10/40
    Favori Makine:
    DAM Quick SLR Surf 560 FD, Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    Akya 2 kg.
    Ayrıca az evvel görüştüğümüz bir arkadaşımız da 18 Martta Güvercinlik'ten çok güzel av gerçekleştirdiklerini belirtti. Aynı gün Güvercinlik'te av gerçekleştiren bir arkadaşımız daha var site içinde rapor yayınlamıştı hatta.

Açıkcası biz de bu takvimi iki aydır sürekli olarak takip etmekteyiz. Kendimiz ava çıkmasak bile çıkan arkadaşlardan, tanıdığımız kaptanlardan o gün ya da önceki günün av durumunu sürekli takip etmekte ve takvimle karşılaştırmaktayız. Belirtildiği gibi her avlakta şartlar farklı olabiliyor. Ancak takvimin tuttuğu zamanlar da yok değil hani...

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim sevgili Hakan. Verdiğin bilgiler beni sevindirdi. Site içinde 18 martta yayınlanan av raporu sanırım 2 gün öncesinin yani 16 martta yapılan avın raporuydu, yanlış anımsamıyorsam. :confused: (Benim aklımda öyle kalmış)

Verdiğin güzel bilgilere göre; rüzgarın etkin olduğu bir zamanda uygun avlakta ava gitmeli (tablo gitmeyin dese bile), umutsuz olmamalı sonucunu çıkardım. :)

Çok teşekkürler, Denizli'ye selamlar... :)

16. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    ilginç ilk defa duydum :))

ama gerçekden emeginize saglık .bir şeyi merak ettim bu takvim sadece denizdeki balıklar için geçerli olabilirmi yoksa deniz ve göl balıkları ile birlikdemi degerlendiriyorsunuz çünkü göletlerde kücük su birikintilerinde gelgit olayları olurmu olmazmı onu bile bilmiyorum

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benim emeğim değil Mustafa ben sadece paylaştım. Hazırlayan ustanın emeği. :) Bu hazırlanan tablolar, daha çok denizde test edilmiş, yemli avlar, atçek avları ile ilgili. Ağ balıkçılığını kapsamıyor sadece diye biliyorum.

Bizim de amatör olarak ağla işimiz yok zaten. Bence göl balıklarında da işe yarayabilir mantık olarak. Deneyip test etmek lazım. :)

18. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    valla şimdi desemki kafam bulandı :)))

gerçekden kafam allak bullak oldu ben omuzumdaki kasda yırtık oldugundan dolayı bir iki sene denize uzak kalıcam göller ve barajlarda bekleme avı ile sazan yakalıyorum.şimdi o takvimde hangi ayın hangi günü pek anlayamadım :))) emek derken sizin bizimle paylaşmanızdan hazılayıp bize sunmanızdan bahsettim tekrar tşk ler

19. Solunar takvimini ben de dikkate alıp inceleyeceğim. İlgili bir programı telefonuma indirdim. Fakat bu teori tam olarak içime sinmiyor.

Başlıca sebebi şu;
    Ayın durumuna göre yeryüzünde yaptığı çekim ile muhtemelen balıklar üzerindeki su basıncı farklılaşması esasına dayanıyor. Ama su basıncını etkileyecek unsurlardan biri ayın çekim kuvveti ise diğeri de hava basıncıdır. Özellikle de sığ sularda daha da etkili olsa gerek diye düşünüyorum. O halde meteorolojiden hava basıncını da öğrenip solunar teorisini tamamlamak gerekmez mi? Ve gerçekten bilmediğim için benimle aynı fikirde olanlara sormak istiyorum; Balık avı için ay çekiminin yüksek hava basıncının alçak olduğu zaman mı elverişli olmalı, yoksa aksi mi?

20. melikşah

melikşah ........................

emeğine sağlık:)