Hidrofoil hakkında

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında EmreT tarafından paylaşıldı.

1. mokur

mokur Mustafa Okur

evet kanatlar plaining'e daha hızlı geçirir. Yakıt tasarrufu ise olsa bile fazla hissedeceğiniz bir tasarruf olmaz tasarruf dediği olay plaininge daha hızlı girdiği için kısalan plaining süresi demek daha az yakıt demektir.

Bu kanatlar kompresyon kaybı olan makinelerde kullanılır ki kayıp olan güç plaining süresini uzatmasın

2. EmreT

EmreT Emre Toksöz

Kanatlar hakkında

Bu konuyu açtıktan sonra birazcık daha araştırma yaptım.
    Bence kanatların faydası şekil olarak teknenin dengesini sağlamasından öte kavitasyon denen olaya engel olması.
    Teoride motorlarımız-hangi güçte olursa olsun-tam gazda pervane aracılığı ile suyu iterek teknelerimizin ilerlemesini sağlayacak şekilde üretiliyor.
    Birçok kimsenin ve bizimde yaşadığımız sorun ise tam gazda gerekli hızı elde edememiz.
    Bence bunun sebebi belirli pervane devrinden itibaren farklı omurga yapılarına bağlı olarak omurganın yardığı suyun pervaneye gelen suyu bölmesi ve bu sebeple gemicilerin çürük su dediği kavitasyonu yaratması.Bu şekilde pervane suyun içinde boşa dönmekte ve ilerlemeye engel olmakta.
    Kanatların faydasıda burada ortaya çıkarak kanatların altındaki suyun daha düzenli olmasını sağlıyor.
    Kanatların montaj şemalarına baktığımda-nette bulamadığım için ekleyemedim- kanadın montajının tam olarak pervanenin üzerine denk gelmesi gerektiği konusunda uyarılar var.Motora yandan bakıldığında kanatların pervanenin tam üzerinde olması gerektiği aksi durumda faydasının olmayacağı bilgisi verilmiş.
    Ünivesite yıllarından hatırlayabildiğim akışkan mekaniği derslerinin de faydası ile ben bu bilgilerle bu sonuca vardım.
    Orjinallerden kopya olduğunu düşündüğüm bir çift kanadı da babama yolladım.
    Havada izin verirse bu hafta sonu test edebilecek ve sonuçları sizlerle paylaşabileceğim.
    Hepinize rastgele
    EmreT

3. muresli

muresli MISTAN BAYER

Selamun aleykum,
    Kiymetli arkadaslarim mubarek ramazan bayramimiz kutlu olsun ve hepimize mutluluklar versin.Bazi motorlarda 2~3 pervane opsiyonlari vardir.Bu planing icin cok onemlidir.Bende bir zamanlar 20 hp jonhson vardi hemen planing`e gecerdi.Pervane nasil olduysa dustu.Taktigim yeni pervane ile hic bir zaman planing`e gecemedim,selamlar.

(Benim gorusum;dusuk devirli motorlar haric,kilosu,sandalin veya botun yapisi ve ustundeki agirlik uygun olan her motor-bod planing`e gecer.)

Son düzenleme: 9 Eylül 2010
  4. alpperr

alpperr alper

düşük beygirli motorlarda pervanenin pek fazla işe yaradığı söylenemez...
    Bende geçenlerde merakıma yenik düşüm 15 beygir 2 zamanlı motoruma bu kanatlardan taktım, ama dönüşlerdeki stabileyi artırmasının dışında pek bir artısını gördüğüm söylenemez...Kanat takmak için en azından 25 beygir motor olmalı derim ben...

5. enver1seni

enver1seni Enver KUYUCUOĞLU

Motor Kanadi

Benim 4.65 uzunluk 170 en bir teknem var. Teknemin Mercury 30 Hp 2 zamanlı trimli motoru var çok dalgalı havalarda, kanat sayesinde kalkışlarda süratte, sağa sola sallantılarda, yakıt tasarrufunda, sağa sola keskin dönüşlerde
    daha birçok şeyde ben faydasını gördüm. Aldığım kanat 5 HP ile 50 Hp arası kullanılan kanat aldığım yer ise, tekne yat malzemeleri.com Hayırlı seyirler