Hiçbir Balığın Hayır Diyemiyeceği SOLUCAN..

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Mr.Chaos tarafından paylaşıldı.

1. Mr.Chaos

Mr.Chaos Mustafa BURGAZ

Favori Kamış:
    Alpha
    Favori Makine:
    MagdaPro çıkrık ve Osprey 4 bilyeli makinalar
    En İyi Avı:
    5kg~ Sazan ve 10kg~ Yayın
    Birkaç konu altındaki yazılarınızdan gerçekten bilgi ve iletişime ihtiyacınız olduğunu anladım zaten. :)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Oy benim güzel yeğenim, oy benim datlum gıymatlum.;)

3. Mr.Chaos

Mr.Chaos Mustafa BURGAZ

Favori Kamış:
    Alpha
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gibi mesela :)

4. coolhawk

coolhawk Nail

Favori Kamış:
    LINEA EFFE 4205 10 KG
    Favori Makine:
    OKUMA power-liner pl-860
    En İyi Avı:
    3 kg Sazan
    tatlı suda yumurta ie unu hamur şekline getirin ideal bir yem ve iyi sazan geliyor...kendi deneyimim bilenlerde vardır...

5. Mr.Chaos

Mr.Chaos Mustafa BURGAZ

Favori Kamış:
    Alpha
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    suda dağılmasının dışında çok güzel bir yem abi..:)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Selamlar Tarık abi,

Akarsularda doğal yemlerle avcılığın yasaklanması konusunda gerekçe ve uygulamalar için birşey diyemeyeceğim ancak birkaç sorum var.

Acaba bu uygulamaya göller neden dahil edilmedi? Yani Doğu Karadenizin tabii/buzul gölleri, Doğu Anadolunun keza yüksek rakımlı doğal gölleri ve belki de hepsinden önemlisi içerisinde endemik tür barındıran Abant gölü bu uygulamadan nasıl muaf tutulur?

Zira canlı yem dolayısıyla doğal alabalıkların uğrayacağı zarar ister akarsuda ister gölde olsun aynıdır?

Bir diğer konu; olayın gerekçesi özellikle solucan kullanımı esas alınarak ortaya konmuş gibi. Oysa tebliğe göre alabalık avcılığında sadece sahteyem kullanımına izin var ve bunun yanında her türlü mamül ve doğal yem yasak. Alabalık avında çeşitli organik ve inorganik yemler kullanılması mümkünken, sanki tek kullanılan yemin canlı solucan olduğu gibi bir kabulden hareket edilmiş ve teklif buna dayandırılmış gibi?

Bir de; fly kullanımına herhangi bir yasak yok malumunuz. Oysa fly iğneleri de tek kancalı olup sair sahte yemlerdeki gibi (döner kaşık, sihirli kaşık, "rapala" tabir edilen suni yemler v.b.) genelde üç kancalı olmadığından fly iğneleri de ister akarsularda ister gölde olsun balığın hayati noktalarına kadar etki edebilmesi mümkün. Fly iğnesinin solucanla donatılmış tekli kancadan çokta bir farkı yok bu açıdan. Alabalık yutunca fly iğnesi de en hayati yerleri tahrip edebilir. İllede dudakta kalması her zaman mümkün değildir?

Teşekkür ederim.:)

7. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Nuri kardeşim,

Bilenler bilir, bu gibi durumlarda cevap vermeye hiç bir zaman üşenmem.
    Uzun uzun yazarım.

Ancak sen sorduğun gibi, kendince bir mantık oluşturarak, cevabını da yazmaktasın ve ben ne dersem diyeyim, önyargın ile zaten kararını vermiş durumdasın. :(
    İstersen yazdıklarını bir daha oku ve 2/2 Tebliğde de senin gibi dediklerin var mı, yok mu bir bak hele.
    Mesela solucan konusuna bir bak kardeş.
    2/2 tebliğ içinde solucan kelimesi var mı, yok mu bir bak hele.

Sonra da bildiğin fly balıkçılarına bir sor bakalım, kaç balık flylarını yutmuş?

Kardeş, öylesine önyargılısın ki bu durumda benim sana bildiğim kadarı ile bir cevap yazmamın bir anlamı kalmıyor.

Ayrıca ben bu sorulara sadece benceler ile cevap veren, bu kuralların oluşumunda hasbelkader yer almış amatör bir balıkçıyım.

Yani demem o ki, bu soruların asli muhatabi KKGM'dir.

Yaz bir dilekçe, sor kardeş.
    Ama alabalık avcılığı konusunda yazdıklarını bir daha düşün, olmadı alabalık avcılarına sor da tekrar yaz derim.

RASTGELSİN.

NOT:
    Abant için sorduğun soruya cevap verirsem başım belaya girip, hakaret ettiğim için mahkemeye verilebilirim.
    Şöyle ki; kardeş Bolu'ya gidip, av bayiilerinde kemik kurdu iste hele. Ya da Abant kıyısında avlananların ne yem kullandıklarına bak hele.
    Ne demek istediğimi anında anlayacaksın.

Son düzenleme: 27 Haziran 2011
  8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ah bu önyargımın Allah belasını versin, ama söz veriyorum sayın abim. Aha işte, kendimi zincire vurup, kapıyı da üzerime kilitleyeceğim. Konuya tek kelime yazmayacağım söz.;)

Benim için değil. Say ki, ben de hasbelkader sormuş oldum, soru sahibi ben değilim. Beni KKGM nin kapılarında süründürme ne olur.

Ama abim sen yaz. Nedendir, nasıldır, niçindir açık-seçik yaz. Bildiğince ve sencelerle yazıver, üşenme ne olur.

9. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

:)

;)

Nuri kardeş,

Benim mesajımın altına dayanamadım, bir de NOT ekledim. :rolleyes:

Okuduysan sorunun cevabının bir kısmı da orada.
    Hele onu da iyice bir oku kardeş.

10. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Arkadaslar you tube da raul martinez diye bir arkadas var ispanyol kullandigi yemlerden biride kara solucani.Kilo assagisi cupra tutmuyor.Gerci ispanya cupra ve sargos acisindan avrupanin en verimli ulkesi.Orda gosterdigi yemler mamun benzeri bir hayvan deniz hiyari deniz kestanesi madya yengec ve solucan=)