Herkesin Dikkatine!!!!!!

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında McFOX tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    "Insanlar hak ettigi liderlerle yonetilir ve hak ettigi yasami yasarlar."

Bunu ben soylemedim, ancak boyle bir deyis var. Durdugunuz yerde begenmediginiz bir sey varsa , o begenmediginiz sey konusunda baskalarina parmak kaldirmak yerine " ben ne yaptim"a bakabiliyormuyuz? Kendimizi yikmadan, tamam "bu gune kadar boyleydi, bundan sonra baska bir yol sececegim" diyebiliyormuyuz?Acisiyla tatlisiyla , neyi yasiyorsak "bunu biz yarattik". Yazmaktan, uyarmaktan bikmayacagim. Herkes baskasina bakmasin. Sorumlulugu eline alip, "benim yapabilecegim nedir ?"diye sorsun veyapabilecegini ortaya samimiyetle koysun.

Yoksa "bu insanlar duzeysiz, bir kitle cahil, elimizdeki son kirintiyi yagmaliyorlar, efendim su soyle, efendim bu boyle " mantigi bizi hic bir yere goturmuyor. "Bu isi gordum, sonucunun nereye gitgini anladim" diyen aksiyona gecsin. Once o gune kadar yapamadigi isler icin kendini bagislasin. Gecmise , gecmise yapilamiyana uzulmekte bir israftir. Bu gun ," ben ne yapilabiliri mi". bulmali ve uzerine gitmeliyiz. Doga ve kaynaklarimiz, dusman ulkelerden de, politikadan da, ic cekismelerimizden, gunluk kaygilarimiz ve buhranlarimizdan da onemlidir. Bu dertlerle uzuluyor ve bunlarla zaman kaybediyorsaniz , herkese soyliyebilecegim tek sey, " bugun buyuk bir rahatlik icinde, boylesi dertleri kendimize dert edinebilme luksunu yasiyoruz. Gun gelir asil derdin ne oldugunu cok aci bir sekilde goruruz."demekten baska carem yok. Bugun insan yasaminin butun kaynaklari hizla tukenirken, petrol fiyatlarini konusmak, mr.Bush tantanasina ve insan kiyiminin her hangi bir tarafinda olmak, gereksiz savaslarla zaman gecirmek, kisir dindarsin/dindar degilsin muhabbetleriyle bir birimizi ayirmak, kucuk tuzaklarla "yasam oyunu oynuyorum, mecburum yapmaya" diye, insan ayagi kaydirmak, bozunma ve kokusma her yeri sararken, erdemin yok olusunu sessizce seyretmek , "nasil olsa her sey ve herkes yalan, cehennemin dibine" deyip, kendi kabuguna cekilmek, yuksek idealleri dusunurken, o idealleri "nasil ve neyle hayata gecirecegim" sorgulamasini yapmadan, bu ideallerin ilizyon esrikliginde yaratilmis bir hayal dunyasinda yasamak, her gun bir dost kazanmak yerine, her gun bir dost kaybetmek, buyuk bir lukstur. Bunun buyuk bir luks oldugunu gorup, mumkun oldugunca yetkinligimizle , neyi halledebilecegimizi cabuk kavrayip, kimseyi beklemeden, kendi irademizle, bu dunyada bir tek bu derdi ceken bizmiscesine , kendimizi kucumsemeden, barisla , sevgiyle, buyuk bir umut ve yuksek sesle, elimizden ne geliyorsa,ardimiza koymamaliyiz.

Sakin "Dunya yok oluyor" dememi beklemeyin. Dunyanin gittigi bir yer yok. Ancak insanin yasamasi mumkun olan Dunyanin sartlari ve iradesi bizi terkediyor. Kac barajimiz bu sene kurudu, 20 sene evvel kac balik turu denizlerimizde vardi , kaci kaldi, Dunyanin orman yuzdesi son on senede nerden nereye geldi, her sene artan dogal yanginlar, kuresel isinma, ozan deligi, buzullarin erimesi, tarif edilemiyecek depremler, yanar dag patlamalari, tusinamiler, seller,dunya topraklarinin hizla erozyona ve collesmeye ugramasi, tarimdan balikciliga, butun kaynaklarda verim dusuklugu, yepyeni hastalik turlerinin neredeyse her yil bir yerlerde epidemik yaratmasi, bunlarin sonucunda ozellikle son 5 senedir artik kendini butun dunyada hissettiren ekonomik deprasyon gercek problemdir.

Binlerce yillik insanlik kulturu, yarattigimiz butun yuksek idealler ve algilayislar,
    felsefeler, dini yukseklikler, bilimle bulup, bulmaktan gurur duyduklarimiz, kurdugumuz ulkeler, zaferlerimiz, bayraklarimiz, sinirlarimiz, 9.senfoni, Mona lisa, Hamlet, Davidin Heykeli, Ibrahim Tatlises:) ...artik akliniza ne geliyorsa... Saheser deyip, insanin muhtesemligini gordugunuz her sey tehdit altindadir. Ve inanin artik bir dakka bos yere gecmemelidir. Herkes gucunun yettigi ne varsa, onunla otekine erismenin yolunu yaratmak zorunda, depresyonla ve kotumserlikle degil, umut, bilgi ve kivilcimla. Onumuzde 50 yil var dostlar. Buna benzer yazilar, bugun her dilde, dunyanin her yerinde, insanlari insanliklarina sahip olmaya cagiriyor.Her hangi bir ideolojinin veya ruhaniyatin etkisinde olduklari icin degil. Her hangi bir guruba dahil olduklari icin degil. Akli selimleriyle
    boyle bir gelisimi artik acik secik gorebildikleri icin. Bu ilhamin bu cagrinin sesini duyanlar artik bu sesi ve kendilerinin nerede olduklarini yargilamiyor. Teslim olmus yapabilecegini yapiyor.

"Ne yapacagim?" diye sormak niye?. Artik icimizdeki yuksek sese azicik kulak verelim. Artik o "ne olacagim kaygisini" bir yana birakip, yeter ki o sesin yolunda yureyebilmeyi secelim. Cevap herkesin durdugu yerde baskadir. Ancak goreceksiniz buldugunuz o cevapta yapmaniz gereken her sey vardir. Cevabimizi baskalarinin cevaplarinin dogurdugu edimle kiyaslamadan,
    kendi verdigimiz cevabin adami olalim dostlar...

Anlasilabilmek umuduyla...

2. ahmet okyay

ahmet okyay

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    TURNA,4
    mehaba bende aynı olayları turna da görüyorum en fazla 20 cm lik balıkları alıyorlar
    özellikle köprüköyde yetkililerin bu konu üzerinde durmaları temennisi ile
    dikilitaşda botla mı kıyıdan mı aldın cevap verirsen sevinirim

3. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    bence o gölete gece ağda atıyorlardır bir iki sene içinde orada balık namına birşey kalmayacagına eminim

4. uzunköprülü umut

uzunköprülü umut Umut ÖZER

Favori Kamış:
    3.00m alba kamış 60lık olta ve her türlü şamandıralı olta takımı
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği
    konu hakkında anlaştığımıza sevindim ablacım :)

5. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Yangın haberlerine çok meraklı gözüküyorsun ama o konuda açtığım konuya bakmadın bile.http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13501 bu konuyu okumanı tavsiye ederim.
    Arkadaşımız heyecanını yenememiş istediği başlığı atar sana ne.

Son düzenleme: 7 Eylül 2007
  6. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Şuna emin olki biz bunun için savaşıyoruz ama yeteri kadar başarılı olamıyoruz eğitim şart ve bunun için okula gitmekte gerekmiyor sabırla ve defalarca tekrarlasakta yılmamalıyız bunu hep beraber başaracağız.
    iyi avlar dilerim.
    Saygılarımla.

7. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Rica etsem yaşınıda yazarmısın imza ayarlarına.:) :)

8. Gakgos

Gakgos

Favori Kamış:
    Leader 3m, beta 60,dam 40mm
    En İyi Avı:
    pullu sazan-8 kg
    Alp ağabey, gerçekten olaylara bakış açınız takdire şayan. Ama anlattıklarınızın, avuç içi kadar balıklara tenezzül eden zihniyetlerde hayat bulması çok zor. Fakat dediğiniz gibi bıkmadan usanmadan görevimizi yerine getirirsek, birgün mutlaka bu yanlışlar düzelecektir.

9. ismail261981

ismail261981

Favori Kamış:
    olta ve küspeli
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 2 kilo civarında
    Eğer Bir Balikçi Mantar Beklemeyi Bilmiyorsa,katliyama Gelir Gibi Tiriviri Ağayla 100-150 Parça Baliği İrili ufaklı dinlemeden Bir Seferde Götürüyürsa Bu Insan Balikçi Değil Dünyaya Zarar Vermek Için Gelmiştir Eğer Bir Gün Olurda Bana Denk Düşerse Babam Dahi Olsa Hiç Affetmem yetkililere Kendi Ellerimle Teslim Ederim.

10. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    KARADERELİ == DEREMEN-ABDULLAH EFENDİ SİZ İŞİN GIR GIR'NDASINIZ HERHALDE ?

11. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    sonumuz hayırlı olsun...:confused: :confused:

12. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    GÖKOVALI KARDEŞİM BURAK SÖKMEN 'e ....sevgili kardeşim o götürdükleri 10 cm lik balıkları sonra ne yaparlar böyle insanlar biliyormusun! önce herkeze tuttuğu balıkları gururla gösterirler marifetmiş gibi.ardından da birkaçgün dolapda beklettikten sonra kedilere yada çöpe atarlar ayrıca doğa sever gözüküp doğanın kanına girerler geleceği düşünmeyip,bugün var yarın yokum. arda kalan derde kalsın derler böyle vicdansızlar.....! gölhisar da ben bu yüzden dayak yedim 2 kişiden, sana ne sana mı kaldı korumak dediler. bende yarını düşünmeyen insan insan olamaz yaptığınız ayıp arkadaşlar kurallara uyalım dedim dedim de dayakda yedim. artık öyle yapanlara uzaktan lanet yağdırıyorum. bizim bulamadığımızı yarın onlar ve çocukları da bulamayacak. ne pahasına olursa olsun bizler doğru ve dürüst avcılar olmaya devam edelim. saygıyla.....!!!

Son düzenleme: 8 Eylül 2007
  13. muratsadioglu

muratsadioglu

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    5 kilo İstavrit.
    Bravo arkadaşlarım,

Aklın da,akıllının da yolu bir.
    Sevgilerimle.

Son düzenleme: 8 Eylül 2007
  14. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Tabi tabi:Dşaka şaka:D:D:D

15. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Evet doğru söylüyosun.Birisi o balıkları sattığınıda söylemişti.Bırak kim alacak gibisinden bir konuşma ve tartışma hatırlıyorum ama sonra ne oldu bilmiyorum.Kavga çıkmadı sanırım.Ben tabi o zamanlar çocuktum.Şimdilerde gitmiyorum o taraflara.Nasılsa çoraklaştı o göller diye.Belki birgün pikniğe giderim baraj kıyısına:(

16. ismail261981

ismail261981

Favori Kamış:
    olta ve küspeli
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 2 kilo civarında
    herkese hayırlı güler abilerim benim düşünceme göre baraj yetkilileri biraz olaya el atsa mesala baraja giriş çıkışlarda tırıvırı ağa kullananları kontrol etseler bir nevi faydası olur diye düşünüyorum.bir sefer Eskişehir Mihalgazi ilçesinde balık tutarken jandarma gelipte oltalarıma tek tek bakmıştı tırıvırı ağa kullanıyormuyum diye baraj yetkilileride böyle bir şey yapabilir.Tabi benim görüşüm siz nedersiniz bilemem faydası olabilir.Tüm olta balıkçılarına selamlar rastgele

17. McFOX

McFOX

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kimsenin inanmayacağı balık
    Kıyıdan turna almak çok basit ve küçük yok!!!
    Konuya destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim sizler gibi insanlar oldukça emin olun iç sularımızdaki balıkların nesilleri tükenmeyeceğine inanıyorum ve birkez daha TEŞEKKÜR EDİYORUM!!!:) :)