Her sefer alabildiğimiz balıklar Bonus Bakaleros.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bence bu bey lafını bir tarafa bırakmalıyız sevgilin Orhan Kaptanım.

Evet özelliklede ben bu net ortamında çoğu kere menfi birçok şey yazdım senin le ilgili olarak.

Az zamanımız kaldı bu fani dünyada.Şahsen ben hepsini sildim attım.

Namerdimki bir daha seninle ilgili ne menfi yazarım nede söylerim.im.Bana inanmalısın

İstersen en büyük yemini bile ederim.

Balık avcılığımıza gelince;

İnanki yanımdaki kardeşlerin büyük çoğunluğu seni tanıyorlar,seviyor ve sayıyorlar.

Ben ne yazıkki hırsına yenilen birisiyim.O kadarki adeta denizle savaşır gibi avlanıyorum.

Örneğin bugün Müsellimi bile nerdeyse 2 kmgeçipYunan sularında avlandım.

Adrenalin beni aktif ve dinç tutuyor.

Ben böyleyim,denizin ırzına geçen nerdeyse gırgır ve troller kadar zarar veren Marya ağcıları,sair tüm profesyonel ağcılar,pareketeciler,sanki toplumumuzun imtiyazlı kişileriymişler gibivergi vermeden,mazot indirimi alırken,o katil ağları ayaklarına kadar gelip üstelik çok ucuzken alabilen,ortalığı çöpe çeviren deniz diplerindeki önemli kayalık alanları batıkları ağ ve zehirli kuşun artıkları ile adeta balıklar için yaşanmaz hale döndüren onbinlerce kişi varken,oltacının tutacağı inanki devede kulak kalmaktadır.

Helede hiçbir derinlik yakınlık yasak mevsim gibi kısıtlamalarada tabi olmayan bu kitle ve tabiiki dev ışıklı gırgırlar denizin dibini kazıyan troller varken oltacının tutacağı birkaç kilo balık bence zararlı olmayacaktır.

Elbette gece zıpkıcıları,komprösörle dalanlar bunun dışındadır.

Geldik gidiyoruz kaptanım,birkaç güzel balık bizi tatmin eder.Eh yapageldiğimizde buudur.Ben ekstra olarak Saroz sularını arşınlayacaım.

Sevgimle kal

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Vedat bey .........esasında bu şekilde hitabı kendime de sana da çok yakıştırıyorum, ben de son olarak benim için kulladığın Orhan kaptanım lafını çok beğendim, Vedat bey ben seni çok iyi tanıyorum, sen aynen biraz evvel kendini anlattığın gibisin her an hırsına yenilebilirsin, biliyorsun ben de bu zamana kadar bu hırslarından nasibini alan hatta 20 ye yakın senin tarafından yakıştırılan yeni ismlerim biraz de üzücü olanlar da dahil beni çok yıpratmıştır, ama ben gene geriye bakmak istemiyorum, beyaz bir sayfayı açtık, ben sana gene Vedat bey demeye devam edeceğim, seni gördüğüm her yerde selamımı esirgemiyeceğim, ama aynı masada oturmak seninle balıkçılık sohbetleri yapmak artık çok zor, nedeni çok değerli bir vazo senin tarafında onlarca kere kırıldı bu artık yapışmaz yapışsa da eskisi gibi sağlam olmayacaktır, etrafımızdaki kişiler de zaten bunu benimsemişler, sen gel bu şekilde devam edelim hiç olmazsa bizlere değer verenler fazla zarar görmezler.

Diğer konu ise denizlerimizin kirlenmesi, çok doğru sen bunlarla her zaman uğraştın, inşallah yeni yasalarla bu işler de bir yoluna oturur.

Vedat beyi son günler de çok güzel avlar yapıyorsun, buraya gelen kardeşlerimiz de beni gördüklerinde yanıma geliyorlar, denizde misafirlerin varken ben senin yanına gelmem yakışıksız olur, ama Allahın selamını rastgele diye birbirimize vermek çok güzel, herşey gönlüne göre olsun, Saroz veya Babatepe de sana yakışan çok güzel avları yapmanı ve senelerin sende oluşan bilgi ve tecrüben ile daha nice balıkçılar yetiştirmeni dilerim.

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Anlaşıldı Orhan Kaptan teşekkürler